Connect with us

Bolos

Cala Vento, Vàlius, Me and the Bees i L’Hereu Escampa, primeres confirmacions pel MiniBeat 2018

Publicat fa

el

El Festival MiniBeat comença a confirmar les primeres bandes per la propera edició, que se celebrarà el pròxim 6 de maig a Granollers (Barcelona) amb quatre formacions de primer nivell dins de l’underground català, Cala Vento, VàliusMe and the Bees i L’Hereu Escampa.

La tercera edició del festival tindrà lloc, com cada any, al recinte de la Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en la Fàbrica de les Arts de Granollers. S’obriran les portes a les 10.30 del matí i es clourà a les 19.00h. A partir d’avui ja estan a la venda les entrades per aquesta edició, que consolidarà el MiniBeat com una aposta arriscada però amb forta projecció, dinamitzant la cultura musical familiar alternativa.

Fent una breu descripció d’aquestes primeres confirmacions, cal dir que el duet empordanès Cala Vento són la nova sensació del moment, produïts pel gran Eric Fuentes (Hang The Dj Records) i editats conjuntament amb BCore Disc, estan tant a prop de Japandroids o No Age per la seva formació com a Los Planetas més espídics o els Nueva Vulcano més melòdics, han donat amb una fórmula màgica que els fa tant interessants en disc per les seves enginyoses lletres, la seva riquesa de detalls i la seva capacitat expressiva com pel seu directe, marcat per la seva força i la seva espontaneïtat.

Mee and the Bees ens vindran a presentar el seu darrer treball “Menos Mal” editat a La Castanya, un treball gravat als estudis de Cal Pau de Sant Pere Molanta, amb la producció d’en Mau Boada (Esperit!) i la sonorització d’en Joan Colomo, les cançons de l’àlbum tornen a fer de la senzillesa una virtut.

Vàlius són fills il·legítims d’un concert de Les Aus, ara només són, com els seus pares no reconeguts, una guitarra elèctrica i una bateria, abans eren tres. Fan bandera de la inconstància, la incoherència i la impuntualitat, fan soroll cantant de cafeteres i dictadors, de desamors i de teoria de la història. Voldrien viure sempre de subvencions. Tot i això, són molt bons.

Què podem dir de L’Hereu Escampa, a part de què ens tenen el cor robat, aquest duet osonenc és pura exaltació, entusiasme i emoció. Canvis de ritme i forma. Combustió ràpida que pot produir una explosió. Energia, muntanyes d’energia. Vindran amb nou disc sota el braç, “Pren la matinada”, 11 temes amb un missatge directe, “Fem el que ens agrada i com ens agrada”.

Bolos

Toundra continuen presentant el seu darrer disc ‘Hex’

Published

on

By

Després del seu pas aquest estiu per festivals europeus i nacionals com ara Low Festival, Resurrection Fest, Castell Rock o Sound Of Liberation Anniversary (Munic) o Freak Valley Festival (Alemanya), Toundra continuen presentant el seu nou disc “Hex”. El seu vuitè àlbum d’estudi va ser editat el passat mes de gener per Inside Out Music / Century Media i amb ell la banda va arribar al número 1 en vendes a Espanya a la llista de vinils i al número 4 a la llista general, tota una fita per la història de la música instrumental del país.

Després d’uns mesos en què la banda no ha parat de presentar aquest disc per tot Europa, Toundra continuen ara completant una de les gires nacionals de l’any. Aquesta és la “Fall Hex Tour” de Toundra, on portaran el seu so potent a llocs realment importants per a ells com Madrid, Astúries, Galícia, País Basc, Canàries…

La banda comenta sobre això: «Estem molt il·lusionats de seguir a la carretera i seguir notant la calor i l’afecte de la gent. «Hex» és un disc que ens ha tornat l’alegria i el sentit de tot: estar junts a la carretera tocant en directe, coneixent gent i visitant ja (cada vegada més, nois) vells amics. En aquesta gira tornem a sales les anteriors visites de les quals han quedat indelebles a la nostra memòria com a banda. Us esperem tots aquí.»

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.