Connect with us

Festival

El 27 i 28 de gener torna a Barcelona el festival de hardcore Can’t Keep Us Down

Publicat fa

el

Un altre any torna el Can’t Keep Us Down, molt més que un festival de música. Amants del hardcore impulsen aquest projecte que organitza concerts durant tot l’any, espais no comercials on crear i consolidar bandes i altres projectes al voltant de la filosofia que acompanya el hardcore.

El CKUD ha aconseguit consolidar-se com a una cita ineludible a Barcelona amb bandes tant de referència com emergents a escala internacional.
L’onzena edició es celebrarà el 27 i 28 de gener, i comptarà amb més de quinze grups de molt diverses procedències.

Les bandes del cartell,
The Flex (Anglaterra)
Provinents de Leeds, West Yorkshire, són una banda de hardcore punk i heavy hardcore. Citats en algunes ocasions com un dels progenitors de la New Wave of British Hardcore, amb influències sonores de bandes hardcores tant de Nova York com Boston, de la dècada dels 80.

Big Cheese (Anglaterra)
Banda que forma part de la New Wave of British Hardcore, també venint de Leeds, West Yorkshire. Amb influències de bandes novaiorqueses com Warzon o Killing Time. Freddie Alva va descriure el seu àlbum debut com ‘una carta d’amor al so de NYHC de finals de la dècada dels 80’.

Flash (Euskal Herria)
Des de Gipuzkoa, i amb músics que provenen de grups com Oki Moki, Brigada Criminal o Dictadura, han publicat el seu àlbum debut aquest estiu, amb cançons de punk rock atemporal, crític i salvatge.

Speedway (Suècia)
Quintet suec, amb un estil de hardcore de ritme ràpid. Banda que en gran part sorgeix de Time to Heal, van llançar el seu EP de debut al juny del 2020, i el seu segon a finals de 2021.

Weight (Noruega)
Punk metal nòrdic.

Arma X (Madrid)
Arma X és un MC asturià, membre dels grups Stoned Atmosphere i Factor Canadà. Amb unes lletres marcades per la protesta social, amb títols com Violento Ritual o Solo Ante El Abismo, o el primer ’25 otoños’ presentat al 2009.

Drink deep (Alemanya)
Banda de hardcore berlinesa.

Firewalker (Estats Units)
Banda de hardcore punk de Boston.

Oki Moki (Euskal Herria)
Punkpop lofi des de Getaria, amb el seu àlbum Pop para la clase trabajadora, no s’allunyen dels ciments post-punk de garatge que tenien als inicis però amb sons eclèctics a tres llengües (castellà, anglès i euskera).

Kolpeka (Euskal Herria)
Un altre grup basc, aquest cop des de Gernika, que també hi haurà en aquesta edició són Kolpeka, definits com a fanàtics del skate tocant la seva pròpia versió del punk i el hardcore.

Verdugo (Barcelona)
Banda de hardcore barcelonina.

Udol (Barcelona)
Duet de Caldes de Montbui, formen part de l’escena del metal català des del 2017 que van llançar el seu àlbum 153 lliure i 17 salaris.

Nus (Barcelona)
Des de l’autogestió com element vertebrador, amb sons eclèctics, emos o pop, el seu àlbum ‘Set dies vint minuts i vint-i-set segons’ fa un repàs a sons diferents entre ells a gust de cada un dels components, àlbum editat amb la Plaga DIY.

Pulso (Barcelona)
El grup fusiona sense gaires complexes rock i metal de diferents orígens, creant contrasts molt originals i frescs, sense perdre l’essència molt personal que els marca. Amb unes lletres on es barregen atmosferes obscures amb doble sentit, amb sàtira i humor negre.

Sewer Brigade (Barcelona)
Banda sant andreuenca de street punk.

Vereda (Barcelona)
Hardcore punk.

Festival

Maria Jaume, Los Sara Fontán i Marta Knight, entre els artistes d’un Be My Guest de dos dies a l’Apolo

Published

on

By

En el marc del 10è aniversari de Liveurope, Apolo presenta Be My Guest | Barcelona Edition amb concerts en format showcase el 12 i 13 de setembre on l’electrònica, el folk i el pop prenen protagonisme de la mà de vuit artistes i bandes establertes i emergents. 

Les sessions Be My Guest són un cicle de programació pròpia d’Apolo que va néixer per descobrir propostes amb personalitat de països concrets i aprofundir en les seves cultures. Aquest cop, però, s’han volgut mirar al melic perquè “l’escena que volem potenciar és la que tenim més a prop: la de casa nostra”. 

