Connect with us

Bandes

Modern Nature, nou grup de Jack Cooper d’Ultimate Painting, presenta el seu disc de debut “How to Live”

Publicat fa

el

Jack Cooper (ex Ultimate Painting / Mazes) es va inspirar en la línia que enllaça l’urbà i el rural per donar-li nom al seu nou projecte Modern Nature. Un concepte que va prendre prestat dels diaris que el director Derek Jarman va escriure a la seva casa de camp de Dungeness, a la costa de Kent. Quan Cooper va visitar la casa de Jarman el va afectar profundament el que ell anomena “una barreja molt estranya entre l’urbà i el rural”, visió similar a la que es dóna quan una central nuclear està envoltada de camp obert.

Cooper s’ajunta amb Will Young (també a Beak>) per armar el projecte i compondre els 10 talls del seu disc de debut. Unes composicions orgàniques que guanyen pell i múscul a través de la resta de col·laboradors: el violoncel atent de Rupert Gillet, la percussió insistent de Aaron Nevue (de la colla de compatriotes Woods) i el saxofon expressiu de Jeff Tobias, peça també del gegant combo de jazz / rock de Brooklyn Sunwatchers.

How to Live és el nom del debut i editat Bella Union, un dels segells europeus de referència i casa de grups com Dirty Three, Spiritualized o Beach House. Al el disc, la inevitable barreja entre l’urbà i el rural: els compassos d’un violoncel planyívol es fusionen amb ritmes motorik, els enregistraments de camp pastorals van a la deriva entre loops de figures de guitarra i les melodies creixents brillen amb accents de saxofons meditabunds. Les cançons semblen no acabar mai i al llarg de tot el treball hi ha un indeleble sentiment de constant moviment cap endavant. Com si el grup estigués tombat sobre les vies del tren però avançant sobre elles i es poguessin escoltar tots els paisatges que van passant. Les traces de les influències del grup que podem escoltar al llarg How to Live ens ajuden a arrodonir la descripció del projecte i l’àlbum: les subtils mediacions de Talk Talk, el folk emotiu d’Anne Briggs, les melodies minucioses de Robert Wyatt o les ones atmosfèriques d’Harmonia.

Modern Nature vénen a presentar les seves cançons per les nostres latituds en una gira que passarà, el 2020, per Barcelona (11/3), Madrid (12/3) i Oviedo (13/3).

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.