Connect with us

Bolos

Cala Vento, Vàlius, Me and the Bees i L’Hereu Escampa, primeres confirmacions pel MiniBeat 2018

Publicat fa

el

El Festival MiniBeat comença a confirmar les primeres bandes per la propera edició, que se celebrarà el pròxim 6 de maig a Granollers (Barcelona) amb quatre formacions de primer nivell dins de l’underground català, Cala Vento, VàliusMe and the Bees i L’Hereu Escampa.

La tercera edició del festival tindrà lloc, com cada any, al recinte de la Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en la Fàbrica de les Arts de Granollers. S’obriran les portes a les 10.30 del matí i es clourà a les 19.00h. A partir d’avui ja estan a la venda les entrades per aquesta edició, que consolidarà el MiniBeat com una aposta arriscada però amb forta projecció, dinamitzant la cultura musical familiar alternativa.

Fent una breu descripció d’aquestes primeres confirmacions, cal dir que el duet empordanès Cala Vento són la nova sensació del moment, produïts pel gran Eric Fuentes (Hang The Dj Records) i editats conjuntament amb BCore Disc, estan tant a prop de Japandroids o No Age per la seva formació com a Los Planetas més espídics o els Nueva Vulcano més melòdics, han donat amb una fórmula màgica que els fa tant interessants en disc per les seves enginyoses lletres, la seva riquesa de detalls i la seva capacitat expressiva com pel seu directe, marcat per la seva força i la seva espontaneïtat.

Mee and the Bees ens vindran a presentar el seu darrer treball “Menos Mal” editat a La Castanya, un treball gravat als estudis de Cal Pau de Sant Pere Molanta, amb la producció d’en Mau Boada (Esperit!) i la sonorització d’en Joan Colomo, les cançons de l’àlbum tornen a fer de la senzillesa una virtut.

Vàlius són fills il·legítims d’un concert de Les Aus, ara només són, com els seus pares no reconeguts, una guitarra elèctrica i una bateria, abans eren tres. Fan bandera de la inconstància, la incoherència i la impuntualitat, fan soroll cantant de cafeteres i dictadors, de desamors i de teoria de la història. Voldrien viure sempre de subvencions. Tot i això, són molt bons.

Què podem dir de L’Hereu Escampa, a part de què ens tenen el cor robat, aquest duet osonenc és pura exaltació, entusiasme i emoció. Canvis de ritme i forma. Combustió ràpida que pot produir una explosió. Energia, muntanyes d’energia. Vindran amb nou disc sota el braç, “Pren la matinada”, 11 temes amb un missatge directe, “Fem el que ens agrada i com ens agrada”.

Bolos

Chaqueta de Chándal segueix presentant en directe el disc “Futuro, tú antes molabas”

Published

on

By

Després del seu recent pas pel Primavera Sound de Barcelona, la gira de presentació del nou disc de Chaqueta de Chándal desembarca aquesta setmana al Festival Emergentes de Toro (Zamora), i continuarà el seu camí a l’Altacústic d’Altafulla (16/7), JMEP d’Ulldecona (17/7), Les Santes de Mataró (28/7), el Phe Festival de Puerto de la Cruz (20/8), el Canela Party de Torremolinos (26/8), el RRRec d’Igualada (28/8) iel SintonitZZa de Santa Coloma de Gramanet (02/9), entre altres dates per anunciar.

Formar un grup que sonés a alguna cosa entre el pop, el krautrock y el punk: aquest era el pla que van tramar una nit Guillem Caballero (veu i teclats, ex Surfing Sirles), Natalia Brovedanni (veu i guitarra, ex Santa Rita) i Alfonso Méndez (bateria i cors, ex lo:muêso).

Després del seu explosiu debut amb “Gimnasia menor” (2019), ara contraataquen amb “Futuro, tú antes molabas”, que sota un embolcall més pop i aparentment amable, amaga tota la acidesa, ironia i crítica social marca de la casa, que els ha convertit en un dels grups més carismàtics i imprescindibles de l’escena actual.

FUTURO, TÚ ANTES MOLABAS
Primer de tot, un avís. Tot i que aquest disc té cançons més pop, colors més càlids, melodies més amables… Tot i que el seu embolcall musical és més lluminós, eclèctic i brillant… Aquest disc vol donar mal rotllo. Vol donar mal rotllo, i ho fa. Perquè aquest disc està més preocupat, fins i tot desenganyat. Coses de fer-se gran, sí.

Aquest disc es preocupa per l’individualisme exacerbat d’avui en dia, per la nova dictadura dels sentiments, pel jo com un objecte de consum més, per la hiperventilació a les xarxes socials, per la perillosa addicció a la discòrdia, per l’aniquilació del que és comú enfront del que és divers… A banda d’algun problema ja crònic, com el vodevil polític o la xacra eclesiàstica. Que de la pandèmia en sortiríem més fortes, amb empaties reforçades i amb horts urbans per tota la geografia? Doncs sembla que no. Per començar, a la pandèmia li queden unes quantes piles per gastar encara…

En resum: aquell futur que molava, el de les riqueses redistribuïdes i els monopatins voladors, ja és un simple somni. Pura nostàlgia.

Chaqueta de Chándal estan enfadades, però canalitzen l’enuig a la seva manera: amb sorna, amb la ironia com a salconduit, potser com a protecció. Entre acudit i acudit diuen el que pensen i pensen el que diuen, i aquesta honestedat és d’agrair. No han vingut a salvar el món, ni a agitar consciències més del compte; el seu objectiu continua sent fer ballar, cantar fort i compartir la profunda queixa de la manera més horitzontal possible: rient una mica.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.