Connect with us

Novetats discogràfiques

“Lanaren Kanta” és el primer single d’avançament del nou disc dels Vulk

Publicat fa

el

Presentem el primer avençament del que serà el tercer disc d’estudi dels Vulk: “Vulk Ez Da” (Vulk no és). Es tracta de “Lanaren Kanta” (La Cançó del Treball), una de les cançons més accelerades de l’àlbum i la millor manera per entrar a l’imaginari d’un disc revelador, ple de costats, on els bilbaïns es passen definitivament a l’euskera , redefinint i refinant un discurs líric i estètic que ja apuntava maneres en els seus anteriors treballs “Beat Kamerlanden” (Elsa, Meyo, 2017) i “Ground for Dogs” (Elsa, Meyo, 2018). A “Lanaren Kanta”, dibuixen un món laboral com a presó, com a obligació, com a excusa, com a obstacle. Això que deixem que organitzi les nostres vides sense adonar-nos-en.

“Beti berandu, Beti beti.
Ez nais ailegatu, Ez nais ez nais.
Lan asko neukan, Asko neukan.”

Siempre tarde. Siempre, siempre.
No he llegado, No lo he hecho.
Como siempre, tenía mucho trabajo.

El videoclip, que forma part d’una trilogia formada per dos vídeos més, fuig d’artificis, playback i retocs, i intenta captar l’essència del directe de la banda.

Es va rodar a l’estudi Arrate de Gernika la tardor de 2021, amb fotografia d’Adrián Nogales, muntatge per Liam McDonell, i vestuari de Julene Gregorio. Registrat amb so directe, a càrrec de Iñigo Irazoki. El treball de videogravació és una producció de Aspirational amb la col·laboració de Galapan, dirigit per Arriguri i Badator i compta amb el suport de Zinebi (Festival Internacional de Cinema Documental i Curtmetratge de Bilbao).

Reinventar-se o morir. El progrés artístic de Vulk emana del seu inconformisme i el seu avenç implacable, el mateix que es pot apreciar als seus concerts. Després de tres anys de repòs i reflexió sobre el concepte de banda, el quartet basc es nega a si mateix (Vulk no és) per plantar una tabula rasa des de la qual continuar creixent.

Vulk representa el futur del rock basc, sense voler esquivar l’arrelament a bandes com Dut, Lisabö, Borrokan o bandes de sonoritat més pop com Itoiz o Zarama. Una nova avantguarda, que tampoc no escapa dels focus externs.

Vulk ha girat per tot l’Estat com a part del cartell de festivals com Primavera Sound, BBK Live, FIB o Vida Festival. Tot això sense treure el focus de les seves arrels, en concerts a gaztetxes (centres autogestionats) o sales.

“Vulk ez da” és una de les puntes de llança de la nova música a Euskal Herria i el tindrem a les nostres mans a finals de gener de 2022.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.