Connect with us

Novetats discogràfiques

La força del directe, “△” el brutal nou àlbum dels tansumica

Publicat fa

el

Arcada Koncerts Records presenta el nou disc de ​tansumica​, titulat △. Publicat a les plataformes digitals el passat 15 de setembre, arriba una bomba sònica que no deixarà indiferent a ningú. Estigueu atents a les novetats de la banda, que aviat marcaran un abans i un després del hardcore de km 0. Com ens agrada informar d’aquesta mena de novetats.

Dos anys després del seu debut amb ​Sample EP​ (2018), el ​post-hardcore​ de tansumica implosiona amb 10 tracks que emanen veterania, frescor i foscor a parts iguals. En poc menys de 30 minuts, △ incorpora sonoritats que recorden a la psicodèlia de ​Yahi​ (grup del qual formen part els 3 components de tansumica), afegint nous instruments al “power trio” de guitarra-baix-bateria. D’aquesta manera, violins i sintetitzadors fan de contrapunt a uns temes que desprenen mala llet pels quatre costats.

Gravat a Ultramarinos Costa Brava per ​Santi Garcia, ​el disc qüestiona no només pilars socials fonamentals (​“Les pors, el país, els déus, la llei / els tics, els trucs, l’apatia, el dol / la fantasia que fas el que vols / I el teu nom/ No ets el teu nom”​), sinó que també proposa unir les contradiccions externes amb les individuals (​“què defineix a la gent / què defineix als meus amics / què em defineix a mi mateix / pànic o mandra?”​), submergint-se en símbols de l’inconscient col.lectiu (“​No patinem amb els Déus que ningú / ningú vol desfermar-los la ràbia / Deixem que dormi un dia més​”) i aportant, això sí, un bri d’esperança (​“Estrany, increïble el tornar a estimar / Lloada bomba termonuclear / on has estat?”​).

Un disc composat per deu temes on facturen post-hardcore cristal·litzat en una implosió de veterania, frescor i foscor a parts iguals, amb lletres demolidorament autoreflexives i riffs críticament urgents. S’emmirallen tant en Refused​ com en Engine Down,​ tant en Hot Water Music​ com en Randy​. No #volemmescanya? Doncs aquí la teniu.

Novetats discogràfiques

Rata Negra presenta el seu nou video-single, “Llorando”

Published

on

By

Podem aguantar les maneres. Sí, podem fer com que no passa res 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, durant setmanes, mesos, anys; podem capejar aquesta ruptura, o mirar enrere així en general, o agafar una feina a una hora en metro, o mirar als ulls a la mort, o contemplar el món en flames, o fins i tot fer videoconferències “sobre un projecte” d’una hora mentre penses amb la teva quota d’autònoms. Però plorar, això no ens ho pot treure ningú. Plorant reconeixem, i plorant podem disparar una metralladora, i també plorant celebrem. Rata Negra parlen al seu nou vídeo-single de plorar per tornar a la ciutat, de plorar per tornar a treballar, o per haver de treballar de per vida. També de llàgrimes d’alegria davant la desgràcia aliena d’aquesta persona a qui detestes. Però també plorar per no poder descansar, per tenir gana, ressaca o ansietat. La vida a la gran ciutat, que bona és, però quines ganes de plorar et donen pensant en estar així per sempre més.

Rata Negra presentaran el “Una Vida Vulgar” l’11 de setembre a la Sala Sol, efectivament, això és demà passat, però això ja està esgotat. Però també els podràs veure al BAM de Barcelona el 24 de setembre o a Porta Caeli (Valladolid) el 25, queden poques entrades però si et dones pressa encara arribes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.