Connect with us

Festival

Noms propis de l’electrònica d’avantguarda amb Actress, Deena Abdelwahed, Lotic… al Sónar 2019

Publicat fa

el

La música mestissa global arribarà a Sónar Barcelona 2019 de la mà de la tunisiana Deena Abdelwahed qui ens portarà els sons àrabs del futur i el productor britànic Actress, un dels genis de l’electrònica del nostre temps, presentarà un nou show audiovisual basat en la Intel·ligència Artificial que aprèn i assimila els sons del propi artista per donar forma a una cosa completament nova.

Lotic, l’elèctric i mutant productor texà de grime arty, estrenarà el seu nou show mitjançant un joc de llums polièdric espectacular acompanyat de l’escenògraf Emmanuel Biard, qui ja va donar suport als muntatges visuals dels espectaculars shows d’Evian Christ i Koreless en anteriors edicions.

Una de les més prominents figures i revitalitzador de la postmoderna escena musical americana, el pianista Bruce Brubaker, s’unirà al jove productor d’electrònica irlandès Max Cooper. Junts reinventaran en directe una sèrie de treballs pianístics del mestre Philip Glass en un concert denominat ‘Glassforms’.

L’equatorià Nicola Cruz, principal referent actual de l’electrònica de sonoritats andines, torna aquest any, ja totalment consolidat, amb nou show i nou àlbum.

K Á R Y Y N, l’artista d’origen sirià resident a Los Angeles, presentarà les seves produccions minimalistes unint les sonoritats ancestrals dels seus avantpassats amb glitches digitals, i que il·luminaran l’escenari SonarComplex amb un directe imprevisible que apunta a revelació.

Mans O presentarà un nou àlbum mitjançant un show que anirà molt més enllà d’un simple directe d’electrònica amb sintetitzadors, en el qual se sumaran imatges, dansa i sorprenents elements escènics.

Veure llista completa del primer avançament d’artistes de Sónar Barcelona 2019

La imatge de Sónar 2019, protagonitzada per la icònica actriu Ángela Molina i per Vir Rousse, booker del festival, mostra el viatge amb cotxe d’una mare i una filla per mons extraordinaris.

Com en altres ocasions, la imatge del festival -creada per Sergio Caballero– prendrà forma de curtmetratge, qui en aquesta ocasió farà la seva primera incursió en el gènere dramàtic narrant la història d’una mare que intenta convèncer a la seva filla que no se suïcidi.

Continue Reading

Festival

L’Hereu Escampa presentarà dins de la programació del Festival Fusiònica el seu darrer disc “Futur Ancestral”

Published

on

By

Aquesta ja serà la quarta participació de l’Hereu Escampa al Festival Fusiònica. El concert serà aquest dissabte 24 de setembre al Dràstik de Granollers, juntament amb els Tiznao, trio de la fatoria Ojala Estë Mi Bici. “Tant musicalment, com d’actitud, encaixen perfectament al perfil fusiònic i amb l’excusa del nou disc per part seva, i dels 25 anys per part nostra, és una bonica ocasió per tornar a creuar els nostres camins i gaudir d’una vesprada de punk nostàlig” ens comenten des de l’organització.

L’Hereu Escampa és punk i nostàlgia, el duet de Manlleu (Barcelona) format per Guillem (bateria i veu) i Carles (guitarra i veu) vessa energia, ruralisme i malenconia a parts iguals. Durant els últims mesos porten divagant per retrobar-se i compartint sobretaules infinites per definir el que podria ser el grup després d’un 2020 estrany. El resultat podria ser un nou LP anomenat “Futur Ancestral (HiddenTrack Records, 2022)”, el seu tercer disc, una nova etapa de la seva trajectòria, i també de les seves vides. Les seves cançons no parlen de l’avorriment, la fe, la fortuna, els dies bons, clars i fugaços o la incertesa, sinó que, a través de les històries que s’hi expliquen, veuen com impacten en les seves vides tots aquests factors.

Els acompanyaran Tiznao, que com si es tractés d’un tros de plastilina a què se li colpeja des de tots els angles possibles, aquest trio format per dos terços del que va ser Decurs assota la seva música post-coses amb la intenció de donar-li una forma que encara no saben molt bé quina serà, ni per què serà o amb quines intencions serà: com quan jugues amb plastilina, l’important és amassar, formar i després destruir per acabar fent cançons més o menys normals amb les seves dissonàncies, els seus canvis, els seus senars i les seves atmosferes.

++++++
Dràstik
Joanot Martorell, 12. Granollers (BCN)
Donatiu 8€
fusionica.org
++++++

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.