Connect with us

Art Visual

ADG-FAD obre la convocatòria per participar a la 50a edició dels premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual

Publicat fa

el

L’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art de FAD (ADG-FAD) dóna el tret de sortida a l’assenyalada 50a edició dels premis ADG Laus per als professionals de el disseny gràfic, la publicitat i la comunicació visual, que podran inscriure els seus millors treballs des del 7 de gener fins el 10 de febrer de 2020.

Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual s’atorguen amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència en la comunicació gràfica. Són els premis de disseny gràfic de referència i de major prestigi de l’Estat espanyol, la celebració del grafisme que s’ha convertit en una referència essencial per conèixer les propostes creatives rellevants de l’any. Els ADG Laus són un trampolí per als estudiants i dissenyadors emergents, la consagració dels professionals i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny.

La convocatòria dels ADG Laus s’obre per a tots els treballs impresos, publicats, emesos, visionats online o editats durant l’any 2019 en les següents categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisuals i Estudiants. Els projectes podran inscriure al web de l’ADG-FAD a partir de el 7 de gener i fins al 10 de febrer.

En aquesta edició d’aniversari el jurat està format per reconeguts professionals nacionals i internacionals de el sector com Liza Enebeis (Studio Dumbar), Omar Sosa, Ena Cardenal de la Nuez, Aino Hantttu (Hanzo), Conor Cronin, Nacho Padilla, Ana Zelich, Marc Sancho (Estimada), Alistair Webb (Made Thought), Carol Mompart, Albert Porta (Pràctica) o Anna Gasulla (GAS), entre d’altres.

La novetat més destacada d’enguany afecta el premi Laus Aporta, que pretén fer visible la contribució de el disseny a la societat amb projectes que, a través de la comunicació visual, han aconseguit tenir un impacte social, econòmic o cultural positiu. Aquest premi, tradicionalment atorgat a alguna de les peces presentades en qualsevol categoria sota criteri de l’jurat, passa a convertir-se en un apartat a competició on els professionals podran inscriure els seus projectes en base als requisits de valor social afegit. A més, els diners que es recaptin d’aquestes inscripcions es donarà per col·laborar amb el projecte “Creativitat a del principi”, una iniciativa desenvolupada per Creu Roja en col·laboració amb professionals de el disseny gràfic, que utilitza la creativitat com a eina per poder transformar la realitat que envolta a nenes i nens en risc d’exclusió.

Un any més, la Junta Directiva d’ADG-FAD concedirà el premi Laus d’Honor a la trajectòria professional i Laus Empreses i Entitats com a reconeixement a aquelles institucions que sobresurten per la seva llarga, fructífera i inspiradora relació amb el disseny.

L’estudi Achos!, soci de ADG-FAD, ha estat el seleccionat enguany per desenvolupar la campanya dels premis ADG Laus 2020, sent fidels a l’estil provocador que els va fer coneguts per enganyar el mateix Stefan Sagmeister, per partir un Laus en trossos i repartir-ho entre els seus col·laboradors o per ser experts en campanyes virals basades en fake news.

La campanya, que en clau d’humor versa sobre el “dopatge” en la creativitat, es podrà seguir a través de les xarxes socials de ADG-FAD i els mitjans col·laboradors de la campanya. És probable que alguns estudis arribin a rebre recipients per recollir mostres d’orina o sang durant el període de promoció dels premis.

El llibre i el trofeu de la 50a edició

El Magabook ADG Laus 2020, el llibre que recull les obres premiades d’aquesta 50a edició, serà dissenyat pel també soci de ADG-FAD Albert Romagosa, es desvetllarà a la Nit ADG Laus. Inclourà també una sèrie d’entrevistes i articles al voltant dels guanyadors de l’Laus d’Honor, el Laus Empreses i Entitats i membres de jurat.

En la seva 50a edició, des de la primera celebrada el 1964, ADG-FAD vol homenatjar a tots els que han passat pels Laus i els han convertit en el premi més prestigiós d’Espanya de el sector i ho farà a través de diferents accions comunicatives al llarg dels mesos, culminant en una Nit ADG Laus, la cerimònia i festa de lliurament dels trofeus Laus, que tindrà lloc al juny durant la Barcelona Design Week completament renovada i modernitzada.

A més, mirant cap al futur, l’associació ha decidit repensar els materials que conformen el seu icònic trofeu dissenyat per Tomás Vellvé el 1969 i aprofitar l’efemèride per presentar un trofeu Laus fet de materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. L’estudi de disseny de producte especialitzat en economia circular Oiko ha estat l’encarregat d’aquesta reconceptualització.

Aquesta línia d’acció afectarà també diplomes i, especialment, a tots els materials que es demanen per presentar-se als ADG Laus 2020, que han de ser reciclables 100% a risc de quedar desqualificats si no és així.

Finalment, i només a raó d’aquest aniversari, els projectes professionals premiats amb un Bronze Laus rebran també un petit trofeu.

Inscripció de les obres

La inscripció als premis ADG Laus només pot realitzar-se a través de la inscripció online.
Un cop registrades totes les peces i completat el pagament corresponent, s’ha de procedir a l’enviament del material.

www.adgfad.org

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.