Connect with us

Novetats discogràfiques

Panellet treu single d’avançament del nou disc “Sayonara”

Publicat fa

el

Panellet és la banda de punk-dolç en català, que sempre ha trencat esquemes dins de l’escena nacional, demostrant que “el Punk no està sempre emprenyat” i que també pot ser divertit i romàntic.

La banda integrada pel Pau Del Toro, el Xavi Garcia i el Ramon Reina (El Galtes), va néixer com a Power Trio a Terrassa el 2016, l’any de publicació del seu el primer LP “Aloha” (Autoeditat, 2016) un primer àlbum debut molt fresc i “ramonero”. El 2018 van llençar el seu segon LP, “Sputnik” (HFMN, 2018), on sense perdre l’essència, les seves cançons van demostrar una clara evolució cap a una nova maduresa com a banda, tant en el so (sota el segell d’Ultramarinos i la producció d’Eric Fuentes) com en les lletres.

Aquest 2024, després de 5 anys i amb una pandèmia mundial de per mig, Panellet torna amb molta força llençant el que serà el seu tercer LP, “Sayonara” (Tropical Riot Records, 2024). Un treball on la producció encara va més enllà, evolucionant cap a noves sonoritats on s’integren recursos electrònics i sintetitzadors, donant lloc a una proposta que tot i allunyar-se relativament dels seus orígens, aconsegueix mantenir l’essència tan especial que caracteritza a la banda.

Aquest nou LP que s’ha aconseguit des d’un lloc molt bonic i personal : l’autoproducció. El Pau del Toro ha posat la veu, la guitarra i les cançons, el Xavi Garcia les bateries i El Galtes, el baix i la producció dels temes. Han comptat amb la col·laboració d’en Berni Sanchez als teclats i per suposat, amb la gran tasca de l’enginyer de so Marc Bòria, que apart de gravar-los al seu estudi de Terrassa (Labedoble), s’ha fet càrrec del mix i el master del disc.

En definitiva, com diu el títol, “Sayonara” és “tal com ha de ser”: Un disc fresc, deliciós i necessari per a omplir un espai dins la música catalana del moment.

Aquest 15 de desembre ja podrem escoltar el primer avançament “La Cançó d’Un Funeral”. Una melodia que no ens podrem treure del cap i que ens convidarà a conviure amb l’alegria i la tristesa alhora. Perquè estar trist és tan vàlid com estar alegre i Panellet ho vol demostrar fent-nos ballar i plorar en una mateixa cançó.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.