Per això, l’edició Barcelona del Be My Guest tindrà d’amfitrions artistes i bandes amb més trajectòria com Los Sara Fontán, Maria Jaume o Marta Knight, o que tot just presenten projecte com Electro Ma Non Troppo, C.O.U. i Yaunest, i com a convidats la música emergent del grup irlandès Cushla i l’eslovac Dominik Prok. 

A més, dins de la programació i prèviament als concerts del dijous 12 de setembre, tindrà lloc la xerrada amb el productor i compositor Raül Refree, “Folklore has a match with new genres”, per indagar com i per què els nous gèneres busquen elements folklòrics i tradicionals per incloure’ls en les produccions actuals. La xerrada serà en anglès i d’accés lliure amb l’entrada a qualsevol dels dos dies.

Les entrades anticipades ja estan disponibles aquí.   
Anticipada per dia: 10 €+ despeses de gestió | Abonament dos dies: 16 €+ despeses de gestió

LOS SARA FONTÁN
Després de cinc anys sobre els escenaris, el duet de música electrònica, format per Sara Fontán i Edi Pou (la meitat de Za!), han editat el seu primer LP: “Queda pendiente” (2023). Tot i que ara els puguem escoltar repetidament, la seva música, creada a partir de la combinació del violí, el teclat, la bateria, efectes de pedal i recursos electrònics, neix i mor a l’escenari. Per això, després de tenir-los a Caprichos de Apolo (2018) i al Gran Bola de Neu (2022), els tornem a portar a l’Apolo per viure un nou directe litúrgic que només pertany a la memòria dels que ho viurem.

ELECTRO MA NON TROPPO
El productor Ignasi Bosch i la soprano Neus Llorens s’endinsen en un projecte conjunt amb la intenció d’establir un pont entre la música barroca i l’electrònica contemporània. Electro Ma Non Troppo és “xumba-xumba” medieval, segons descriuen ells mateixos, i després d’un 2023 de presentació del grup per escenaris de l’escena indie, a finals d’any van estrenar el seu primer disc: “Principium”.

C.O.U.
C.O.U. és un projecte d’electrònica experimental format per El Petit de Cal Eril, Esperit! i la banda de Ferran Palau que ha vist la llum de manera inèdita al Sònar d’enguany. Un centre d’experimentació musical i visual que combina psicodèlia, jazz, dub o cintes casset per crear una drecera a l’inconscient.

CUSHLA
El cant tradicional irlandès Sean-Nós entra en diàleg amb l’avantguarda electrònica a Cushla, un col·lectiu irlandès-barceloní que el juny estrena “Briongloid”, el primer avançament del seu disc debut “Tech Duinn”. Una experiència musical que travessa fronteres i tradueix l’herència cultural irlandesa en caixes de ritmes, sintetitzadors analògics i arts digitals.

MARIA JAUME
Maria Jaume torna a l’Apolo en format showcase amb el seu últim disc “Nostàlgia Airlines”, que ha comptat amb la producció de Lluís Cabot (Da Souza). Amb aquest treball, la cantant i compositora mallorquina ha caminat des d’un minimalisme melancòlic dels seus dos primers discs cap al pop ballable amb sonoritats urbanes i llatines que ens porta amb acidesa, crítica i ironia a la vida de la seva terra natal envaïda per turistes, hotels i platges massificades.

MARTA KNIGHT
La cantautora catalana Marta Knight fa dos anys que gira amb el seu àlbum debut “Strange Times Forever” (2022), però és la primera vegada que el porta a l’Apolo. Produït per Pau Riutort i Jordi Matas, el disc destaca per la familiaritat i el realisme de les històries: prova de descobrir quin és el seu lloc al món. Una proposta d’indie-rock que ha guanyat profunditat i matisos, convidant a escoltar-la de manera compulsiva.

YAUNEST
Yaunest parla amb senzillesa i sinceritat, sense floritures ni ornaments. Alter ego del cantautor i vocalista empordanès Jaume de Quintana, el 2022 va estrenar el seu primer EP “Wonder Room”, que va comptar amb la producció de b1n0. A través de sonoritats pròximes al pop i Rn’B nòrdic crea un univers de somni i romanticisme per parlar de l’amor, la inseguretat, la frustració o l’acte de rebel·lar-se davant el que no ens fa feliços.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.