Connect with us

Novetats discogràfiques

“Uncertainty”, el primer LP de Carlota Flâneur

Publicat fa

el

Carlota Flâneur ja porta un temps demostrant que el seu fort és el pop en majúscules. A “Uncertainty” (Hidden Track Records / Pertiga Music, 2022), explora totes les formes, les maneres, els angles i els colors del pop, oferint-nos un resultat extraordinari i brillant, amb cançons que freguen la perfecció, que es claven a la memòria i que t’introdueixen en un univers de fantasia, on habiten totes les dimensions de Carlota Flâneur.

I parlant de dimensions, la veritat és que Carlota Flâneur ha aconseguit desbordar totes les expectatives. Ja ho va deixar clar a “Lungs”, un primer single avençament molt fresc i lluminós. Després va arribar “Party”, una cançó que continuava clarament amb el caràcter pop dolç que tant el caracteritza, però amb una micro dosi de nostàlgia i malenconia. Amb el tercer avenç, “Alive at the same time”, ens va amenitzar l’espera amb una joieta pop, tendra i enganxosa. Ara podem escoltar per fi la resta de “Uncertainty”, un disc on trobarem cançons de ritmes alegres, guitarres que juguen amb les melodies de veu i sintes que van i vénen, donant calidesa a una proposta ja de per si acollidora. I enmig de tot això trobem una Carlota Flâneur que ens parla amb dolçor però amb sinceritat sobre les inseguretats i les pors, de sentir-se vulnerable i de quedar paralitzada, de veure el món girant massa ràpid, de l’amor i de la sensació de sentir-se estimada. Tot això amb una veu pulcra que es diverteix entre harmonies i tornades totalment corejables.

Resulta inqüestionable com Carlota Flâneur ha evolucionat en tot just dos anys. Comptant novament amb Ferran Palau per a la producció del disc, ha mantingut la seva proposta cromàtica i de suau cadència, però ara la seva música emana una personalitat única, totalment reconeixible, deixant clar que la seva capacitat per crear cançons rodones és infinita. Sigueu benvingudes a l’univers Flâneur.

Foto: Silvia Poch

Novetats discogràfiques

“Costumbrismo”, nou single de la banda postpunk Viuda

Published

on

By

Gota a gota, cançó a cançó, Viuda continuen el seu camí més enllà de les castanyoles i l’halo de bruixeria que els ha inspirat des que el seu esgotadíssim EP homònim, gravat el desembre del 2020, veiés la llum. Si el març d’aquest any el quartet afinava el rumb amb “Alleraná”, adaptació d’una tonada tradicional, amb aquest nou single semblen sacsejar-se i despullar-se de qualsevol rastre de debutants. A “Costumismo” no hi ha navalles ni satanisme (encara que sí un cementiri), passa per un interludi gairebé dub, i al seu interior té la força d’un hit dels que fa diverses generacions arrasaven en ràdios i televisions.

Com en els seus treballs previs, Viuda s’ho munten pel seu compte: composen, graven, mesclen i masteritzen a l’estudi de l’Elisa, a les muntanyes, “Costumismo” és l’expressió exacta del que floreix de la suma d’aquestes quatre asturianes: sense adulteracions, concessions, ni interferències de cap mena. Per això Viuda és un grup únic, inesperat, propietàries dels seus errors i dels seus encerts.

Concert a concert, sumant quilòmetres i escenaris en els seus dos anys de trajectòria, Viuda han aconseguit una poció molt especial fent fora el seu calder propòsit, entranyes, i enormes dosis de carisma. Potser és per aquesta màgia que més enllà de gèneres i etiquetes conquisten amb la immediatesa d’un sortilegi instantani.

“Costumismo” parla sobre el que t’aporten les coses mundanes, ser feliç amb poc. També fa referència a tenir present la mort, tot recordant el valor de les coses que realment tenen pes per triar en què o qui inverteixes el teu temps. Un parell de grapats de saviesa immortal en forma de cançó pop.

La portada de “Costumismo” és una fotografia analògica de la sèrie que la fotògrafa Irene Palacio va fer per a Viuda l’hivern passat, i el videoclip que l’acompanya, amb l’actuació d’Iván Arroyo, va ser realitzat per Eva Llavona, disseny de crèdits de Sara Rego, i la producció musical de l’Elisa G. Gómez.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.