Connect with us

Novetats discogràfiques

Buenritmo celebra 15 anys amb una col·lecció de singles

Publicat fa

el

Buenritmo compleix 15 anys i ho celebra amb la vista enrere, però amb cert esperit kamikaze, editant una col·lecció de 10 singles de vinil de 7″ d’alguns dels artistes que han marcat el segell durant aquest camí cap a l’adolescència.

Hi haurà cançons inèdites, col·laboracions que mai van veure la llum en format disc i música nova de bandes icòniques ja separades. Dóna una mica de vertigen veure el catàleg de tots aquests anys i veure-les juntes. De moment ja podem anunciar la meitat dels singles:

Nu Niles. El grup de Mario Cobo, Ivan Kovacevic i Blas Picón són un referent de l’escena rock and roll des meitats dels 90. Van aconseguir tenir un so únic, allunyat del purisme, afegint al seu rockabilly primerenc elements de el punk, surf, western o fins i tot tex-mex. El single tindrà dues cançons inèdites mai editades en cap format.

Fundación Tony Manero & OJO. Fundación Tony Manero porta vinculat a Buenritmo des d’abans fins i tot que el segell existís. El single comptarà amb dos dels temes que van tocar acompanyats dels “Original Jazz Orquestra” a l’Apolo de Barcelona al 2016, un moment dolç per a una de les bandes que més trobem a faltar en directe aquests mesos.

Dani Nel.lo. No us podeu imaginar el que és ficar el cap als inèdits de Dani Nel·lo! Publicaran dos dels seus temes, “Pomez Stone” i “Holly Zapatitos” inèdits en format físic des de fa més d’una dècada. Destinats a un 10″ que mai es va arribar a editar, veuran per fi la llum amb l’edició en vinil a la col·lecció.

Los Mambo Jambo & Big Jay McNeely. Durant els seus últims anys de vida, el rei del Honkin va passar per la Península per gravar amb uns dels seus alumnes més avantatjats, Los Mambo Jambo. Inexplicablement aquests enregistraments van quedar inèdites fins avui. El pot de les essències amb el saxofonista més salvatge.

Binky Griptite & The Pepper Pots. Quan The Pepper Pots van donar el seu gir cap al soul de la mà del guitarrista dels Dap-Kings i Amy Winehouse, hi havia un últim caprici sobrevolant: Binky Griptite també era fan de la música jamaicana i li sabia greu desaprofitar aquesta vessant del grup. Junts van gravar una versió de Bob Marley per a un disc nadalenc que mai va sortir al mercat. El tema veurà a la llum per fi aquest 2021 amb una altra raresa de la banda.

Sembla que no són temps per celebrar ni per fer grans plans, però la veritat és que mirar enrere amb orgull i donar-se una alegria és sempre un acte de primera necessitat.

Els singles formaran part d’una edició limitada de 500 còpies i podran adquirir-se en una subscripció o individualment. Els primers 150 estaran destinats a les subscripcions i seran vinils de color acompanyats d’una sorpresa exclusiva amb cada single per als que comprin la col·lecció completa, però, sobretot: tots aquests discos contenen algunes de les cançons que van somiar amb editar a Buenritmo fa 15 anys, música que els manté desperts i amb ganes de seguir acumulant discos i records per molt temps.

Per a aquells que compreu la col·lecció completa, disposeu de 3 opcions d’enviament:

  • Us enviaran tots els singles junts a finals del 2021 en una sola tramesa. Durant l’any, tal com anem publicant i distribuint cada single us avançaran els temes en una descàrrega en mp3.
  • Us enviaran els singles en dos enviaments durant el 2021. Durant l’any, tal com vagin publicant i distribuint cada single, us avançaran els temes en una descàrrega en mp3.
  • Us enviarem els singles en tres enviaments al llarg de 2021. Durant l’any, tal com vagin publicant i distribuint cada single us avançaran els temes en una descàrrega en mp3.

Pots fer la teva comanda de la col·lecció completa en preorder a aquest enllaç.

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.