Connect with us

Festival

Lamb Of God lideren les noves confirmacions del Resurrection Fest 2019

Publicat fa

el

Resurrection Fest segueix anunciant noms per a la seva pròxima edició. A més, ja sabem quan es coneixerà l’últim cap de cartell del festival, una banda molt potent que actuaran el dissabte. L’anunci arribarà l’1 de gener i segur que serà una bona manera de celebrar l’any nou per a tots els seguidors del Resu.

Després de l’anunci de que l’últim i únic xou dels Slayer a la peninsula seria a Viveiro, com a caps de cartell en data exclusiva i amb el desplegament tècnic més gran que han tingut mai aquí, ara ens arriben noves confirmacions.

Al capdavant de les confirmacions hi ha els grans Lamb of God, l’última actuació en festival es remunta al Resurrection Fest 2013 i tornen de nou, més grans que mai i en data exclusiva a Espanya, i venen per destrossar colls. Després d’esgotar en la seva recent gira pel país en la seva primera visita, la revelació del black metall europeu, els polonesos Batushka, també estaran en el festival amb la seva posada en escena especial en una única actuació que els amants del metall extrem no es poden perdre . Encara que si preferiu el grindcore, tampoc podeu perdre-el divertit show dels portuguesos Serrabulho.

Amb un nou disc sota el braç, arriba una de les bandes de hardcore més interessants, Terror. Des de Suècia, també hi seran els punk-rockers de Misconduct, i des de Canadà els Mute. Si sou més de post-hardcore, els francesos Birds In Row estaran per primera vegada al festival, i els gal·lesos Brutality Will Prevail també han volgut sumar-se a la festa.

Si sou més de post-metall, el Desert Stage brillarà amb llum pròpia gràcies a la inclusió dels suecs The Ocean, els que acaben de publicar un nou àlbum i ens delectaran amb tots els seus grans temes. En el mateix escenari, hi haurà els també suecs Troubled Horse, una altra gran banda de rock psicodèlic que ens meravellarà amb els seus riffs son els portuguesos The Black Wizards.

Pel nacional, de nou hi ha una gran selecció de bandes de tots els estils. Pel que fa al metall estan Wormed, Vhäldemar, Brothers Till We Die, Childrain, Talesien i Lóstregos. Pel que fa al punk i hardcore s’uneixen Misiva, The Black Panthys Party, Eraso!, Avida Dollars, Caboverde, Catorce, Just i Less Fortunate Songs. I en l’escenari de stoner i post-metall estaran Cobra, Wet Cactus, Syberia, Cró!, Bones of Minerva, MØURΔ, Electric Monolith i Voltaia.

Les entrades estaran d’oferta fins el 30 de novembre a les 23:59 al preu actual de 129 € + despeses. A partir d’aquest dia, els preus pujaran de preu.

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.