Connect with us

Bandes

Instituto Mexicano del Sonido remixea “Como la Miel” de Lidia Damunt

Publicat fa

el

Després dels dos primers avançaments del EP de remixes de Lidia Damunt, dos hits incomparables, cadascun per les seves pròpies raons: el primer, amb una lectura Hyper-Pop del “Bolleras como Tu” a càrrec de Putochinomaricón, i el segon, de la mà dels Hidrogenesse amb un imparable remix de “Tú me das”. Seguint-i mantenint el llistó, arriba Camilo Lara, el jefe del Instituto Mexicano del Sonido amb la seva visió de “Como la miel”. Tan a prop de la new wave brillant dels Eurythmics com de la imatgeria punk-folk de The Slits o de la dansa encesa d’artistes com els seus compatriotes Silverio o Quiero Club, aquesta remescla del productor mexicà imposa un viatge d’esperit musical que ens porta de cap a la punta del globus terraqüi.

Lidia Damunt, que compta amb “Nacer en Marte” com el seu últim i celebrat LP, ens sorprendrà aquest any amb un EP de remixes a càrrec de diversos dels seus artistes favorits. La cantautora decideix seure en una cadira, i veure com d’altres la miren i la interpreten en quatre tracks que redimensionen quatre dels clàssics recents d’una de les muses de l’indie estatal.

Bandes

Els bascos EZPALAK graven videoclips de la sèrie “Localy Live” amb interessants col·laboracions

Published

on

By

Després dels vídeos llançats amb els membres Cris Lizarraga i Lore Nekane Billelabeitia (BELAKO) i Ane Barcena (Pinpilinpussies), avui li toca a Gorka Urbizu (Berri Txarrak) amb la cançó “Botereraen Dantza”.

La banda EZPALAK no es pot quedar quieta. A través de la sèrie de vídeos “Localy Live”, que es pot veure al seu canal de YouTube, els guipuscoans ens han ofert una parada per gaudir de les col·laboracions de la jornada. Si és així, tenim la parada perfecta per ‘revisitar’ Hortz Aina Hots, directament i sense cap artifici. Adrenalina pura, sense filtres. Des del local fins al teu cervell-cor-ànima.

La setmana passada van estrenar el primer videoclip, “Kontran”, amb Cris Lizarraga i Lore Nekane Billelabeitia de BELAKO com a convidats al recinte. Poc després, Ane Barcena de Pinpilinpussies es va unir als músics de Zestoa per gravar “Lehertu Arte”. Ara, en canvi, és el torn de Gorka Urbizu (Berri Txarrak). “Va ser un gran plaer per a nosaltres tocar aquesta cançó “Poterearan Dantza” en directe amb Urbizu!”, ha agraït enèrgicament el grup EZPALAK.

EZPALAK son més madurs ara, com podeu comprovar fàcilment al seu darrer àlbum “Hortz Aina Hots” (desembre de 2022). La influència del rock britànic es nota en aquest disc, ja que la banda ens va presentar cançons més dures i violentes; a través de les 10 cançons del disc, els membres del grup han deixat clar que estan fent el que sempre han volgut fer. De fet, “zenbat buru, hainbat aburu”, diuen. Hortz és el tercer disc gravat a l’estudi Aina Hots, el segon amb el segell discogràfic Oso Polita; abans d’això es va estrenar l’obra Kolpatu Topatu, que va tenir molt bona acollida no només per la crítica, sinó també pel públic.

EZPALAK està format per: Juanjo Berasain (veu), Eñaut Gaztañaga (guitarra), Unai Eizagirre (baix) i Janardana Iglesias (bateria). En els darrers anys, el grup s’ha convertit en un referent de la música alternativa basca, i també n’han pres nota els grans mitjans, com la revista Mondo Sonoro o la ràdio Gaztea, ja que mostren una potència excepcional en els seus directes; a més, han actuat a Los Conciertos de Radio 3, així com al festival Bilbao BBK Live i als festivals Tsunami Xixon. El juny de 2024, seran al Festival Azzena Rock.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.