Connect with us

Bolos

La Castanya celebra els 10 anys amb Hot Snakes, The Van Pelt, Fasher i White Magic

Publicat fa

el

La Castanya, discogràfica independent i agència de contractació, ha batejat el sarau pels seus 10 anys com la Castanya X  i  ho celebren amb dues jornades repartides entre Madrid i Barcelona. El cartell de la Castanya X compta amb quatre bandes internacionals de primer ordre pels amants de l’underground, Hot Snakes (San Diego, Sub Pop Records), The Van Pelt (Nova York, la Castanya), Flasher (Washington, DC, Domino Recording Company) i White Magic (Los Angeles, Drag City Records). Des d’aquí, volem aprofitar per felicitar el desè aniversari de La Castanya i per la feina feta durant aquesta dècada de militancia alternativa.

Hot Snakes acaben de tornar després de 14 anys d’aturada amb el millor disc fins a dia d’avui, Jericho Sirens, publicat pel mític segell de Seattle Sub Pop. Els de Sant Diego, liderats a la veu per Rick Fröberg i la increïble guitarra de John Reis -amb membres de grups com Bard Pond, OFF! i Earthless entre les seve files- són segurament un dels millors directes que puguis veure actualment. Amb tres discos imprescindibles publicats a principis dels dos mil, el seu nou àlbum porta al grup al següent nivell redoblant la seva aposta pel post-hardcore i el punk. Jericho Sirens ha aconseguit satisfer les expectatives de crítica i públic dels dos costats de l’Atlàntic.

The Van Pelt aterren per presentar les reedicions dels seus dos discos de culte editats per la Castanya, amb les dues úniques dates previstes a Europa aquest 2018. L’any passat es van celebrar vint anys de la publicació de Sultans of Sentiment, un disc referent de l’underground novaiorquès que va il·luminar els soterranis de la Costa Est i Europa durant els anys noranta. La forma de cantar i escriure de Chris Leo va marcar la personalitat d’unes cançons, que amb el pas del temps han seguit creixent fins al punt de tornar-se atemporals. Amb un nou disc al cap, serà una bona oportunitat per veure als de New Jersey abans que tornin per presentar el nou disc.

Flasher vénen de Washington DC i el formen Emma Baker a la bateria, Taylor Mulitz a la guitarra i Daniel Saperstein al baix. Constant Image és el nom del seu àlbum de debut a Domino Records, un treball entre shoegaze i el punk, a estones afilat com una fulla d’afeitar, a estones com en un núvol. El disc es publica després d’un EP homònim que ja era una radiant declaració d’intencions i que va veure la llum al 2016 a través de Sister Polygon Records, col·lectiu del qual Mulitz forma part al costat dels seus excompanys de Priests i que ha donat a conèixer una nova fornada de grups de la rica escena underground local, com Downtown Boys o Snail Mail.

White Magic és l’artista, cantant i compositora Mira Billotte, tocant acompanyada o en solitari i viatjant amb daf , caixa shruti i un desplegament de cançons a capel·la. Una veritable trobairitz -terme amb el qual es coneixia a les trobadores occitanes medievals- en ple segle XXI. La veu de Billotte evoca a Nico i a Cathernie Ribeiro amb tocs de Grace Slick, el seu so abasta des de la sorollosa psicodèlia fins al tràngol meditatiu, fluint del folk tradicional al experimental, una música d’arrel commovedora i mística. White Magic ha editat els discos a Through the Sun Door, Dat Rosa Mel Apibus i Dark Stars amb el mític segell de Chicago Drag City, casa d’artistes com Joanna Newsom o Ty Segall i ha girat al costat d’artistes com Angel Olsen, Animal Collective, Sonic Youth i Bonnie Prince Billy.

Divendres 16 de novembre — Teatro Barceló, Madrid → Anticipada en Wegow
18.00 — Portes
18.30 — White Magic
19.25 — Flasher
20.20 — The Van Pelt
21.30 — Hot Snakes

Dissabte 17 de novembre — Sala Apolo, Barcelona → Anticipada en Wegow
18.00 — Portes
18.45 — White Magic
19.40 — Flasher
20.35 — The Van Pelt
21.55 — Hot Snakes

00.00 – 03.00 — Afterparty a Sala VOL amb DJ Jettoki i Marc Goodfella

Bolos

Nueva Vulcano i Soulside compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.