Connect with us

Novetats discogràfiques

Carrera, ràbia i frustració: la benzina del punk

Publicat fa

el

Carrera és un grup format per Hanna, Carla, Gonzalo i Tomás que neix a Madrid a principis del 2019. El seu primer EP homònim recull quatre cançons que fan recordar el noise pop dels anys 90. Acaben de gravar el seu primer LP, que sortirà a uns mesos i deixarà veure una barreja de sons crus amb atmosferes més acolorides en allò que serà la carta de presentació definitiva dels seus primers anys viscuts com a banda.

Ens ho fem. Ens esforcem i ho fem tan bé com sabem, però no hi ha recompensa. Intentem controlar el timó de la nostra vida i de fer nostre el fals dogma del mindfullness de “si vols, pots”, però res: no hi ha manera. El teu patiment no et donarà menjar. El lema del camino de Santiago, “no pain, no glory” no funciona: abunda el dolor i escasseja la glòria. Un sentiment de frustració i ràbia sobrevola el nou single del quartet madrileny Carrera, “Anticasting”: el mateix que fa combustionar el motor punk del seu so en aquest nou avenç del que serà el seu àlbum de debut, “Cabeza en rutina”, que sortirà a la primavera en edició digital a través de TBC Records i en físic via Analog Love.

Lletres àcides sobre les recompenses que mai no arriben i guitarres corrosives: la fórmula d’un tall rocker, post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger.

“Anticasting” és fruit d’un estat mental turbulent i de la sensació que, facis el que facis, per molt que t’ho passis, la vida et torna sempre una insulsa i frustrant nota de 6,6. Construïda com un crit previ a la topada, carregada de guitarres pesades i distorsionades en plena maror, la nova cançó del grup madrileny mostra la seva versió més fera, més revolta. Amb ella busquen sacsejar-se de sobre tot aquell que intenti aprofitar-se d’ells, tot aquell que tracti d’anul·lar-los i arrabassar-los la seva identitat. I ho fan amb una fórmula rockera post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger. Lletres àcides i guitarres corrosives: una picadura de ràbia per continuar anticipant un disc que ve carregat de metralla.

“Anticasting” arriba amb un videoclip que ha estat possible gràcies a l’ajuda de Jägermusic, la plataforma musical de Jägermeister, que el passat mes de gener va anunciar la incorporació de Carrera al seu roster de bandes i artistes. Dirigit per la productora audiovisual Grapa (Bárbara, Jorge i Teresa), el vídeo conserva els tints foscos i sinistres de la cançó, el seu caràcter enèrgic i immediat, però plasmant per damunt de tot el valor de l’amistat: una cosa que subratlla la banda a el que serà el seu àlbum de debut “Cabeza en rutina” descriu alguns moments durs que finalment ho són menys gràcies al poder i la força de l’amistat. “Divino tesoro”.

Novetats discogràfiques

Gyoza presenten “Oppenheimer”, el musculós segon tema de “Ghost Tracks”

Published

on

By

Gyoza estrenen el segon i darrer tema del seu EP “Ghost Tracks”. “Oppenheimer“, que és com es titula la peça, aconsegueix agafar el pes guitarrer de la facció més frontal de “Early Bird” i amanir-lo amb un poder edificat a partir de cert pòsit industrial.

Tant “Oppenheimer” com “Bala Perdida” estan inclosos en un mini EP de temes concretats abans de l’etapa de “It Never Rains But It Pours” titulat “Ghost Tracks”. El treball va sortir a la llum el dimecres 30 de novembre, i va venir produït/mesclat per Adrià Marva, cantant i líder del conjunt barceloní. Tant el frontman com Xavi Montferrer, Àlex Fernández-Cardellach i Isaac Valdés van col·laborar en la concepció d’un “Ghost Tracks” que ja pot ser gaudit a les xarxes d’streaming habituals.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.