Connect with us

Novetats discogràfiques

Bailando, nou single de la nova formació de punk digital La Élite

Publicat fa

el

La Élite és el projecte de dos bons amics de Lleida. Nil Roig (A.K.A Yung Prado) i David Burgués, que beuen del punk dels 80s, del new wave i dels sons electrònics amb caixes de ritmes i sintetitzadors.

La Élite és punk, La Élite és pop, La Élite és el que necessitàvem i no sabíem. “Bailando”, editat pel segell Montgrí (2021), propietat dels Cala Vento, és el seu nou single i un homenatge a tot el que hem perdut aquest últim any, la banda sonora perfecta per recuperar plaers oblidats i ballar el que no hem ballat en mesos.

Novetats discogràfiques

REMEI DE CA LA FRESCA clama contra la privatització de l’aigua a “Mal de muntanya”

Published

on

By

Calia un grup que es preguntés, alt i clar, de qui és l’aigua del riu. Que és com preguntar-se de qui és la muntanya, de qui és la natura o de qui és el planeta. Preguntes que flueixen, clares i cristal·lines, com la pròpia aigua de la riera d’Arbúcies escolant-se dins les garrafes de vuit litres de les embotelladores que eixuguen el Montseny. Preguntes que ressonen al nou single de Remei de Ca la Fresca“Mal de Muntanya”. Avui arriba a totes les plataformes i n’estrenen videoclip.

“No és el clima qui ens amenaça, hi ha culpables amb ànim de lucre”

D’ells ja sabíem que volien ocupar-te el xalet. O potser aquest només era el primer pas. Perquè les reivindicacions de Remei de Ca la Fresca van més enllà i ho abasten tot. Amb un discurs feréstec, alhora esmolat i poètic, desafien tota frontera estilística i disparen al mort i a qui el vetlla. Se’n riuen del que diran, defugen tot eufemisme, posen en dubte els discursos oficials i assenyalen culpables amb ànim de lucre. Ens posen davant del mirall.

Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat des de llavors com una de les bandes més inquietes i inclassificables del nostre panorama musical. Es van donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim que va ser rebut amb entusiasme. El seguirien unes sorprenents adaptacions d’Underworld i M.I.A. i el corprenedor single Tots els tons de la ràbia, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah.

Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda“Mal de Muntanya” és un primer avançament del seu segon àlbum, amb producció d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i que publicarà Bankrobber la tardor de 2024.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.