Festival
Ombra Festival anuncia canvi d’ubicació, horaris i espectacle inaugural per a l’edició 2022
Ombra Festival, l’esdeveniment dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, anuncia el canvi d’ubicació per a l’edició d’aquest 2022, que té lloc a partir d’aquest divendres 25 i fins diumenge 27 a diferents espais de la ciutat: la sala Paral·lel 62, Input i Upload al Poble Espanyol, Human i Lolita a Razzmatazz. A més, revela el seu programa de conferències, que tindran lloc el divendres 25 a la parròquia de Sant Pau del Camp i l’espectacle inaugural a càrrec de Metalhammer, una obra de teatre documental que es podrà veure el mateix dia a les 15.30h a Paral ·lel 62.
La proposta musical de l’Ombra Festival 2022 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres de més emergents.
Ombra Festival donarà el tret de sortida el divendres 25 amb una sèrie de conferències que ocuparan el matí i que tractaran des del present i el futur del mercat de vinil (11:30h), passant pels festivals multidisciplinaris a càrrec de Gamma i Grauzone (13.15h) o la xerrada de Freqüències Ancestrals (14.45h). Tot i això, l’espectacle inaugural tindrà lloc al final de les mateixes, amb la proposta teatral de Metalhammer, dirigida per Xavier Quero, ens proposa un viatge a finals del segle XX a Berlín occidental, durant els últims dies abans de la caiguda del mur de Berlín. Tot i viure sota l’abric de la República Federal Alemanya a l’altra banda del mur, s’amaguen històries marginals de personatges que han estat exclosos de la societat. Una obra teatral que ens recorda la duresa de l’altra Alemanya i la vida de cinc joves rebels i solitaris davant la situació històrica del país.
El cartell d’aquesta edició amb Max Durant, Orphx, Twilight Ritual o Unit Moebus, noms que se sumen als ja confirmats Agent Side Grinder, Daniel Miller (DJ set), Days of Sorrow, Crash Course in Science, Curses, D’Ambassade, Robert Gorl (DAF), Sunroof i Xeno & Oaklander. Tots ells es donaran cita del 25 al 27 de novembre a les diferents localitzacions del festival, en una quarta edició que comptarà amb el showcase del llegendari segell MUTE, conegut per editar els treballs de llegendes com Depeche Mode o Fad Gadget.
Creador d’una fusió única de ritme i de soroll durant gairebé trenta anys, Orphx sempre ha sabut combinar la propulsió del techno amb les tècniques experimentals i els temes crítics de la música industrial. Un altre dels nous noms és l’aclamat duet belga Twilight Ritual, integrants també en paral·lel de les bandes Autumn i A Split Second; així com el mític grup Unit Moebius de Bunker Records, nascut als 90s a Holanda com l’única resposta veritable del ‘Underground Resistance’ a Europa; o el carismàtic Max Durante, precursor del dark techno als 90s i clau del desenvolupament de la cultura rave a Itàlia, i molt actiu a l’escena actual berlinesa.
El lineup destaca també per comptar amb altres noms ja confirmats tan excel·lents com el de Daniel Miller DJ, fundador del segell discogràfic protagonista d’aquesta edició, MUTE, conegut tant per la seva música com pel treball de producció d’una increïble varietat d’artistes. Aquest també és l’any d’artistes de la talla de l’Agent Side Grinder, la banda electrònica sueca amb un so, en aquesta nova etapa, més electrònic i ballable però mantenint intactes tots els elements pels quals són coneguts: ritmes metàl·lics, línies de baix infeccioses, melodies de sintetitzador i temes contundents ben acabats. Els acompanyaran la formació alemanya de post punk Days of Sorrow que des dels 80 estan més actuals que mai i que actuaran per primera vegada a Espanya; Crash Course in Science LIVE, la banda post-punk americana que va començar fent servir instruments de joguina i electrodomèstics de cuina per experimentar amb la música i així evitar els sons de la instrumentació convencional; i Curses, les produccions de les quals són una barreja entre el new wave, post-punk i psychedelic synth vibes que presentarà a Ombra amb el seu nou LP. També actuaran en aquesta quarta edició, la cold wave del duet minimalista d’electrònica Xeno & Oaklander (Liz Wendelbo i Sean McBride aka Martial Canterel), entre d’altres.
Després de tres edicions exitoses, el festival s’ha convertit en un referent de l’escena en el panorama nacional i internacional.
Ombra Festival 2022
Dates: 25, 26 i 27 de novembre
Localizació: Diferents loalitzacions
Web: www.ombrafestival.com
Entrades: disponibles a Dice
Festival
El Festival MiniBeat anuncia les primeres bandes
El MiniBeat és un festival familiar de música alternativa, que se celebrarà el pròxim 11 de maig amb horari diürn (10.30-19h) a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, Barcelona. Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, el MiniBeat és un espai per crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura underground.
La vuitena edició del MiniBeat arribarà el segon diumenge de maig i ja han desvelat els dos primers noms del cartell, els gironins MINIBÚS INTERGALÀCTIC i els nordamericans BLACK ENDS.
La primera banda anunciada, Minibús Intergalàctic és una injecció d’energia i psicodèlia a l’escena rock catalana actual. A principis de 2021, cinc amics sense més pretensió que passar-s’ho bé van començar a donar forma al que esdevindria el grup. Des de llavors, han configurat un so propi fruït d’una variada mescla d’influències d’abans i d’ara que no han perdut oportunitat de presentar arreu de la geografia catalana.
Ara ens presenten el seu primer LP, Meditacions des dels Miratges Mercúrics, un cocktail metzinós de rock psicodèlic, acid folk i pop seixantero que va publicar-se el passat mes d’abril sota el segell també gironí NEU!.
Amb un directe potent i enèrgic on despleguen tot el potencial i ritualitat del roc’n’roll, prometen convertir-ho en una festa on ballareu, suareu i tindreu experiències properes a la dissolució de l’ego.
La segona banda presentada, és el gunk-pop del trio de Seattle Black Ends, una banda influenciada per les llegendàries bandes grunge. Black Ends són hàbils per sufocar estructures de pop i rock enganxosos amb nivells tòxics de brutícia; però si us plau, no els anomenis “post-grunge”, el terme que s’utilitza per descriure l’onada de grups revestits de franel·la que intenten aprofitar l’estètica del grunge. Si cal, “post-post-grunge” pot ser més apte per captar la reacció de Black Ends contra aquest tipus de comercialització.
-
Festival6 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga