Connect with us

Novetats discogràfiques

Carrera, ràbia i frustració: la benzina del punk

Publicat fa

el

Carrera és un grup format per Hanna, Carla, Gonzalo i Tomás que neix a Madrid a principis del 2019. El seu primer EP homònim recull quatre cançons que fan recordar el noise pop dels anys 90. Acaben de gravar el seu primer LP, que sortirà a uns mesos i deixarà veure una barreja de sons crus amb atmosferes més acolorides en allò que serà la carta de presentació definitiva dels seus primers anys viscuts com a banda.

Ens ho fem. Ens esforcem i ho fem tan bé com sabem, però no hi ha recompensa. Intentem controlar el timó de la nostra vida i de fer nostre el fals dogma del mindfullness de “si vols, pots”, però res: no hi ha manera. El teu patiment no et donarà menjar. El lema del camino de Santiago, “no pain, no glory” no funciona: abunda el dolor i escasseja la glòria. Un sentiment de frustració i ràbia sobrevola el nou single del quartet madrileny Carrera, “Anticasting”: el mateix que fa combustionar el motor punk del seu so en aquest nou avenç del que serà el seu àlbum de debut, “Cabeza en rutina”, que sortirà a la primavera en edició digital a través de TBC Records i en físic via Analog Love.

Lletres àcides sobre les recompenses que mai no arriben i guitarres corrosives: la fórmula d’un tall rocker, post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger.

“Anticasting” és fruit d’un estat mental turbulent i de la sensació que, facis el que facis, per molt que t’ho passis, la vida et torna sempre una insulsa i frustrant nota de 6,6. Construïda com un crit previ a la topada, carregada de guitarres pesades i distorsionades en plena maror, la nova cançó del grup madrileny mostra la seva versió més fera, més revolta. Amb ella busquen sacsejar-se de sobre tot aquell que intenti aprofitar-se d’ells, tot aquell que tracti d’anul·lar-los i arrabassar-los la seva identitat. I ho fan amb una fórmula rockera post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger. Lletres àcides i guitarres corrosives: una picadura de ràbia per continuar anticipant un disc que ve carregat de metralla.

“Anticasting” arriba amb un videoclip que ha estat possible gràcies a l’ajuda de Jägermusic, la plataforma musical de Jägermeister, que el passat mes de gener va anunciar la incorporació de Carrera al seu roster de bandes i artistes. Dirigit per la productora audiovisual Grapa (Bárbara, Jorge i Teresa), el vídeo conserva els tints foscos i sinistres de la cançó, el seu caràcter enèrgic i immediat, però plasmant per damunt de tot el valor de l’amistat: una cosa que subratlla la banda a el que serà el seu àlbum de debut “Cabeza en rutina” descriu alguns moments durs que finalment ho són menys gràcies al poder i la força de l’amistat. “Divino tesoro”.

Novetats discogràfiques

Clara Peya estrena el nou single “Sota les dents” feat. Leo Rizzi

Published

on

By

“Sota les dents” parla de la incomoditat d’habitar un cos, de la violència i el maltractament que exercim sobre ell. La llavor i l’inici del nou disc, una oda a la imperfecció. 

És el tercer single del pròxim àlbum de Clara Peya, compost per tretze cançons cantades per tretze cantants, de les quals ja hem pogut gaudir de dos avançaments amb les veus d’Ede “Cerebralmente”, de Ferran Palau “El Tall”, i el pròxim 2 de juny amb una de les noves veus del pop espanyol amb més projecció Leo Rizzi “Sota les dents”.

Un projecte molt especial on també col·laboren Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral, Albert Pla, Maren, Àlex Serra, Anna Ferrer, Iris Deco, Marina Herlop, Momi Maiga i Pol Batlle, i que sortirà a la llum al pròxim setembre. Ben aviat podrem veure les primeres dates de la gira!

El videoclip escenifica com sovint, ens esforcem i forcem per controlar les situacions de la vida sense ser conscients que justament quan deixem de pressionar i confiem, és quan les coses són capaces de moure’s i succeeixen.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.