Connect with us

Art Visual

El Festival In-Edit tanca la programació pel 2024

Publicat fa

el

El Festival In-Edit a presentat la programació completa de la seva XXII edició, que se celebrarà del 23 d’octubre al 3 de novembre als cinemes Mooby Aribau Multicines, comptarà amb més de 60 documentals musicals.

L’estrena mundial de “La Joia”, la crònica de vertiginós ascens a icona generacional de Bad Gyal dirigida per David Camarero donarà el tret de sortida a 11 dies de cinema i música amb una de les programacions més potents d’aquests 22 anys de festival.

Pel primer anunci de títols van desfilar pesos pesants com Blur, Die Antwoord, Devo, The Black Keys, Simple Minds, Brian Jones, The Mars Volta, Genesis P-Orridge o Swamp Dogg. A tots ells se sumen ara el grup escocès de post rock Mogwai; un referent de l’indie com Pavement; la icona country June Carter; la cantautora folk-rock Ani DiFranco; el fenomen urban neomelòdic napolità Liberato; i rapers clàssics de la talla de Notorious B.I.G., Method Man, Dr. Dre o Snoop Dogg.

Altres novetats inclouen al grup de hard rock Steppenwolf i el seu “Born to be wild”; el mític pianista de jazz Erroll Garner; el revolucionari saxofonista de jazz d’avantguarda Ornette Coleman; les pel·lícules del grup post-industrial Coil; i l’enlluernador planter d’artistes que van fer història en el prestigiós Festival de Jazz de Montreux: Aretha Franklin, Marvin Gaye, Quincy Jones, Nina Simone o David Bowie, per citar-ne uns pocs.

Art Visual

Flamingo Films ens presenta “HERE”, una impressionant oda a la natura i la connexió humana

Published

on

By

“Here”, quart llargmetratge de Bas Devos, es va alçar amb el FIPRESCI i el premi a Millor Pel·lícula Encounters a la Berlinale i va participar a la secció Zabaltegi de Sant Sebastià. Aquesta producció belga ens convida, amb un humanisme contagiós, a posar l’atenció en la natura i en els altres i donar temps al temps.

La seva estrena a cinemes arriba el 18 d’octubre de la mà de Flamingo Films.

SINOPSI
Stefan, un obrer de la construcció romanès que viu a Brussel·les, és a punt de tornar al seu país. Cuina una gran olla de sopa amb el que té a la nevera per repartir-la com a comiat entre amics i familiars. Just quan està llest per anar-se’n, coneix una noia que està preparant un doctorat sobre molses, l’espècie vegetal més antiga coneguda. La capacitat d’atenció de la jove cap al que és gairebé invisible hi deixa una empremta profunda.

Reflexions de Bas Devos sobre “Here” ampliades a pressbook

Bas Devos (Bèlgica, 1983) ha dirigit els curtmetratges ‘Taurus’ (2005), ‘Pillar’ (2006), ‘The Close’ (2009) i ‘We Know’ (2013). El 2014 va debutar al llargmetratge amb ‘Violet’, que va obtenir el Grand Prix del Jurat Internacional Generation 14 plus de la Berlinale i va ser seleccionat per al festival New Directors New Films de Nova York. El 2019 va participar amb la seva següent pel·lícula, ‘Hellhole’, a la secció Panorama de Berlín, i aquell mateix any va estrenar ‘Ghost Tropic’ a la Quinzena de Realitzadors de Cannes. Amb Here, el seu quart llargmetratge, va tornar a Berlín, aquesta vegada dins de la secció Encounters, on va obtenir el premi a la millor pel·lícula i el FIPRESCI.

HERE
2023 – Bélgica
Neerlandés · Francés · Rumano · Chino
84′ – 2K – DCP

EQUIP TÈCNIC
Escrita i dirigida per – Bas Devos
Ajudant de direcció – Sofie Tusschans
Director de Fotografia – Grimm Vandekerckhove
Muntatge – Dieter Diependaele
Disseny de producció – Špela Tušar
Disseny de vestuari – Manon Blom
Disseny de so – Boris Debackere
Barreja – Benoit Biral
Música – Brecht Ameel
Producció – Marc Goyens
Productora – Quetzalcoatl International

EQUIP ARTÍSTIC
Stefan – Stefan Gota
ShuXiu – Liyo Gong
Cedric – Cedric Luvuezo
Mihai – Teodor Corban
Saadia – Saadia Bentaïeb
Anca – Alina Constantin
ShuHuan – ShuHuang Wang

 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.