Connect with us

Bandes

Reedició en vinil del primer disc de Manolo Kabezabolo

Publicat fa

el

El 28/12/1995, com si d’una innocentada es tractés, Manolo Kabezabolo llançava a través de Gor Discos el seu primer disc “¡Ya Hera Ora!”. Després de dos maquetes on es va començar a forjar la llegenda el cantautor punk, va treure aquest disc únic, que no deixaria a ningú indiferent, per bé o per mal, i que es convertiria en un dels disc més venuts de l’època. Curiosament aquest és l’únic que Manolo Kabezabolo va gravar en solitari, ell i la seva guitarra, res més.

La primera edició es va haver de retirar del mercat a causa de les denúncies per plagi d’alguna banda a la qual el seu “Véndemelo” no va acabar de fer-li massa gràcia. Així, va sortir una segona tirada amb les versions i adaptacions retirades de l’edició de la discordia, que es va llançar en CD i K7.

Ara, 25 anys després, i per primera vegada, s’edita en format vinil, mai millor dit Ja Hera Ora! de la mà de Rock de Kasba, segell encarregat de llançar l’últim disc de Manolo Kabezabolo y los Ke No Dan Pie Kon Bolo ‘Tanto Tonto Monta Tanto” (2020).

El disc surt a la venda el divendres 9 d’abril a les botigues habituals però pots reservar ja la teva còpia (signada per Manolo Kabezabolo) al següent enllaç.


Paral·lelament a la sortida del disc Manolo Kabezabolo està programant una sèrie de dates en solitari amb un repertori centrat en aquest disc. Un xou preparat amb molta cura ideal per a aquesta època i format ‘covid’, però no per això sense perdre la seva essència ni el sentit de l’humor i la crítica social que sempre l’ha caracteritzat.

Iruña, Zaragoza, Madrid, Valladolid i València són les primeres ciutats confirmades per a aquesta sèrie de concerts. En breu més dates, informació i entrades a la venda.

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.