Art Visual
Nou videoclip del projecte ciutadà de creació musical #Almeuritme
Coincidint amb el Dia Mundial de la Música (21 de juny), uns dies abans es va presentar el videoclip del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, a partir de la interpretació del tema “Amb Tot” d’El Petit de Cal Eril.
En aquesta edició de #Almeuritme, el grup català ha participat activament en aquest procés de treball i en la gravació de la reinterpretació del seu tema sota la producció musical de La Capsa i la producció audiovisual d’Escafior Films.
La banda base ha estat formada per una desena de músics joves de la ciutat i els han acompanyat gairebé 175 alumnes de quatre escoles de la ciutat que participen en el projecte Entreinstruments. Tots ells són els protagonistes del videoclip d’enguany.
Aquesta edició vol ser més que mai un cant a la vida, a la música i a tot allò que ens uneix, així com una reivindicació dels espais naturals de la ciutat, on s’han rodat part de les imatges del videoclip, en un moment en què el delta està amenaçat per la possible ampliació de l’aeroport del Prat.
La Capsa i L’Escola de d’Arts en Viu han dinamitzat un procés ciutadà de creació artística amb la participació de El Petit de Cal Eril. Aquesta experiència artística forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on es desenvolupa, en aquest cas el Prat de Llobregat. Enguany, el projecte ha arribat a la seva onzena edició.
Prop de 200 alumnes i joves músics del Prat participen en el nou videoclip de #almeuritme, presentat per La Capsa], El Petit de Cal Eril i L’Escola d’Arts en Viu
#Almeuritme 2021: “Amb tot” de El Petit de Cal Eril
Una desena de músics joves de la ciutat han fet una versió de la cançó “Amb tot”, de El Petit de Cal Eril, i han tingut l’oportunitat de compartir un assaig amb Joan Pons, el líder de la banda, per tal de perfilar la producció de la versió del tema que protagonitzarà el vídeo d’enguany.
A més d’aquesta banda base, aquest any també hi participen més de 175 nens i nenes del projecte Entreinstruments, que imparteix l’Escola d’Arts en Viu a les escoles Joan Maragall, Pepa Colomer, Jacint Verdaguer i Sant Jaume. Una gran quantitat d’instruments de vent, corda i percussió que han fet que aquesta onzena edició sigui la més nombrosa de totes.
Durant el mes d’abril, l’alumnat d’Entreinstruments i els deu músics base van passar per la sala i l’estudi de so de La Capsa per enregistrar la cançó. El rodatge del vídeo ha tingut lloc aquest mes de maig, que aquest any està realitzat per la productora audiovisual Escafior Films, coneguda per fer videoclips a músics com El Petit de Cal Eril, Núria Graham o Ferran Palau.
El videoclip ha estat rodat a diversos espais de la ciutat, entre els quals es troben els espais naturals amb la voluntat de plasmar la diversitat de paisatges del territori, en què hi conviuen tant grans infraestructures de transport, industrials i urbanes amb zones agrícoles i naturals d’un alt valor amb un hàbitat únic de flora i fauna. En un moment com aquest, el projecte #Almeuritme ha considerat necessari reivindicar la necessitat de preservar el Delta davant l’amenaça de la possible ampliació de l’aeroport del Prat.
Després de la versió confinada de l’Almeuritme de l’any passat amb el tema “Bon Dia” de Els Pets, teníem moltes ganes de recuperar els carrers i els espais oberts. Aquesta edició vol ser més que mai un cant a la vida, a la música i a tot allò que ens uneix.
11 anys de la iniciativa de creació musical #Almeuritme
Els videoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes onze edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets a ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lemaMúsica i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics. El 2018, es va incorporar la novetat de convidar Sidonie a participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Els assajos compartits entre la banda i els músics van durar sis setmanes i van atorgar el caràcter final a la cançó.
Per a l’edició del 2019, es va composar la primera cançó original del projecte Aeropuerto del Prat en un procés de creació col·lectiva juntament amb el grup musical Los Ganglios. L’any 2020, recuperàvem la fórmula del 2018, aquest cop amb Els Pets i el seu tema Bon dia tot i que el procés de creació va coincidir amb la declaració de l’estat d’alarma i el videoclip i gravació de la cançó es van realitzar de manera confinada, cosa que va donar lloc a un document que retracta el moment i el temps viscut tot i que, en la distància, de manera col·lectiva.
Art Visual
REMEI DE CA LA FRESCA estrena el nou single i videoclip “Fusta d’artista”
Ell arriba i el món s’atura. Ell entra a la sala i tothom li fa cas. Ell parla (que bé que parla!) i tothom li riu les gràcies. I el seu ego creix i creix i creix. Té un do diví i ho sap ell millor que ningú. La gent l’admira. Té fusta d’artista, té fusta d’alcalde.
Però potser és hora de dir-li les coses pel seu nom:
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
Remei de Ca la Fresca contraataca amb nova música, amb les cançons que formaran part aquesta tardor del seu esperat nou àlbum “L’ham de la pregunta”. Primer va ser “Mal de Muntanya”, ara aquest dard de tres minuts que es diu “Fusta d’artista”. Van afinant la punteria, assenyalant els seus objectius i regant-los ara amb cruesa, ara amb sarcasme. Amb crit feréstec i guitarra esmolada.
Rebobinem: Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat des de llavors com una de les bandes més inquietes i inclassificables del nostre panorama musical. Es van donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim que va ser rebut amb entusiasme. El seguirien unes sorprenents adaptacions d’Underworld i M.I.A. i el corprenedor single “Tots els tons de la ràbia”, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah.
Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. “Fusta d’artista” és el segon avançament del seu segon àlbum, que compta amb producció d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i apareixerà la tardor de 2024. Per cert, que el grup n’acaba d’anunciar el títol: es dirà “L’ham de la pregunta”
-
Festival5 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques5 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga