Connect with us

Bolos

Tricky presentarà el seu nou disc “ununiform” a Barcelona

Publicat fa

el

Tricky ens visitarà al març per presentar les cançons del seu nou disc, “ununiform”, el tretzè LP de la seva carrera, publicat al setembre del 2017. També berlinès en la seva gestació, igual que el seu anterior treball, “Skilled Mechanics” (2016) , llevat de quatre talls creats a Moscou, és potser, el seu més evident viatge discogràfic dins de la felicitat i el relaxament que té actualment a la capital alemanya.

Tricky és algú que accepta el seu llegat i que està en pau amb el trip-hop. Tot i així, fins i tot en els seus opaques i críptiques lletres es palpa el seu sentit de l’aventura, aquest hipnotisme musical que no (li) abandona. Les seves dues actuacions tindran lloc a Madrid el 3 de març (en Cool Stage) i el 4 a Barcelona (Bikini). La venda d’entrades per als dos concerts s’ha posat en marxa el divendres 22 de desembre.

El britànic va saltar a la palestra a principis dels 90, quan Bristol era aquell formiguer. Tricky (àlies artístic del músic britànic Adrian Thaws) formava part llavors de The Wild Bunch, troupe rapera de la metamorfosi va sortir Massive Attack. Quan aquests van treure el seu cèlebre “Blue Lines” el 1991, un dels àlbums que va marcar la dècada, els rapejats crucials que va ficar Tricky van fer arquejar celles. Poc després va aparèixer el seu primer single, “Aftermath”, i es va fer més evident que hi havia un estel trencant la closca. El que finalment va poder aconseguir amb el seu debut llarg, “Maxinquaye” (1995), i també amb els dos següents, “Nearly Gold” i “Pre-Millennium Tension”, ambdós del 1996. Una tripleta de visió i imaginació, el so semblava no tenir precedents i predeia un nou futur. En realitat, sí que hi havia un precedent clar, que era la porta oberta per Massive Attack, però a mans de Tricky això no va conduir, com va passar amb molts que es van pujar a aquest carro, cap a territoris confortables. Tampoc va derivar en fons musical de reunions socials. Les cançons de Tricky es movien per llocs fantasmagòrics on als gèneres se’ls donava la volta, entre sensacions amenaçadors. Establert entre els noms que marcaven l’actualitat, fins 2003 va seguir publicant amb assiduïtat, amb “Juxtapose” (1999) com a obra més destacada, però rebaixant l’exigència. Desaparegut durant un lustre per agafar aire, va tornar el 2008 amb el autobiogràfic “Knowle West Boy”, fort però accessible, en el qual recuperava el pols de la seva trilogia inicial. Des de llavors i fins al 2015, tres àlbums més en la mateixa línia. L’últim d’aquesta trilogia, “Adrian Thaws”, amb una notòria diversificació d’influències i sense zones de seguretat. Aquest risc continua sent la seva meta. Un nou exemple d’això va ser “Skilled Mechanics”, de gener de 2016, on la seva veu es va posar al capdavant del projecte amb un protagonisme com feia temps no se’l veia. Gestat a Berlín (on resideix des de fa tres anys), l’àlbum compta amb diverses col·laboracions, sent les més notòries la de DJ Milo -un dels seus escuders primordials i

la primera persona amb qui Tricky va gravar; un viatge als temps de The Wild Bunch-, que participa en cinc dels tretze talls, aportant-los aire de hip hop de vella escola, però res caduc sinó molt modern, i amb Luke Harris, la seva bateria a les últimes gires. Abraçar el canvi, seguir movent-se i mutant, és el que manté a Tricky vital com a artista. Amb “ununiform” torna a inventar-se una nova empremta.

3 de març – MADRID – Cool Stage – Entrades a la venda a partir del divendres 22 de desembre en https://www.ticketea.com/entradas-concierto-tricky-tour-2018-madrid/

4 de març – BARCELONA – Bikini -Entrades a la venda a partir del divendres 22 de desembre en https://www.ticketea.com/entradas-concierto-tricky-tour-2018-barcelona/

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.