Connect with us

Bolos

Meconio actuarà al Dràstik Punkaires de Granollers

Publicat fa

el

Aquest dissabte 15 de desembre se celebrarà l’última actuació de l’any al Dràstik Punkaires (seu social de l’associació l’Arcada Koncerts i del Col·lectiu Punkaires) de Granollers. Comptarà amb dues propostes molt transversals. Meconio, duet de l’escena underground de Barcelona, en òrbita del col·lectiu “Ojalä este mi bici“, que ja diu molt del perfil de la banda. Lletres que reivindiquen el que tots volem i lluitem… les acompanyaran l’obra de Microteatre “Els Desgraciats” amb dos actors que estan dins del TOP de l’escena alternativa teatral del nostre país, un atemptat teatral de vint minuts per transmetre una història brutal.


A les Meconio se’ls surt la música de dins, toquen perquè no els queda una altra i això es nota en cada cop, et colpejen en cada nota mentre la seva música s’obre pas a cops de colze, entre la urgència rasposa i la bilis corrosiva del punk, entre el “torcimiento” rítmic i la pressió emocional del post, entre una guitarra i una bateria creen cançons que rellisquen esmunyedisses, fugint de les comparacions.

Per obrir la jornada hi haurà una actuació de Microteatre o atemptat teatral, com diuen els seus creadors. “Els Desgraciats” és una obra de 20 minuts de durada on dos clowns intenten sobreviure i llepar­se les ferides en un món post apocalíptic ple de decadència i mandonguilla. Text i Direcció: Iván Morales. Interpretació: Pol Fernández i Albert Boix.


Dissabte 15 de desembre 2018

20.08h – Portes 19.12h
Dràstik Punkaires Granollers (BCN)
Donatiu de 5€

Bolos

Joan Colomo estarà aquest mes de desembre presentant el seu nou àlbum “Disc Trist” a diverses ciutats de Catalunya, Euskadi i Valencia

Published

on

By

“Disc Trist” és el setè àlbum en solitari del músic català Joan Colomo, la carrera del qual abasta ja dues dècades. Després de diversos anys integrant bandes de renom com The Unfinished Sympathy, Zeidun o el supergrup La Celula Durmiente, des de 2009 publica un material en solitari que resulta sempre tan sorprenent com reconeixible. El seu estil fresc, eclèctic i juganer és una de les peces clau del puzle que dóna forma al panorama de la música independent made in Catalunya.

Insistim: Joan Colomo és un crac. No content amb haver injectat una revitalitzant dosi de frescor a The Unfinished Sympathy, ni amb capitanejar Celula Durmiente, el grup més lliurepensant i lliuretocant de l’estat, a més de seguir assajant amb els clàssics i influents Zeidun, Colomo s’ha tret de la màniga un disc que representa una de les sorpreses més interessants i refrescants de la temporada. Amb la seva coneguda bicefàlia cultural, entre les seves arrels navarreses i el seu arrelament als turons del Montnegre, Colomo fa unes revolucionàries voltes de rosca a la cançó castellana ia la cançó catalana; amb una lírica inèdita en ell fins ara, se’ns descobreix com un mestre de la cançó de protesta, amb el nihilisme polític com a capçalera i l’amor per les relacions humanes com a alternativa a la mundana brutícia, Colomo confronta una agressivitat brutal de continguts amb una commovedora candidesa formal. L’eclecticisme musical que sempre l’ha caracteritzat també és aquí present, encara que allunyat dels cànons del rock per aprofundir en instruments acústics, arranjaments orquestrals, de vegades circense-cabareters i sempre combinats amb un bon gust i una musicalitat pròpies d’un mestre de les melodies, les harmonies i els arranjaments.


Divendres 17 desembre – 66 Butaques, La Cate, Figueres (Girona)  
Dimarts 28 desembre – La Bohemia (solo show), Castelló 
Dimecres 29 de desembre – Casa del Mar, València 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.