Connect with us

Novetats discogràfiques

“Lanaren Kanta” és el primer single d’avançament del nou disc dels Vulk

Publicat fa

el

Presentem el primer avençament del que serà el tercer disc d’estudi dels Vulk: “Vulk Ez Da” (Vulk no és). Es tracta de “Lanaren Kanta” (La Cançó del Treball), una de les cançons més accelerades de l’àlbum i la millor manera per entrar a l’imaginari d’un disc revelador, ple de costats, on els bilbaïns es passen definitivament a l’euskera , redefinint i refinant un discurs líric i estètic que ja apuntava maneres en els seus anteriors treballs “Beat Kamerlanden” (Elsa, Meyo, 2017) i “Ground for Dogs” (Elsa, Meyo, 2018). A “Lanaren Kanta”, dibuixen un món laboral com a presó, com a obligació, com a excusa, com a obstacle. Això que deixem que organitzi les nostres vides sense adonar-nos-en.

“Beti berandu, Beti beti.
Ez nais ailegatu, Ez nais ez nais.
Lan asko neukan, Asko neukan.”

Siempre tarde. Siempre, siempre.
No he llegado, No lo he hecho.
Como siempre, tenía mucho trabajo.

El videoclip, que forma part d’una trilogia formada per dos vídeos més, fuig d’artificis, playback i retocs, i intenta captar l’essència del directe de la banda.

Es va rodar a l’estudi Arrate de Gernika la tardor de 2021, amb fotografia d’Adrián Nogales, muntatge per Liam McDonell, i vestuari de Julene Gregorio. Registrat amb so directe, a càrrec de Iñigo Irazoki. El treball de videogravació és una producció de Aspirational amb la col·laboració de Galapan, dirigit per Arriguri i Badator i compta amb el suport de Zinebi (Festival Internacional de Cinema Documental i Curtmetratge de Bilbao).

Reinventar-se o morir. El progrés artístic de Vulk emana del seu inconformisme i el seu avenç implacable, el mateix que es pot apreciar als seus concerts. Després de tres anys de repòs i reflexió sobre el concepte de banda, el quartet basc es nega a si mateix (Vulk no és) per plantar una tabula rasa des de la qual continuar creixent.

Vulk representa el futur del rock basc, sense voler esquivar l’arrelament a bandes com Dut, Lisabö, Borrokan o bandes de sonoritat més pop com Itoiz o Zarama. Una nova avantguarda, que tampoc no escapa dels focus externs.

Vulk ha girat per tot l’Estat com a part del cartell de festivals com Primavera Sound, BBK Live, FIB o Vida Festival. Tot això sense treure el focus de les seves arrels, en concerts a gaztetxes (centres autogestionats) o sales.

“Vulk ez da” és una de les puntes de llança de la nova música a Euskal Herria i el tindrem a les nostres mans a finals de gener de 2022.

Novetats discogràfiques

El trio Arrrgo treu nou single amb Hukot Disc

Published

on

By

Avui surt “Preistórico” el primer avençament de l’LP d’aquesta formació barcelonina. Dos italians i un xilè componen Arrrgo i van irrompre al mundanal soroll amb un grapat de concerts a Barcelona durant la pandèmia. El guitarrista i veu Antonio Iannola i el baterista Gianpiero Cacace, provinents dels inquiets Common Defelection Problems van unir cops, paraules i riffs amb el baixista de Familea Miranda Milo Gomberoff.

Arrrgo és un power trio en la seva expressió més brutal. Per als incrèduls que busquen referències llegeixin Melvins, Shellac mirant el mar i sentint el seu onatge.

Ara presenten aquest potent track que l’acompanya un bell videoclip construït pel mateix Iannola. El disc sortirà molt ràpidament i va ser gravat, barrejat i masteritzat pel mateix Gomberoff a l’Estudi Hukot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.