Connect with us

Festival

El 27 i 28 de gener torna a Barcelona el festival de hardcore Can’t Keep Us Down

Publicat fa

el

Un altre any torna el Can’t Keep Us Down, molt més que un festival de música. Amants del hardcore impulsen aquest projecte que organitza concerts durant tot l’any, espais no comercials on crear i consolidar bandes i altres projectes al voltant de la filosofia que acompanya el hardcore.

El CKUD ha aconseguit consolidar-se com a una cita ineludible a Barcelona amb bandes tant de referència com emergents a escala internacional.
L’onzena edició es celebrarà el 27 i 28 de gener, i comptarà amb més de quinze grups de molt diverses procedències.

Les bandes del cartell,
The Flex (Anglaterra)
Provinents de Leeds, West Yorkshire, són una banda de hardcore punk i heavy hardcore. Citats en algunes ocasions com un dels progenitors de la New Wave of British Hardcore, amb influències sonores de bandes hardcores tant de Nova York com Boston, de la dècada dels 80.

Big Cheese (Anglaterra)
Banda que forma part de la New Wave of British Hardcore, també venint de Leeds, West Yorkshire. Amb influències de bandes novaiorqueses com Warzon o Killing Time. Freddie Alva va descriure el seu àlbum debut com ‘una carta d’amor al so de NYHC de finals de la dècada dels 80’.

Flash (Euskal Herria)
Des de Gipuzkoa, i amb músics que provenen de grups com Oki Moki, Brigada Criminal o Dictadura, han publicat el seu àlbum debut aquest estiu, amb cançons de punk rock atemporal, crític i salvatge.

Speedway (Suècia)
Quintet suec, amb un estil de hardcore de ritme ràpid. Banda que en gran part sorgeix de Time to Heal, van llançar el seu EP de debut al juny del 2020, i el seu segon a finals de 2021.

Weight (Noruega)
Punk metal nòrdic.

Arma X (Madrid)
Arma X és un MC asturià, membre dels grups Stoned Atmosphere i Factor Canadà. Amb unes lletres marcades per la protesta social, amb títols com Violento Ritual o Solo Ante El Abismo, o el primer ’25 otoños’ presentat al 2009.

Drink deep (Alemanya)
Banda de hardcore berlinesa.

Firewalker (Estats Units)
Banda de hardcore punk de Boston.

Oki Moki (Euskal Herria)
Punkpop lofi des de Getaria, amb el seu àlbum Pop para la clase trabajadora, no s’allunyen dels ciments post-punk de garatge que tenien als inicis però amb sons eclèctics a tres llengües (castellà, anglès i euskera).

Kolpeka (Euskal Herria)
Un altre grup basc, aquest cop des de Gernika, que també hi haurà en aquesta edició són Kolpeka, definits com a fanàtics del skate tocant la seva pròpia versió del punk i el hardcore.

Verdugo (Barcelona)
Banda de hardcore barcelonina.

Udol (Barcelona)
Duet de Caldes de Montbui, formen part de l’escena del metal català des del 2017 que van llançar el seu àlbum 153 lliure i 17 salaris.

Nus (Barcelona)
Des de l’autogestió com element vertebrador, amb sons eclèctics, emos o pop, el seu àlbum ‘Set dies vint minuts i vint-i-set segons’ fa un repàs a sons diferents entre ells a gust de cada un dels components, àlbum editat amb la Plaga DIY.

Pulso (Barcelona)
El grup fusiona sense gaires complexes rock i metal de diferents orígens, creant contrasts molt originals i frescs, sense perdre l’essència molt personal que els marca. Amb unes lletres on es barregen atmosferes obscures amb doble sentit, amb sàtira i humor negre.

Sewer Brigade (Barcelona)
Banda sant andreuenca de street punk.

Vereda (Barcelona)
Hardcore punk.

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.