Connect with us

Novetats discogràfiques

Willis Drummond, nou disc gravat en directe

Publicat fa

el

2020 i 2021 han estat molt difícils per als que estimem la música, per als artistes, així com per als que treballen a la música: organitzadors, promotors, tècnics, etc…

Willis Drummond comenta: “En aquests moments tan especials, hem intentat adaptar-nos sense interrupció, convençuts que la música i la cultura són fonamentals a la nostra societat. Així que a finals del 2020 vam decidir adaptar el nostre repertori a les condicions i espais existents: públic assegut, màscares, aforament limitat, etc.… Sentiem la necessitat i les ganes de tocar, i estàvem segurs que estaríeu amb nosaltres per compartir l’enorme emoció que se sent en un concert. I teníem raó, perquè al final van ser gairebé 30 concerts i la majoria es van esgotar. Entre totes aquestes dates, vam tocar a ATABAL de Biarritz al juny i vam tenir l’oportunitat de gravar aquest concert. Ens semblava important conservar un testimoniatge d’aquest format especial. El que trobareu en aquest disc no és simplement un acústic. Realment intentem despullar i tornar a vestir les nostres cançons, mantenint l’essència de cada cançó, però proposant alguna cosa nova. Per això, un nou integrant es va sumar a l’aventura de Willis Drummond, Vincent «BOTIBOL» Bestaven, i finalment, entre tots quatre, vam realitzar els arranjaments més rics possibles, barrejant guitarres elèctriques i acústiques, utilitzant diferents teclats, i també combinant acústiques, bateria i sons electrònics… També vam treballar molt les veus entre tots quatre, ja que aquest format els deixava més espai. La barreja finalment es va fer amb Johannes Buff, al recent creat estudi Shorebreaker”.

Les còpies físiques es vendran a l’Azoka de Durango en una primera fase, abans de ser exposades a botigues i a la web durant el mes de desembre.

I per esperar fins dimecres 24 de novembre, dia oficial de la publicació, aquí hi ha el primer avançament d’aquest concert,

Novetats discogràfiques

Koko-Jean & The Tonics presntaran el seu nou disc “Shaken & Stirred” durant aquest mes de desembre

Published

on

By

La formació barcelonina de soul i rhythm and blues, Koko-Jean & The Tonics, acaba de publicar el seu àlbum de debut “Shaken & Stirred”, i el presentarà en directe el 10 de desembre a la sala Upload de Barcelona, 17 de desembre a la sala Zero de Tarragona i el 18 de desembre al Cafè del Teatre de Lleida.

La voracitat musical de Koko-Jean Davis, vocalista afrocatalana nascuda a Moçambic però resident a Barcelona, es va posar a prova durant la pandèmia, però n’està sortint amb més gana i ritme que mai. A la seva nova aventura amb The Tonics, formació amb què ja havia posat de cap per avall l’escena soul i rhythm’n’blues barcelonina anys enrere, han canviat el seu hàbitat natural del directe (malgrat haver actuat més de 25 vegades des que va acabar el confinament) potenciant el de l’estudi d’enregistrament, gestant els seus dos primers EPs el 2020: Hairwhip (Do The Do) –publicat just abans de la pandèmia – i Please Mr. Milton, tots dos produïts per Dani Nel.lo. Ara presenten “Shaken & Stirred”, un flamant àlbum de debut amb grans dosis de soul, blues i rock’n’roll, tot envoltat de l’esperit musical de Nova Orleans. És a dir: Koko-Jean & The Tonics en estat pur.

Totes les tradicions musicals de les quals beu la banda queden exposades a Shaken & Stirred. El seu primer avenç, Pattin Juba, és un revival d’un folklore afroamericà que comença funky groove i es va accelerant cap a un ritme alegre de gospel. Aquest tema ens revela les arrels del swampy blues i del claqué, recuperant la referència a una forma de dansa amb què purgaven els seus mals els esclaus, i aprofundint de passada al blues africà. Per contra, el segon, ‘Never Said No’, la seva cançó més “pop”, abraça ritmes de rock’n’roll seixanta a l’estil yeyé, sense que això li resti una mica de carisma i d’aquesta actitud soulera que ha fet cèlebre a Koko-Jean i la seva tropa. És fàcil imaginar que ‘New Orleans’ beu directament de l’inconfusible riff de guitarra a l’estil Bo’ Diddley. És un second line inspirat pel Mardi Gras de la gran ciutat de Louisiana. I temes com ‘Hard To Say Goodbye’, on Koko-Jean registra el seu primer duet amb la veu de Víctor Puertas en homenatge al bluesman barceloní recentment mort Amadeus Casas, i ‘Leaving Trunk’, versió del mític tema del gran Taj Mahal, traspuen blues pels quatre costats.

No falten picades d’ullet a temàtiques romàntiques i alhora reivindicatives a Shaken & Stirred. ‘Practice What You Preach’ tracta sobre una persona que està atrapada en una relació controladora, però la parella de la qual és menys que perfecta; i ‘What You Mean to Me’, en forma de preciosa i punyent balada entre el blues i el rock progressiu dels 70, és en realitat una carta d’amor agraint als ex pel creixement emocional malgrat l’experiència tumultuosa, però confessant que per fi s’ha alliberat del dolor perquè l’ha perdonat. D’altra banda, temes com “From the Country to the City” i “Movin On” reflecteixen el poder de la perseverança i la lluita per un futur millor per a la societat. La primera, sobre un rerefons molt dixie i country-góspel, explica la història d’una noia negra del camp que somia emigrar a la gran ciutat per viure la rebel·lia del rock’n’roll. La segona, en canvi, és una cançó protesta que recorda les manifestacions de l’any 1968 als Estats Units contra la Guerra del Vietnam i les injustícies socials i racials dels temps i del president. Construïda sobre la base d’un patró de blues 6/8 i inspirada en una cançó de “Sharon Jones”, adapta el poema “I Look At The World” de l’històric activista i escriptor afroamericà Langston Hughes.

Concerts,
10/12  Sala Upload – BARCELONA
17/12  Sala Zero – TARRAGONA
18/12  Cafè del Teatre –  LLEIDA

Entrades a www.curtcircuit.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.