Connect with us

Festival

Ombra Festival, destinat a l’escena dark wave, industrial i EBM, anuncia horaris i activitats paral·leles

Publicat fa

el

El festival, que tindrà lloc a diferents localitzacions By Day i By Night els propers 29 i 30 de novembre, ha confirmat artistes de la talla de DAF, Dive, Trevor Jackson, Fasenuova o Trisomie 21.

Ombra Festival celebrarà la seva segona edició els dies 29 i 30 de novembre. Després de l’anunci de l’cartell complet per dies i la seva divisió By Day i By Night en diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona, l’esdeveniment publica els horaris, així com el seu programa d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, Ombra Festival presentarà a artistes consagrats que encara no havien trepitjat la Ciutat Comtal i alguns dels noms emergents més emocionants de l’escena dark wave, industrial i EBM.


Divendres 29 el festival comptarà amb artistes de la talla de Dive, Parrish Smith, Pankow, Years of Denial, Die Selektion o Marsman, així com una llista de noms nacionals d’altura que inclouen a Fasenuova, Fatamorgana, Deckard, UMO, Orco o RNXRX, entre molts altres. Una primera jornada en què llegendes i artistes emergents s’entremesclen per donar lloc a una sèrie de sessions, concerts i lives que serviran com a aperitiu per al dissabte 30, on podrem trobar noms com DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft) -que donaran el seu primer concert a la peninsula després de 30 anys de carrera-, Le Syndicat Electronique, Ron Morelli, Philipp Strobel, Belladonna Greu, Ober DADA, Sydney Valette o Undertheskin. A més, el dissabte es podrà gaudir de la música de Trevor Jackson, Trisomie 21, Manie Sans Delire, DIE-6, Celldöd, The Present Moment, UNIVAC o SM.FORMA, que fan d’Ombra un festival únic en la seva espècie i una alternativa ideal per als amants de l’escena dark wave, industrial i EBM.

Celldöd

Activitats paral·leles
D’altra banda, Ombra presenta un programa d’activitats paral·leles que complementaran el festival a la perfecció i estendran encara més la seva experiència. Per començar, el dissabte de 15h a 17h tindrà lloc a Àrea 126 un workshop sobre sintetitzadors analògics, impartit per Marc Moreno (FARB), en la qual s’ensenyarà el funcionament de la síntesi substractiva (l’ús més típic dels sintetitzadors) i es podrà aprendre a distingir les diferents parts d’un sintetitzador modular.

Per acabar, de 18h a 20h al mateix lloc tindrà lloc la xerrada / performance Music and Future de la mà de Biovac N i Arcoiris (Aviador Dro), que presentaran i discutiran sobre diferents discursos com THE MANIFEST OF Increased LIFE. A més, Biovac oferirà una sessió en què barrejarà els seus grups de J-Pop favorits amb el techno-pop clàssic de la societat occidental.

Dissabte de 12h a 21: 30h en Àrea 126, FARB oferirà una exhibició exclusiva de sintetitzadors vintage. Directament de la seva col·lecció, podrem delectar-nos amb rares caixes de ritmes, sintetitzadors i eines directament extretes del seu taller particular.

Per si això fos poc, en l’Area 126 d’Utopia podrem trobar durant tot el festival By Day l’exposició Distorted de la mà de Black Hand Collective. La mostra s’encarregarà de ressaltar la devoció que sentim per les imatges i les accions que prenem respecte a elles, i com aquestes imatges poden despertar el costat més fosc de la nostra naturalesa.

A més, a la Twilight Zone de el mateix Utopia 126 i també tots dos dies, podrem gaudir amb la instal·lació visual Ombra gràcies a Serx Einheri, una sèrie d’imatges analògiques preses en nits de lluna plena revelades en blanc i negre que volen revelar el que fem a les ombres. Tot això acompanyat d’un market en què participaran segells com oracle Records i el propi festival, a més de Pinkman Records, Lostracks Records, DJ Zero, Ultrasound Music, Annexia T-Shirt, Envelope Structure, Mecanica Records, Aufnahme + Wiedergabe i Wilde Sunglasses .

Amb el cartell per dies ja anunciat el festival barceloní, especialitzat en els corrents darkwave, synthwave i la música industrial d’aire experimental, pretén superar la seva primera edició de totes les formes possibles. Per a això, no només ha expandit la seva durada i el seu nombre de recintes, sinó que també ha apostat fort a l’hora de programar artistes que arrisquen i expandeixen els límits de la sonoritat amb cada referència publicada.

Es tracta d’un esdeveniment a el marge de les tendències imperants que té cura la qualitat per proporcionar la millor experiència als amants de la música. Un esdeveniment que connecta música analògica, història i avantguarda.

www.ombrafestival.com

Festival

El Festival MiniBeat anuncia les primeres bandes

Published

on

By

El MiniBeat és un festival familiar de música alternativa, que se celebrarà el pròxim 11 de maig amb horari diürn (10.30-19h) a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, Barcelona. Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, el MiniBeat és un espai per crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura underground.

La vuitena edició del MiniBeat arribarà el segon diumenge de maig i ja han desvelat els dos primers noms del cartell, els gironins MINIBÚS INTERGALÀCTIC i els nordamericans BLACK ENDS.

La primera banda anunciada, Minibús Intergalàctic és una injecció d’energia i psicodèlia a l’escena rock catalana actual. A principis de 2021, cinc amics sense més pretensió que passar-s’ho bé van començar a donar forma al que esdevindria el grup. Des de llavors, han configurat un so propi fruït d’una variada mescla d’influències d’abans i d’ara que no han perdut oportunitat de presentar arreu de la geografia catalana.

Ara ens presenten el seu primer LP, Meditacions des dels Miratges Mercúrics, un cocktail metzinós de rock psicodèlic, acid folk i pop seixantero que va publicar-se el passat mes d’abril sota el segell també gironí NEU!.

Amb un directe potent i enèrgic on despleguen tot el potencial i ritualitat del roc’n’roll, prometen convertir-ho en una festa on ballareu, suareu i tindreu experiències properes a la dissolució de l’ego.

La segona banda presentada, és el gunk-pop del trio de Seattle Black Ends, una banda influenciada per les llegendàries bandes grunge. Black Ends són hàbils per sufocar estructures de pop i rock enganxosos amb nivells tòxics de brutícia; però si us plau, no els anomenis “post-grunge”, el terme que s’utilitza per descriure l’onada de grups revestits de franel·la que intenten aprofitar l’estètica del grunge. Si cal, “post-post-grunge” pot ser més apte per captar la reacció de Black Ends contra aquest tipus de comercialització.

www.minibeat.cat

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.