Connect with us

Novetats discogràfiques

TATSUMI & MASAKO presenta el disc doble “L’ànima Indomable”, electrònica elegant i experimental

Publicat fa

el

En aquest treball hi participen diversos artistes, com Klitter (Julio Lavado) o Batista (Óscar Fernández) ia més l’artista mataroní versiona un tema de Voltereta (Felip L. Navarro). El disc oscil·la entre la indietrònica, el pop sintètic, lexperimentació i la música ambient. A més, Klitter ha realitzat un remix de cada tema, que s’inclourà a l’edició digital, a un CD extra ia la cara B del casset.

La producció va a càrrec de Tatsumi & Masako amb la inestimable ajuda de Julio Lavado, que ha realitzat la masterització d’aquest doble àlbum. L’art final s’ha fet amb una antiga foto familiar on apareix l’avi de Raül Sala i un misteriós personatge secundari.

Aquest disc està dedicat als seus avis ia tota una generació que va prosperar tot i viure en una època convulsa.

Tatsumi & Masako confirma la seva presència al Nosaltres Fest de Mataró i al festival Eufònic, Terres de l’Ebre, Festival Terra Roia de Vilamur i L’hora del Pati a Mataró.

El festival Eufònic, reconegut com un dels esdeveniments més destacats d’art avançat i música electrònica a nivell nacional, està a punt de celebrar la dotzena edició a les Terres de l’Ebre. El festival oferirà una experiència cultural única, en què es fusionaran les arts sonores, visuals i digitals-performatives. Tatsumi & Masako i Batista VJ (Raúl Sala, so i Óscar Fernández, visuals) estaran el 13 de juliol al Casino Recreatiu d’Amposta, on presentaran l’àlbum “L’Ànima Indomable”.

Nosaltres Fest és el festival d’estiu de la capital del Maresme, Mataró, que hi suma cultura comunitària i quilòmetre zero amb un compromís per la sostenibilitat. Una iniciativa de la cooperativa del Maresme Clack amb la participació d’una quarantena d‟entitats i institucions culturals del territori. Es desenvolupa a través de tres eixos que vertebren el projecte: Comunitat, Sostenibilitat i Cultura. Acció cultural com a eina de transformació social, econòmica i mediambiental. Tatsumi & Masako i Batista VJ (Raúl Sala, so i Óscar Fernández, visuals) estaran el 18 de juliol al Pati de Casa de la Palmera de Mataró, on estrenarà oficialment l’àlbum titulat “L’Ànima Indomable”, electrònica de quilòmetre zero refinada la nit d’estrena del festival amb un espectacle satíric sobre la maternitat al segle XXI de Maria Solà i un tsunami femení d’arrels senegaleses anomenat Sayo.

Tatsumi & Masako és el projecte personal de Raül Sala. Després d’editar Fred Urbà (Aiguamoll Records / Hiddentrack Records, 2018), Vysehrad (Aiguamoll Records / Edita la Servitud, 2019), SYZ (Sevendipia Records, 2020) i Amor o Exili (Synth Vicious, 2022) Indomable en estreta col·laboració amb Aiguamoll Records i Camping Records en format digital, i en format doble CD i Cassete gràcies a les aportacions de micromecenatge de Verkami.

Novetats discogràfiques

La banda de post-punk rural INCENDI treu a la llum el seu EP “19 de juliol”, música contundent i lletres incendiàries

Published

on

By

Incendi és un grup de música format al Solsonès, entre el Santuari del Miracle (El Miracle Records) i l’Hostal Nou de Llobera (Hostalherria Studio). “19 de juliol” serà el seu segon àlbum, després d’un primer treball promocionat l’any passat titulat “De moment estic content”.

“19 de juliol” pretén reivindicar una forma de pagesia anticapitalista, amb proclames que criden a l’organització col·lectiva davant dels nous reptes que afronta concretament el Solsonès. Vinculat a moviments socials de la comarca, aquest treball vol aportar el seu granet de sorra a les lluites per la defensa del territori que s’estan lliurant arreu en l’actual ofensiva del capitalisme.

L’erotisme i la sexualitat individual es fonen en les incendiàries lletres de “19 de juliol” amb una re-apropiació dels símbols del territori, com la Mare de Déu del Claustre de Solsona, en un joc constant entre el respecte pels altres i la voluntat de crear nous referents, tant polítics com sagrats, en el món rural.

“La voluntat del nostre directe és fer foc, provocar un incendi a cada sala, a cada festa, i fer que la música participi de la vida política d’aquest món en descomposició”

L’àlbum ens situa en un màgic passadís en el temps. D’una banda, el 19 de juliol del 1936, on obreres i insurrectes organitzades en comitès de defensa van aturar el cop d’estat feixista a Barcelona i van impulsar la revolució social. D’altra banda, 62 anys més tard, el 19 de juliol del 1998 l’incendi forestal més ràpid i virulent de la història moderna a Europa arribava al municipi de Riner, al Solsonès. Ara, 26 anys després, l’incendi revolucionari i el forestal es fonen en forma de música per seguir propagant la flama insurreccional del passat amb el món rural de l’actualitat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.