Connect with us

Art Visual

La història mai explicada dels Golpes Bajos

Publicat fa

el

“Golpes Bajos. Escenas olvidadas. La història oral de Golpes Bajos” és el llibre acabat de publicar que explica la història veraç de la mítica banda “Golpes Bajos”, narrada per la veu dels seus quatre protagonistes principals i col·laboradors més pròxims, revelant tot allò que ningú havia explicat fins ara o havia quedat relegat pel transcurs del temps. Un llibre de Xavier Valiño.

“Malos tiempos para la lírica” va ser, sens dubte, la cançó més emblemàtica dels Golpes Bajos, la més recordada. Però la seva realitat, la qual relata aquest llibre, es correspon més amb un altre títol d’una de les seves cançons “Escenas olvidadas”.

Golpes Bajos va créixer en un paisatge gris i dur, amb la reconversió naval de Vigo al seu voltant, i part dels seus ritmes recollien aquesta influència, sumats als textos de Germán Coppini, afligits i tendents al personal. No obstant això, les seves innovadores i atrevides troballes lírique van aconseguir una enorme acollida, marcant amb les seves cançons part d’aquella nova època que refulgia en el tema cultural després de la transició.

En aquestes Escenes oblidades, Xavier Valiño traça la història dels Golpes Bajos narrada en la veu dels seus quatre protagonistes principals i dels col·laboradors més pròxims, revelant tot allò que ningú havia explicat fins ara o havia quedat relegat pel transcurs del temps. Hi ha el abans del grup (desconegut, tret el pas Coppini per Siniestro Total), i també el que cada un va fer després de la dissolució.

Alhora, s’indaga en els seus discos, cançons i en tot el que va deixar aquesta aventura de tres anys: històries a la carretera amb les seves respectives anècdotes, aparicions en pantalla, mètodes de treball, el seu posicionament davant de diferents qüestions, les relacions amb les discogràfiques, la repercussió comercial, el distanciament, el final… En resum, la crònica oral i detallada d’una de les més inoblidables i inspirades formacions de la nostra música.


Amb pròleg de Iván Ferreiro

Xavier Valiño (Cospeito, Galícia), arqueòleg musical, àvid lector i viatger empedreït, va començar fent ràdio quan els components de Golpes Bajos donaven els seus primers passos en la música, va publicar el seu primer fanzine comentant amb el debut del grupmadrileny Rock-Ola. Des de llavors ha col·laborat a la televisió, ha publicat en diversos diaris i revistes (“Efe Eme”, “Ruta 66”, “Mondo Sonoro”, “Zona de Obras”, “Quadernos Efe Eme” …), ha participat en diversos congressos i conferències, ha comissariat exposicions relacionades amb el rock i manté webs com Ultrasonica.info o Similarrock.com.

A més de ser coautor de “Political world”, ha escrit altres set llibres: “Rock bravú”, “El gran circo del rock: Anécdotas, curiosidades y falsos mitos”, “Retratos pop. Conversaciones con…”, “A censura na produción fonográfica”, “Veneno en dosis camufladas. La censura en los discos de pop-rock en el franquismo”, “Elvis Costello, el hombre que pudo reinar”, i “La cara oculta de la luna. Las 50 portadas esenciales del rock”.

Golpes Bajos. Escenas olvidadas. La historia oral de Golpes Bajos
Te 232 pàgines + 16 de fotos en color (total: 248 pàginas).
Format: 17 x 24 cm.
19,95€
Editat per Efe Eme.

Continue Reading

Art Visual

“Ejaculant diarrea” l’espectacle d’en Roger Pelàez, els dimarts del 2023 a l’Àntic Teatre

Published

on

By

Ejaculant diarrea és el nou projecte d’en Roger Pelàez on s’embarca de nou en aquesta recerca d’un mateix dintre de l’interior propi sense saber que, al final, on es troba és a fora seu i dins dels altres. L’espectacle consta de parts ballades, parts cantades i parts parlades. Es cita incorrectament als grans clàssics i s’invoca de forma fallida a grans personalitats escèniques en un popurri desastrós que pretén deixar la moral del públic ensorrada més que no pas recrear-lo o edificar-lo. Un espectacle absolutament deseducatiu. Inspirat pels moments més baixos de l’individu com a persona.

Roger Pelàez portava molts anys esperant aquest moment en què els idiotes dominen el món perquè ell és molt idiota i té per segur que, amb una mica de sort, un tros o altre de món li’n tocarà. Canta, dibuixa, estudia el Talmud i ha publicat llibres de tebeos on simplifica les coses per fer la vida més manejable i mengívola a penya com ell. Que no tenen res, que no són res i que no aspiren a res.


Actuacions 2023,
7 de febrer
7 de març
11 d’abril
2 de maig
6 de juny
4 de juliol

Ballarí, guionista i actor: ROGER PELÀEZ
Guitarrista i músic: VIDAL SOLER
Producció executiva: CRISTINA RIGAU
Producció: ANTIC TEATRE

A les 20:00 Durada: 90 min
Entrades: 7,5 euros ONLINE i 9 euros TAQUILLA
Àntic Teatre c./ Verdaguer i Callís 12, 08003 Barcelona


fanzine 56

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.