Connect with us

Novetats discogràfiques

La força del directe, “△” el brutal nou àlbum dels tansumica

Publicat fa

el

Arcada Koncerts Records presenta el nou disc de ​tansumica​, titulat △. Publicat a les plataformes digitals el passat 15 de setembre, arriba una bomba sònica que no deixarà indiferent a ningú. Estigueu atents a les novetats de la banda, que aviat marcaran un abans i un després del hardcore de km 0. Com ens agrada informar d’aquesta mena de novetats.

Dos anys després del seu debut amb ​Sample EP​ (2018), el ​post-hardcore​ de tansumica implosiona amb 10 tracks que emanen veterania, frescor i foscor a parts iguals. En poc menys de 30 minuts, △ incorpora sonoritats que recorden a la psicodèlia de ​Yahi​ (grup del qual formen part els 3 components de tansumica), afegint nous instruments al “power trio” de guitarra-baix-bateria. D’aquesta manera, violins i sintetitzadors fan de contrapunt a uns temes que desprenen mala llet pels quatre costats.

Gravat a Ultramarinos Costa Brava per ​Santi Garcia, ​el disc qüestiona no només pilars socials fonamentals (​“Les pors, el país, els déus, la llei / els tics, els trucs, l’apatia, el dol / la fantasia que fas el que vols / I el teu nom/ No ets el teu nom”​), sinó que també proposa unir les contradiccions externes amb les individuals (​“què defineix a la gent / què defineix als meus amics / què em defineix a mi mateix / pànic o mandra?”​), submergint-se en símbols de l’inconscient col.lectiu (“​No patinem amb els Déus que ningú / ningú vol desfermar-los la ràbia / Deixem que dormi un dia més​”) i aportant, això sí, un bri d’esperança (​“Estrany, increïble el tornar a estimar / Lloada bomba termonuclear / on has estat?”​).

Un disc composat per deu temes on facturen post-hardcore cristal·litzat en una implosió de veterania, frescor i foscor a parts iguals, amb lletres demolidorament autoreflexives i riffs críticament urgents. S’emmirallen tant en Refused​ com en Engine Down,​ tant en Hot Water Music​ com en Randy​. No #volemmescanya? Doncs aquí la teniu.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.