Connect with us

Novetats discogràfiques

Buenritmo celebra 15 anys amb una col·lecció de singles

Publicat fa

el

Buenritmo compleix 15 anys i ho celebra amb la vista enrere, però amb cert esperit kamikaze, editant una col·lecció de 10 singles de vinil de 7″ d’alguns dels artistes que han marcat el segell durant aquest camí cap a l’adolescència.

Hi haurà cançons inèdites, col·laboracions que mai van veure la llum en format disc i música nova de bandes icòniques ja separades. Dóna una mica de vertigen veure el catàleg de tots aquests anys i veure-les juntes. De moment ja podem anunciar la meitat dels singles:

Nu Niles. El grup de Mario Cobo, Ivan Kovacevic i Blas Picón són un referent de l’escena rock and roll des meitats dels 90. Van aconseguir tenir un so únic, allunyat del purisme, afegint al seu rockabilly primerenc elements de el punk, surf, western o fins i tot tex-mex. El single tindrà dues cançons inèdites mai editades en cap format.

Fundación Tony Manero & OJO. Fundación Tony Manero porta vinculat a Buenritmo des d’abans fins i tot que el segell existís. El single comptarà amb dos dels temes que van tocar acompanyats dels “Original Jazz Orquestra” a l’Apolo de Barcelona al 2016, un moment dolç per a una de les bandes que més trobem a faltar en directe aquests mesos.

Dani Nel.lo. No us podeu imaginar el que és ficar el cap als inèdits de Dani Nel·lo! Publicaran dos dels seus temes, “Pomez Stone” i “Holly Zapatitos” inèdits en format físic des de fa més d’una dècada. Destinats a un 10″ que mai es va arribar a editar, veuran per fi la llum amb l’edició en vinil a la col·lecció.

Los Mambo Jambo & Big Jay McNeely. Durant els seus últims anys de vida, el rei del Honkin va passar per la Península per gravar amb uns dels seus alumnes més avantatjats, Los Mambo Jambo. Inexplicablement aquests enregistraments van quedar inèdites fins avui. El pot de les essències amb el saxofonista més salvatge.

Binky Griptite & The Pepper Pots. Quan The Pepper Pots van donar el seu gir cap al soul de la mà del guitarrista dels Dap-Kings i Amy Winehouse, hi havia un últim caprici sobrevolant: Binky Griptite també era fan de la música jamaicana i li sabia greu desaprofitar aquesta vessant del grup. Junts van gravar una versió de Bob Marley per a un disc nadalenc que mai va sortir al mercat. El tema veurà a la llum per fi aquest 2021 amb una altra raresa de la banda.

Sembla que no són temps per celebrar ni per fer grans plans, però la veritat és que mirar enrere amb orgull i donar-se una alegria és sempre un acte de primera necessitat.

Els singles formaran part d’una edició limitada de 500 còpies i podran adquirir-se en una subscripció o individualment. Els primers 150 estaran destinats a les subscripcions i seran vinils de color acompanyats d’una sorpresa exclusiva amb cada single per als que comprin la col·lecció completa, però, sobretot: tots aquests discos contenen algunes de les cançons que van somiar amb editar a Buenritmo fa 15 anys, música que els manté desperts i amb ganes de seguir acumulant discos i records per molt temps.

Per a aquells que compreu la col·lecció completa, disposeu de 3 opcions d’enviament:

  • Us enviaran tots els singles junts a finals del 2021 en una sola tramesa. Durant l’any, tal com anem publicant i distribuint cada single us avançaran els temes en una descàrrega en mp3.
  • Us enviaran els singles en dos enviaments durant el 2021. Durant l’any, tal com vagin publicant i distribuint cada single, us avançaran els temes en una descàrrega en mp3.
  • Us enviarem els singles en tres enviaments al llarg de 2021. Durant l’any, tal com vagin publicant i distribuint cada single us avançaran els temes en una descàrrega en mp3.

Pots fer la teva comanda de la col·lecció completa en preorder a aquest enllaç.

Novetats discogràfiques

Autosleeper publiquen nou single “Substance, sometimes”

Published

on

By

Autosleeper (Radix Records, Galícia) són un trio de post-punk / shoegaze de Barcelona que acaben de publicar el seu nou single “Substance, Sometimes”, seguint el seu anterior EP “Only Forward” publicat al 2020. Autosleeper el conformen el guitarrista / vocalista gal·lès Gareth Hughes, el baixista holandès Niek Leermakers i el bateria espanyol Héctor Aguirrebeña. Les seves influències van des de bandes de post-punk com The Cure, Joy Division i The Smiths fins a rock alternatiu dels 90 com Sonic Youth, Swervedriver, My Bloody Valentine i Ride.

El single “Substance, sometimes”, reflecteix la seva progressió sonora des dels seus singles debut “Nothing” i “Blue Blood”, publicats el 2019, i el seu EP debut “Only Forward”, publicat al març de 2020. Buscant un so més angular que reflecteixi la intensitat dels seus directes, “Substance, sometimes” posa gran èmfasi en les dinàmiques i el soroll, alhora que obre nous territoris al so dels Autosleeper. La intenció del single és servir com a avançament del seu següent EP, encara sense titular, que serà publicat a finals d’aquest any.

Autosleeper també han gravat el seu primer videoclip, que captura a la banda tocant en un espai industrial (Hangar, Barcelona), entrellaçat amb imatges de pel·lícula, processades a través d’un VHS i una televisió antiga. El vídeo va ser filmat per Sara Arruga i editat i post-processat per Harry Steel. La imatge de la caràtula va ser creada per Harry Steel i el seu disseny gràfic per Laura Frade.

El single va ser gravat a ArcticWave Studio a Barcelona per Carlos Dueñas (Maren, Sons of Med, Crab Apples), barrejat per Dom Mitchinson (Bristol – Spectres, Pet Shimmers) i masteritzat per Pete Maher (Londres – Pixies, Nick Cave, Maximo Park ).

Seguint la publicació del seu single, Autosleeper tocaran en diverses ciutats al voltant de la península, inclòs Barcelona, Madrid, Saragossa i València, amb concerts també planejats al Regne Unit i Holanda.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.