Connect with us

Novetats discogràfiques

Viuda presenten “Alleraná”, postpunk amb arestes pop

Publicat fa

el

Fa només deu mesos que Viuda publicaven el seu EP homònim de debut, esgotat fulminantment en qüestió de setmanes. Des de llavors han anat sumant concerts, afilant els seus sortilegis i consolidant cadascun dels seus passos. Avui, per fi, podem escoltar el seu nou single, un gir que aprofundeix en el seu univers navalger i demoníac alhora que avança a les seves arestes més pop.

La alleraná és un estil de cançó asturiana específica del concejo de Aller, sovint considerada la variant més complexa del seu gènere pels canvis tonals. “Baxaben cuatro alleranos” és un clàssic de les tonades que narra la història, en to jocós, de quatre paisans que gaudeixen fraternalment de la seva mútua companyia compartint fabada i sidra. Viuda inverteixen la cançó: ara són quatre alleranes les que caminen juntes. Navalla a la mà, arremangat el refaix, es disposen a sembrar el terror entre els homes, recuperant la mística fosca, el conjur màgic i els relats d’ànimes penitents que transiten els camins a la nit.

Part de la cançó està escrita en un dialecte de l’asturià propi del concejo de Aller, inintel·ligible fins i tot per a parlants de l’asturianu. En aquest mateix consell, a Nembra, va ser gravat el vídeo, dirigit per Samuel Fonseca i Guillermo Kult, i produït per Juanita Zapata. El vídeo vesteix de llarg Viuda amb vestits tradicionals fets a mida i per a l’ocasió per Made By Kös.

“Alleraná” confirma que els encanteris de Viuda no eren efímers, sinó malediccions cuinades a foc lent al seu calder, i destinades a perdurar entre les heures. Beguem amb elles del seu calze.

Novetats discogràfiques

Gyoza presenten “Oppenheimer”, el musculós segon tema de “Ghost Tracks”

Published

on

By

Gyoza estrenen el segon i darrer tema del seu EP “Ghost Tracks”. “Oppenheimer“, que és com es titula la peça, aconsegueix agafar el pes guitarrer de la facció més frontal de “Early Bird” i amanir-lo amb un poder edificat a partir de cert pòsit industrial.

Tant “Oppenheimer” com “Bala Perdida” estan inclosos en un mini EP de temes concretats abans de l’etapa de “It Never Rains But It Pours” titulat “Ghost Tracks”. El treball va sortir a la llum el dimecres 30 de novembre, i va venir produït/mesclat per Adrià Marva, cantant i líder del conjunt barceloní. Tant el frontman com Xavi Montferrer, Àlex Fernández-Cardellach i Isaac Valdés van col·laborar en la concepció d’un “Ghost Tracks” que ja pot ser gaudit a les xarxes d’streaming habituals.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.