Connect with us

Festival

El 27 i 28 de gener torna a Barcelona el festival de hardcore Can’t Keep Us Down

Publicat fa

el

Un altre any torna el Can’t Keep Us Down, molt més que un festival de música. Amants del hardcore impulsen aquest projecte que organitza concerts durant tot l’any, espais no comercials on crear i consolidar bandes i altres projectes al voltant de la filosofia que acompanya el hardcore.

El CKUD ha aconseguit consolidar-se com a una cita ineludible a Barcelona amb bandes tant de referència com emergents a escala internacional.
L’onzena edició es celebrarà el 27 i 28 de gener, i comptarà amb més de quinze grups de molt diverses procedències.

Les bandes del cartell,
The Flex (Anglaterra)
Provinents de Leeds, West Yorkshire, són una banda de hardcore punk i heavy hardcore. Citats en algunes ocasions com un dels progenitors de la New Wave of British Hardcore, amb influències sonores de bandes hardcores tant de Nova York com Boston, de la dècada dels 80.

Big Cheese (Anglaterra)
Banda que forma part de la New Wave of British Hardcore, també venint de Leeds, West Yorkshire. Amb influències de bandes novaiorqueses com Warzon o Killing Time. Freddie Alva va descriure el seu àlbum debut com ‘una carta d’amor al so de NYHC de finals de la dècada dels 80’.

Flash (Euskal Herria)
Des de Gipuzkoa, i amb músics que provenen de grups com Oki Moki, Brigada Criminal o Dictadura, han publicat el seu àlbum debut aquest estiu, amb cançons de punk rock atemporal, crític i salvatge.

Speedway (Suècia)
Quintet suec, amb un estil de hardcore de ritme ràpid. Banda que en gran part sorgeix de Time to Heal, van llançar el seu EP de debut al juny del 2020, i el seu segon a finals de 2021.

Weight (Noruega)
Punk metal nòrdic.

Arma X (Madrid)
Arma X és un MC asturià, membre dels grups Stoned Atmosphere i Factor Canadà. Amb unes lletres marcades per la protesta social, amb títols com Violento Ritual o Solo Ante El Abismo, o el primer ’25 otoños’ presentat al 2009.

Drink deep (Alemanya)
Banda de hardcore berlinesa.

Firewalker (Estats Units)
Banda de hardcore punk de Boston.

Oki Moki (Euskal Herria)
Punkpop lofi des de Getaria, amb el seu àlbum Pop para la clase trabajadora, no s’allunyen dels ciments post-punk de garatge que tenien als inicis però amb sons eclèctics a tres llengües (castellà, anglès i euskera).

Kolpeka (Euskal Herria)
Un altre grup basc, aquest cop des de Gernika, que també hi haurà en aquesta edició són Kolpeka, definits com a fanàtics del skate tocant la seva pròpia versió del punk i el hardcore.

Verdugo (Barcelona)
Banda de hardcore barcelonina.

Udol (Barcelona)
Duet de Caldes de Montbui, formen part de l’escena del metal català des del 2017 que van llançar el seu àlbum 153 lliure i 17 salaris.

Nus (Barcelona)
Des de l’autogestió com element vertebrador, amb sons eclèctics, emos o pop, el seu àlbum ‘Set dies vint minuts i vint-i-set segons’ fa un repàs a sons diferents entre ells a gust de cada un dels components, àlbum editat amb la Plaga DIY.

Pulso (Barcelona)
El grup fusiona sense gaires complexes rock i metal de diferents orígens, creant contrasts molt originals i frescs, sense perdre l’essència molt personal que els marca. Amb unes lletres on es barregen atmosferes obscures amb doble sentit, amb sàtira i humor negre.

Sewer Brigade (Barcelona)
Banda sant andreuenca de street punk.

Vereda (Barcelona)
Hardcore punk.

Festival

Aloud Music celebra els 20 anys amb un cartell de luxe

Published

on

By

“Fa 10 anys vam decidir ajuntar alguns grups que ens agradaven per celebrar que complíem 10 anys. Va ser la versió rock de la festa d’aniversari que se’n va de les mans. D’allò va néixer un festival anomenat AMFest i ja aleshores, Toundra i Lisabö van encapçalar la història per a fortuna dels més de 1000 assistents que van omplir completament la Sala Apolo” ens comenta Sergio Picón, responsable d’Aloud Music.

Mentre l’AMFest creixia per la seva banda, Aloud Music va seguir endavant editant bona música, organitzant concerts, treballant amb projectes sempre difícils de classificar i amb directes incontestables. I així, amb una pandèmia pel mig, van arribar al 20è aniversari i van decidir, és clar, que tocava tornar a celebrar.

Repetir el cartell del 2013 era gairebé una obsessió i hi seran de nou 2 de les bandes més importants de la història de la música rock alternativa feta en aquest país. Som afortunats! Toundra & Mano Brabo (Premi Pulitzer de fotografia, precisament de l’any 2013) presentaran el seu projecte conjunt “Ukraína”, en un espectacle audiovisual que es podrà veure a Barcelona per primera i darrera vegada. Lisabö, per la seva banda, ressorgeixen per a l’ocasió i repassaran la seva trajectòria al seu hàbitat natural, el directe. Només hi ha banda que ens emocioni més que ells.

S’uneixen per a la festa 2 dels projectes més importants de la història d’Aloud. D’una banda, Viva Belgrado, que s’atreviran a versionar At the Drive-In!!!, poques dates abans de llançar el seu nou treball que, aquesta vegada, serà autoeditat. I com que a una celebració així no li pot faltar una gran volta (el 2013 van ser The Joe K-Plan), aquesta vegada seran (el:muêso) els qui, després de 7 anys d’absència, pugin a un escenari per delectar-nos amb la seva noise rock salvatge, desbocat i sempre divertit.

El toc internacional el signaran Monkey3, des de Suïssa, un dels millors exponents de l’stoner rock a tot Europa i que estan de gira pel continent amb Toundra.

Tot això, a més, a un preu gairebé ridícul en els temps que corren, 20€ (el 2013 va costar 15€!!!) i sent un esdeveniment, com sempre, autogestionat per Aloud Music. La cita serà el proper dissabte 11 de novembre a la Sala Paral·lel 62.

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.