Connect with us

Art Visual

ADG-FAD obre la convocatòria per participar a la 50a edició dels premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual

Publicat fa

el

L’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art de FAD (ADG-FAD) dóna el tret de sortida a l’assenyalada 50a edició dels premis ADG Laus per als professionals de el disseny gràfic, la publicitat i la comunicació visual, que podran inscriure els seus millors treballs des del 7 de gener fins el 10 de febrer de 2020.

Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual s’atorguen amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència en la comunicació gràfica. Són els premis de disseny gràfic de referència i de major prestigi de l’Estat espanyol, la celebració del grafisme que s’ha convertit en una referència essencial per conèixer les propostes creatives rellevants de l’any. Els ADG Laus són un trampolí per als estudiants i dissenyadors emergents, la consagració dels professionals i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny.

La convocatòria dels ADG Laus s’obre per a tots els treballs impresos, publicats, emesos, visionats online o editats durant l’any 2019 en les següents categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisuals i Estudiants. Els projectes podran inscriure al web de l’ADG-FAD a partir de el 7 de gener i fins al 10 de febrer.

En aquesta edició d’aniversari el jurat està format per reconeguts professionals nacionals i internacionals de el sector com Liza Enebeis (Studio Dumbar), Omar Sosa, Ena Cardenal de la Nuez, Aino Hantttu (Hanzo), Conor Cronin, Nacho Padilla, Ana Zelich, Marc Sancho (Estimada), Alistair Webb (Made Thought), Carol Mompart, Albert Porta (Pràctica) o Anna Gasulla (GAS), entre d’altres.

La novetat més destacada d’enguany afecta el premi Laus Aporta, que pretén fer visible la contribució de el disseny a la societat amb projectes que, a través de la comunicació visual, han aconseguit tenir un impacte social, econòmic o cultural positiu. Aquest premi, tradicionalment atorgat a alguna de les peces presentades en qualsevol categoria sota criteri de l’jurat, passa a convertir-se en un apartat a competició on els professionals podran inscriure els seus projectes en base als requisits de valor social afegit. A més, els diners que es recaptin d’aquestes inscripcions es donarà per col·laborar amb el projecte “Creativitat a del principi”, una iniciativa desenvolupada per Creu Roja en col·laboració amb professionals de el disseny gràfic, que utilitza la creativitat com a eina per poder transformar la realitat que envolta a nenes i nens en risc d’exclusió.

Un any més, la Junta Directiva d’ADG-FAD concedirà el premi Laus d’Honor a la trajectòria professional i Laus Empreses i Entitats com a reconeixement a aquelles institucions que sobresurten per la seva llarga, fructífera i inspiradora relació amb el disseny.

L’estudi Achos!, soci de ADG-FAD, ha estat el seleccionat enguany per desenvolupar la campanya dels premis ADG Laus 2020, sent fidels a l’estil provocador que els va fer coneguts per enganyar el mateix Stefan Sagmeister, per partir un Laus en trossos i repartir-ho entre els seus col·laboradors o per ser experts en campanyes virals basades en fake news.

La campanya, que en clau d’humor versa sobre el “dopatge” en la creativitat, es podrà seguir a través de les xarxes socials de ADG-FAD i els mitjans col·laboradors de la campanya. És probable que alguns estudis arribin a rebre recipients per recollir mostres d’orina o sang durant el període de promoció dels premis.

El llibre i el trofeu de la 50a edició

El Magabook ADG Laus 2020, el llibre que recull les obres premiades d’aquesta 50a edició, serà dissenyat pel també soci de ADG-FAD Albert Romagosa, es desvetllarà a la Nit ADG Laus. Inclourà també una sèrie d’entrevistes i articles al voltant dels guanyadors de l’Laus d’Honor, el Laus Empreses i Entitats i membres de jurat.

En la seva 50a edició, des de la primera celebrada el 1964, ADG-FAD vol homenatjar a tots els que han passat pels Laus i els han convertit en el premi més prestigiós d’Espanya de el sector i ho farà a través de diferents accions comunicatives al llarg dels mesos, culminant en una Nit ADG Laus, la cerimònia i festa de lliurament dels trofeus Laus, que tindrà lloc al juny durant la Barcelona Design Week completament renovada i modernitzada.

A més, mirant cap al futur, l’associació ha decidit repensar els materials que conformen el seu icònic trofeu dissenyat per Tomás Vellvé el 1969 i aprofitar l’efemèride per presentar un trofeu Laus fet de materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. L’estudi de disseny de producte especialitzat en economia circular Oiko ha estat l’encarregat d’aquesta reconceptualització.

Aquesta línia d’acció afectarà també diplomes i, especialment, a tots els materials que es demanen per presentar-se als ADG Laus 2020, que han de ser reciclables 100% a risc de quedar desqualificats si no és així.

Finalment, i només a raó d’aquest aniversari, els projectes professionals premiats amb un Bronze Laus rebran també un petit trofeu.

Inscripció de les obres

La inscripció als premis ADG Laus només pot realitzar-se a través de la inscripció online.
Un cop registrades totes les peces i completat el pagament corresponent, s’ha de procedir a l’enviament del material.

www.adgfad.org

Art Visual

“Ejaculant diarrea” l’espectacle d’en Roger Pelàez, els dimarts del 2023 a l’Àntic Teatre

Published

on

By

Ejaculant diarrea és el nou projecte d’en Roger Pelàez on s’embarca de nou en aquesta recerca d’un mateix dintre de l’interior propi sense saber que, al final, on es troba és a fora seu i dins dels altres. L’espectacle consta de parts ballades, parts cantades i parts parlades. Es cita incorrectament als grans clàssics i s’invoca de forma fallida a grans personalitats escèniques en un popurri desastrós que pretén deixar la moral del públic ensorrada més que no pas recrear-lo o edificar-lo. Un espectacle absolutament deseducatiu. Inspirat pels moments més baixos de l’individu com a persona.

Roger Pelàez portava molts anys esperant aquest moment en què els idiotes dominen el món perquè ell és molt idiota i té per segur que, amb una mica de sort, un tros o altre de món li’n tocarà. Canta, dibuixa, estudia el Talmud i ha publicat llibres de tebeos on simplifica les coses per fer la vida més manejable i mengívola a penya com ell. Que no tenen res, que no són res i que no aspiren a res.


Actuacions 2023,
7 de febrer
7 de març
11 d’abril
2 de maig
6 de juny
4 de juliol

Ballarí, guionista i actor: ROGER PELÀEZ
Guitarrista i músic: VIDAL SOLER
Producció executiva: CRISTINA RIGAU
Producció: ANTIC TEATRE

A les 20:00 Durada: 90 min
Entrades: 7,5 euros ONLINE i 9 euros TAQUILLA
Àntic Teatre c./ Verdaguer i Callís 12, 08003 Barcelona


fanzine 56

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.