Connect with us

Novetats discogràfiques

Carrera, ràbia i frustració: la benzina del punk

Publicat fa

el

Carrera és un grup format per Hanna, Carla, Gonzalo i Tomás que neix a Madrid a principis del 2019. El seu primer EP homònim recull quatre cançons que fan recordar el noise pop dels anys 90. Acaben de gravar el seu primer LP, que sortirà a uns mesos i deixarà veure una barreja de sons crus amb atmosferes més acolorides en allò que serà la carta de presentació definitiva dels seus primers anys viscuts com a banda.

Ens ho fem. Ens esforcem i ho fem tan bé com sabem, però no hi ha recompensa. Intentem controlar el timó de la nostra vida i de fer nostre el fals dogma del mindfullness de “si vols, pots”, però res: no hi ha manera. El teu patiment no et donarà menjar. El lema del camino de Santiago, “no pain, no glory” no funciona: abunda el dolor i escasseja la glòria. Un sentiment de frustració i ràbia sobrevola el nou single del quartet madrileny Carrera, “Anticasting”: el mateix que fa combustionar el motor punk del seu so en aquest nou avenç del que serà el seu àlbum de debut, “Cabeza en rutina”, que sortirà a la primavera en edició digital a través de TBC Records i en físic via Analog Love.

Lletres àcides sobre les recompenses que mai no arriben i guitarres corrosives: la fórmula d’un tall rocker, post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger.

“Anticasting” és fruit d’un estat mental turbulent i de la sensació que, facis el que facis, per molt que t’ho passis, la vida et torna sempre una insulsa i frustrant nota de 6,6. Construïda com un crit previ a la topada, carregada de guitarres pesades i distorsionades en plena maror, la nova cançó del grup madrileny mostra la seva versió més fera, més revolta. Amb ella busquen sacsejar-se de sobre tot aquell que intenti aprofitar-se d’ells, tot aquell que tracti d’anul·lar-los i arrabassar-los la seva identitat. I ho fan amb una fórmula rockera post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger. Lletres àcides i guitarres corrosives: una picadura de ràbia per continuar anticipant un disc que ve carregat de metralla.

“Anticasting” arriba amb un videoclip que ha estat possible gràcies a l’ajuda de Jägermusic, la plataforma musical de Jägermeister, que el passat mes de gener va anunciar la incorporació de Carrera al seu roster de bandes i artistes. Dirigit per la productora audiovisual Grapa (Bárbara, Jorge i Teresa), el vídeo conserva els tints foscos i sinistres de la cançó, el seu caràcter enèrgic i immediat, però plasmant per damunt de tot el valor de l’amistat: una cosa que subratlla la banda a el que serà el seu àlbum de debut “Cabeza en rutina” descriu alguns moments durs que finalment ho són menys gràcies al poder i la força de l’amistat. “Divino tesoro”.

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.