Connect with us

Novetats discogràfiques

El Monte del Oso publica el seu nou disc “Son los demás los que estan equivocados”

Publicat fa

el

Era el 2014 quan Luis, Ion i Edu s’ajuntaven per tocar i xerrar sobre les seves bandes de referència: REM, Husker Dü, Dinosaur Jr, Replacements o Sonic Youth. D’aquelles quedades de tarda a la nit va sortir el seu primer àlbum “Esto tiene que doler”, amb aquest himne homònim que obria el disc.

Han passat 8 anys i tres discos, concerts amb gent com The Jesus and Mary Chain, Teenage Fanclub, Res Surf o Marky Ramone, però la fórmula segueix inalterada: contundència, guitarres i aquesta barreja excel·lent de distorsió punk i melodies pop que sembla que a la banda li surt sense forçar el més mínim.

I amb aquests ingredients surt aquest nou i 4t LP titulat “Son los demás los que estan equivocados”. Potser enarborant l’optimisme i combatent el derrotisme que ens envolta de pandèmia. I segur que, coneixent la banda i escoltant els seus missatges, molt lluny de l’altaneria i creure’s en possessió de la veritat.

Deu temes amb lletres que el mateix valen com a al·legat inconformista i contra allò establert “Otro día en la Tierra” , que com a lloança a les rutines ben enteses i al viure sense grans aspiracions “Siempre”. Un repertori ple de reflexions de ledat adulta; la fugacitat del temps, el patiment gratuït, l’amargor de la nostàlgia, el penediment o l’anti-manifest al somiador, zero estrateg i alhora poc ambiciós a “Abajo los buenos estrategas”. També temàtiques actuals com a “Feliz Violencia” que tracta l’agressivitat de la superpositivitat “instagramer” o el retrat de la societat que ens envolta, hiper-ambiciosa i amarada de competitivitat a “A la carrera”.

El disc també inclou “Suzko Bola”, un tema en què la veu i guitarra de Gorka Urbizu (Berri Txarrak, Katamalo, Peiremans+), ensambla de manera super natural amb el trio. Sinergia de tall power pop en què la confluència de textures en veus i part instrumental es fusionen per crear un nou so per a tots dos.

“Son los demás los que están equivocados” és un disc que t’empeny a la fortalesa, la solidesa i l’aclaparador del Monte del Oso des del primer, fins a l’últim tema. Rapidesa, enllaç de temes, sense respirs, molt en la línia dels seus directes, però també amb espai per a la dinàmica i la sorollosa calma característica d’alguna de les seves cançons.

Novetats discogràfiques

Clara Peya estrena el nou single “Sota les dents” feat. Leo Rizzi

Published

on

By

“Sota les dents” parla de la incomoditat d’habitar un cos, de la violència i el maltractament que exercim sobre ell. La llavor i l’inici del nou disc, una oda a la imperfecció. 

És el tercer single del pròxim àlbum de Clara Peya, compost per tretze cançons cantades per tretze cantants, de les quals ja hem pogut gaudir de dos avançaments amb les veus d’Ede “Cerebralmente”, de Ferran Palau “El Tall”, i el pròxim 2 de juny amb una de les noves veus del pop espanyol amb més projecció Leo Rizzi “Sota les dents”.

Un projecte molt especial on també col·laboren Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral, Albert Pla, Maren, Àlex Serra, Anna Ferrer, Iris Deco, Marina Herlop, Momi Maiga i Pol Batlle, i que sortirà a la llum al pròxim setembre. Ben aviat podrem veure les primeres dates de la gira!

El videoclip escenifica com sovint, ens esforcem i forcem per controlar les situacions de la vida sense ser conscients que justament quan deixem de pressionar i confiem, és quan les coses són capaces de moure’s i succeeixen.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.