Connect with us

Novetats discogràfiques

“Plora Aquí” el nou disc de FERRAN PALAU

Publicat fa

el

Ferran Palau arriba amb un àlbum que promet transportar-nos a un univers carregat de criatures fantàstiques, i paisatges naturals. En aquesta ocasió, la figura del productor es desdibuixa, donant pas a una col·laboració més cohesionada entre diverses ments creatives. Jordi Matas i Joan Pons han estat partícips d’aquest procés, mentre que el Sr. Chen ha encapçalat l’organització i cohesió del treball. Innercut, a més, ha contribuït decisivament a polir i definir l’essència sonora del disc amb part de la mescla i la masterització. Palau confessa que durant la gravació d’aquest àlbum, ha recuperat la sensació d’innocència dels seus primers anys amb Anímic, quan s’enfronta als reptes sense tenir clar el camí a seguir. Inspirat en músics de folk i soul dels anys 60 i 70, així com en gravacions de camp, el seu interès per textures lo-fi s’entrellaça amb elements propis del hip-hop, buscant constantment l’equilibri entre l’orgànic i el digital, diluint la línia que separa aquests dos mons musicals.

L’aspecte visual pren un paper protagonista en aquesta experiència. Palau va arribar a la conclusió que els monstres del cinema dels anys 80 i 90 serien el punt focal visual del seu nou treball, una idea que ha pres vida gràcies al talent de Pablo Maestres i la il·lustració del dissenyador Dsorder. El concepte visual ha estat ideat per Palau, Maestres i Dsorder, amb les maquetes inicials creades per Ferran i materialitzades (sota la direcció de músic i director) per l’artista Agnès C. Olivé, que juntament amb les seves col·laboradores Andrea Ruiz Pérez i Atena Pou han creat els monstres que protagonitzen aquesta història, Snif i Smosly. Pablo Maestres, dirigeix una súperproducció en format curtmetratge que acompanya el disc, amb el suport de les productores ROMA, SPY Films, JAMM, SUPERPRIME FILMS, Hidden Track i les actuacions de Bruna Cusí i Judit Mascó. 

El curt es va estrenar el passat 22 de maig al cinema Phenomena de Barcelona i ja es pot veure a la plataforma FILMIN

PRÒXIMS CONCERTS
26/05 Caixaforum Barcelona
31/05 Primavera Sound Barcelona
08/06 Recòndit Esponellà
14/06 Sound Isidro Madrid
15/06 Jambo Street Music Andorra
21/06 Es Claustre Menorca
22/06 Lluna en vers Mallorca
05/07 VIDA Vilanova i la Geltrú
10/07 FITM La Bisbal de l’Empordà
18/07 El Ressupó Celrà
26/07 Macroclima Camprodon
27/07 Festa d’estiu de l’AAMP Mont-Ral
06/10 Paral·lel 62 Barcelona
09/10 Las Armas Zaragoza
10/10 Kafe Antzokia Bilbao
11/10 Dabadaba Donostia
17/10 Espai Orfeó Lleida
20/10 Jazz Cava Terrassa
16/11 Sala El Loco Valencia

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.