Connect with us

Festival

Noms propis de l’electrònica d’avantguarda amb Actress, Deena Abdelwahed, Lotic… al Sónar 2019

Publicat fa

el

La música mestissa global arribarà a Sónar Barcelona 2019 de la mà de la tunisiana Deena Abdelwahed qui ens portarà els sons àrabs del futur i el productor britànic Actress, un dels genis de l’electrònica del nostre temps, presentarà un nou show audiovisual basat en la Intel·ligència Artificial que aprèn i assimila els sons del propi artista per donar forma a una cosa completament nova.

Lotic, l’elèctric i mutant productor texà de grime arty, estrenarà el seu nou show mitjançant un joc de llums polièdric espectacular acompanyat de l’escenògraf Emmanuel Biard, qui ja va donar suport als muntatges visuals dels espectaculars shows d’Evian Christ i Koreless en anteriors edicions.

Una de les més prominents figures i revitalitzador de la postmoderna escena musical americana, el pianista Bruce Brubaker, s’unirà al jove productor d’electrònica irlandès Max Cooper. Junts reinventaran en directe una sèrie de treballs pianístics del mestre Philip Glass en un concert denominat ‘Glassforms’.

L’equatorià Nicola Cruz, principal referent actual de l’electrònica de sonoritats andines, torna aquest any, ja totalment consolidat, amb nou show i nou àlbum.

K Á R Y Y N, l’artista d’origen sirià resident a Los Angeles, presentarà les seves produccions minimalistes unint les sonoritats ancestrals dels seus avantpassats amb glitches digitals, i que il·luminaran l’escenari SonarComplex amb un directe imprevisible que apunta a revelació.

Mans O presentarà un nou àlbum mitjançant un show que anirà molt més enllà d’un simple directe d’electrònica amb sintetitzadors, en el qual se sumaran imatges, dansa i sorprenents elements escènics.

Veure llista completa del primer avançament d’artistes de Sónar Barcelona 2019

La imatge de Sónar 2019, protagonitzada per la icònica actriu Ángela Molina i per Vir Rousse, booker del festival, mostra el viatge amb cotxe d’una mare i una filla per mons extraordinaris.

Com en altres ocasions, la imatge del festival -creada per Sergio Caballero– prendrà forma de curtmetratge, qui en aquesta ocasió farà la seva primera incursió en el gènere dramàtic narrant la història d’una mare que intenta convèncer a la seva filla que no se suïcidi.

Continue Reading

Art Visual

The Exploding Plastic Fest #7, la setena edició se celebrarà el 9 d’octubre

Published

on

By

El 9 d’octubre se celebrarà The Exploding Fest. és a dir, la 7a edició del happening d’improvisació entre música i arts en moviment. Una festa  d’homenatge a Andy Warhol i les seves explosions artístiques improvisades, ‘The Exploding Plastic Inevitable’.

The Exploding Fest és una trobada única de més de 20 artistes de moviment, músics i performers inconformistes que a través de la improvisació faran als Jardins del Pou de la Figuera un gran hàppening d’exploració escènica i musical contemporània a l’aire lliure. Col·loquis i accions artístiques en col·laboració amb entitats del barri com ara  l’Antic Teatre, FemArt, RAI – Recursos d’Acció Intercultural o Mescladís.

The Exploding Fest és un happening per a la improvisació. És una cita anual única entre ballarins/es, músics, coreògrafs, activistes del moviment, poetes, artistes audiovisuals i performers inconformistes catalans (principalment), que ha convertit durant 6 edicions diversos indrets de Barcelona com ara Vallcarca, Hangar i Fabra i Coats, en l’epicentre de l’exploració escènica contemporània de Barcelona durant un dia. Al llarg de tots els anys hi han participat més de 220 performers, poetes, ballarines, músics i artistes de tota mena en més de 40 actuacions.

ARTISTES 2021
Adriano Galante, Arnau Obiols, Blanca Haddad, Edurne Arizu, Isadora López Pagán, Joan Cot, Joana Gomila, Kotomi Nishiwaki, Laia Vallés, Marc Torrent, Marina Herlop, Marina Pravkina, Martí Sales, Mark Cunnigham, Milagros García, Miquel Casaponsa, Pere Joseph, Robert Otto, Ubaldo, Raquel Klein, Paul Guenot i Pedro Strukelj.

HORARIS
BLOC 1: Col·loquis per conèixer els projectes d’entitats del barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera entorn a la creació comunitària.

17 – 18 h. Parlaran algunes entitats del barri, del seu treball i la seva convivència.
Hi participara Eli Ruiz de l’Antic Teatre, Martin Habiague de Mescladís, Nil Barutel de Riborquestra i Júlia Llull de Ca la Dona. Dinamitzat per Jordi Oliveras, de la revista Indigestió.

18 – 19 h. Projectes de creació artística comunitària en actiu al barri
Hi participen Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol (per part de l’Antic Teatre) i Francisca Araújo, Beatriz Contreras de RAI. Dinamitzat per Eva Garcia, de ComuArt.

BLOC 2: Accions-espectacles interdisciplinaris

19:30 – 20 h. Efecte Doppler
Casal Pou de la Figuera
Acció improvisada dirigida, multidisciplinar i col·lectiva, amb el fil conceptual conductor d’estar i no estar alhora, ser-hi i no ser-hi, existir i no existir. Conduït per Joan Cot. Amb la participació de: Blanca Haddad, Marc Torrent, Mark Cunningham, Milagros García, Miquel Casaponsa, Robert Otto.
Cal reservar entrada aquí

20:30 – 22h. Enlaces estables
Jardins del Pou de la Figuera
Acció performàtico – musical que evoluciona el joc del telèfon descompost, a través del qual, els músics, ballarins, performers, artistes sonors i de la veu participants s’aniran connectant i interpretant en directe de manera consecutiva. Amb la participació de:

Adriano Galante, Arnau Obiols, Edurne Arizu, Isadora López Pagán, Joana Gomila, Kotomi Nishiwaki, Laia Vallès, Marina Herlop, Marina Pravkina, Marti Sales, Paul Guenot, Pere Joseph, Raquel Klein, Ubaldo

Aquestes dues sessions artístiques seran acompanyades per la crònica il·lustrada de Pedro Strukelj en directe.


L’accés al festival és gratuït i no cal reserva prèvia, excepte per l’espectacle-acció Efecte Doppler (19:30), per al qual és necessari reservar un seient a través d’aquest enllaç.

The Exploding Plastic Fest està organitzat per un col·lectiu d’artistes i amants de les arts, promotors de música, arts del moviment, i visuals, conscients de que part del seu creixement creatiu requereix una exploració paraescènica fonamentada en el risc i la llibertat. Sonia Fernández Lage, i Kike Bela són els seus directors artístics.

The Exploding Plastic Fest #7 és una iniciativa de The Good Good. Amb la col·laboració d’ Empíricel Casal del Pou de la FigueraRAI – Recursos d’animació InterculturalFemArt i l’Antic Teatre i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.