Connect with us

Art Visual

Muzikalia edita el llibre “Había una vez… Sr. Chinarro (conversaciones con Antonio Luque)”

Publicat fa

el

Había una vez… Sr. Chinarro (conversaciones con Antonio Luque) és una antologia de vivències i anècdotes en la carrera de ‘l’artista sevillà. Una divertida xerrada que ajudarà a aprofundir en el seu distintiu univers i aprofundir en aquesta extensa i variada discografia que l’ha convertit en peça única i cobejada per a qualsevol amant de la música.

Dir Sr. Chinarro és parlar d’una de les carreres més prolífiques i magnètiques de l’escena indie espanyola. Antonio Luque va començar en el món de la música a contracorrent, i al llarg de tres dècades ha acabat per conformar una identitat d’allò més original, molt marcada per la seva personalitat, sempre a la recerca de la millor cançó i el millor so, sumant un talent líric d’allò més peculiar. Un autor amb més de vint títols publicats (entre EPs i LPs), que li han reservat un lloc d’honor en els llibres d’història del pop espanyol. En la seva discografia destaquen obres com ‘El porqué de mis peinados’ (1997), ‘El fuego amigo’ (2005), ‘El mundo según’ (2006) o ‘Presidente’ (2011), tots ells amb èxit de públic i crítica .

Hàbil amb la paraula i resolt en la distància curta, entre les seves cançons, sempre a punt per enlluernar, trobem ben distribuïts seva introspecció, un desvergonyiment d’allò més enginyós, l’equilibri gairebé perfecte entre surrealisme i hàbit, un humor astut i espavilat, crítica i autocrítica, una sensibilitat exquisida nascuda de la més absoluta timidesa …

Aquest llibre de converses neix amb els clars objectius de configurar una antologia de vivències d’un artista fonamental i aprofundir en el seu distintiu univers, ple de composicions que l’han convertit en peça única i cobejada per a qualsevol que s’autodefineixi com amant de la música.

Descripció
Títol: Había una vez… Sr. Chinarro (Conversaciones con Antonio Luque)
Autors: Manuel Pinazo y Chema Domínguez
Pròleg: Tomás Fdo. Flores
240 pàgines / cuadern de fotos interior
Edita: Muzikalia
COMPRAR

Continue Reading

Art Visual

“De cara / esmolada”, el nou videoclip de Remei de Ca la Fresca

Published

on

By

“Tant que dius, però tant que feies. Senyors grans empaitant nenes. Però ara va i canvies de lema, no fos cas que et portem problemes…”

Remei de Ca la Fresca estrena avui divendres el nou videoclip “De cara / Esmolada”, extret del recent i aclamat disc “L’ham de la pregunta”. El clip està realitzat per Paloma Lambert i en la cançó compten amb una col·laboració vocal de Carme Vives (Reïna).

Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat en pocs anys com una de les bandes més inquietes, inclassificables i guerreres del nostre panorama musical. Mai amagats, sempre de cara, ara presenten el seu esperat segon àlbum, “L’ham de la pregunta”, produït per Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i Artur Piera.

Avui mateix ofereixen el primer concert de l’any a Girona (Neu! Festival, entrades exhaurides) i aquest gener també actuaran a Cardedeu, Vic, Gósol i Lleida. Al febrer se’ls podrà veure a Manresa i Barcelona (Iridia Fest).

D’ells ja sabíem que volien ocupar-te el xalet. O potser aquest només era el primer pas. Perquè les reivindicacions de Remei de Ca la Fresca van més enllà i ho abasten tot. Amb un discurs feréstec, alhora esmolat i poètic, desafien tota frontera estilística i disparen al mort i a qui el vetlla. Se’n riuen del que diran, defugen tot eufemisme, posen en dubte els discursos oficials i assenyalen culpables amb ànim de lucre. Ens posen davant del mirall.

Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. El quartet arbucienc es va donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim (2021) que va ser rebut amb entusiasme i els va portar a girar intensament arreu del país. El seguirien unes sorprenents adaptacions de M.I.A. (“Tot el que volem és okupar-te el xalet”) i Underworld. I pel camí, alegries com el premi del jurat obtingut al festival internacional de llengües minoritàries Suns Europe, celebrat recentment a Udine (Itàlia).

La primera pista que van donar d’aquest nou disc fou el corprenedor single “Tots els tons de la ràbia”, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah. Tot seguit descobririen Mal de muntanya, un clam contra la privatització dels recursos hídrics on denunciaven que “no és el clima qui ens amenaça, hi ha culpables amb ànim de lucre”. O aquell dard de tres minuts anomenat Fusta d’artista, amb la mira apuntant a aquells senyors que manen tant i parlen tan bé.

Però cap de les 12 cançons del nou disc és inocua, totes apunten de manera quirúrgica a algun capil·lar del sistema patriarcal o del capitalisme. El casat amb fills que vol una nena. La necessitat imposada d’escollir, escollir, escollir. I com a via d’alliberament, la bruixeria i la poesia, que es vindrien a ser el mateix i es fonen en la “Lisèrgica espardenya” que els va dedicar Maria Callís.

PRIMERS CONCERTS 2025
10/01 Girona – Neu! Festival / El Foment EXHAURIT
11/01 Cardedeu – Tarambana / Off Tastautors
24/01 Vic – Jazz Cava
25/01 Gósol – Festival Esquimal
31/01 Lleida – Cafè del Teatre
01/02 Manresa – Ateneu la Sèquia
14/02 Barcelona – Paral·lel 62 / Irídia Fest

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.