Connect with us

Novetats discogràfiques

Carrera, ràbia i frustració: la benzina del punk

Publicat fa

el

Carrera és un grup format per Hanna, Carla, Gonzalo i Tomás que neix a Madrid a principis del 2019. El seu primer EP homònim recull quatre cançons que fan recordar el noise pop dels anys 90. Acaben de gravar el seu primer LP, que sortirà a uns mesos i deixarà veure una barreja de sons crus amb atmosferes més acolorides en allò que serà la carta de presentació definitiva dels seus primers anys viscuts com a banda.

Ens ho fem. Ens esforcem i ho fem tan bé com sabem, però no hi ha recompensa. Intentem controlar el timó de la nostra vida i de fer nostre el fals dogma del mindfullness de “si vols, pots”, però res: no hi ha manera. El teu patiment no et donarà menjar. El lema del camino de Santiago, “no pain, no glory” no funciona: abunda el dolor i escasseja la glòria. Un sentiment de frustració i ràbia sobrevola el nou single del quartet madrileny Carrera, “Anticasting”: el mateix que fa combustionar el motor punk del seu so en aquest nou avenç del que serà el seu àlbum de debut, “Cabeza en rutina”, que sortirà a la primavera en edició digital a través de TBC Records i en físic via Analog Love.

Lletres àcides sobre les recompenses que mai no arriben i guitarres corrosives: la fórmula d’un tall rocker, post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger.

“Anticasting” és fruit d’un estat mental turbulent i de la sensació que, facis el que facis, per molt que t’ho passis, la vida et torna sempre una insulsa i frustrant nota de 6,6. Construïda com un crit previ a la topada, carregada de guitarres pesades i distorsionades en plena maror, la nova cançó del grup madrileny mostra la seva versió més fera, més revolta. Amb ella busquen sacsejar-se de sobre tot aquell que intenti aprofitar-se d’ells, tot aquell que tracti d’anul·lar-los i arrabassar-los la seva identitat. I ho fan amb una fórmula rockera post-punk i noise que els acosta més que mai a referències com Triangulo de Amor Bizarro o A Place To Bury Stranger. Lletres àcides i guitarres corrosives: una picadura de ràbia per continuar anticipant un disc que ve carregat de metralla.

“Anticasting” arriba amb un videoclip que ha estat possible gràcies a l’ajuda de Jägermusic, la plataforma musical de Jägermeister, que el passat mes de gener va anunciar la incorporació de Carrera al seu roster de bandes i artistes. Dirigit per la productora audiovisual Grapa (Bárbara, Jorge i Teresa), el vídeo conserva els tints foscos i sinistres de la cançó, el seu caràcter enèrgic i immediat, però plasmant per damunt de tot el valor de l’amistat: una cosa que subratlla la banda a el que serà el seu àlbum de debut “Cabeza en rutina” descriu alguns moments durs que finalment ho són menys gràcies al poder i la força de l’amistat. “Divino tesoro”.

Novetats discogràfiques

Caja de ordenación número 4 publica “Pla especial”, el nou àlbum del duet de post tot

Published

on

By

Caja de ordenación número 4 està format per Dèlia (Meconio, Ratpenat) i Dadavid (Tiznao, Decurs, N.I.T, Ratpenat), talents clau per entendre el DIY ibèric des de fa més d’una dècada. Formen part d’un dels col·lectius fonamentals a Barcelona, Ojalá estë mi bici, així com del segell SubPost. Ara, amb dos àlbums publicats (l’últim ‘Terra negra’ de 2022) i innombrables gires i quilòmetres d’escenari al darrere, el duet de Fogars de La Selva presenta el seu tercer treball d’estudi, el títol del qual fa referència al silenci administratiu amb el que es va aprovar al pla d’ordenació del Montnegre-Corredor, el 1989. Operació gràcies a la qual avui dia l’administració pública continua expropiant habitatges a zones forestals, dibuixant amb això un setge hostil a llocs en plena naturalesa, com és el cas de la Serra de l’Esquirol, on habiten la Dèlia i en Dadavid: benvinguts a “Pla especial“.

Per primera vegada el disc ha estat enregistrat, produït i mesdclat pel mateix duet a casa seva, i bona part dels temes es van acabar durant les sessions d’estudi. Sessions que han aconseguit capturar una distribució dels plànols acústics que amplifica la contundència de l’àlbum, així com ajuda a gaudir encara més de la gestió del tempo, dels silencis lírics i de la tensió narrativa que el duet manega magistralment a les cançons. Treball pel qual, a més d’incorporar instrumentació inèdita fins ara (baix, oscil·ladors i sintetitzadors), van comptar amb la participació de músics de la talla d’Stef Ketteringham (Shield your eyes, Reciprocate, Price Attack), Balty Albiol (KLS, Trompeta i responsable del disseny de l’àlbum) o Robert Martínez (Usnea, Muzak, Mutan Monkey).

Amb homenatge al mític programa de ràdio alternativa ‘Maximum clatellot’ inclòs, odes a la literatura com “Llegir ens farà lliures” o “La libreta”, i viscerals peces com ‘2021’ o l’emocionant ‘Re-estàrter’… ‘Pla especial ‘ consolida Caja de ordenación número 4 com una de les bandes més transgressores de l’actualitat. Un combo intransigentment personal, la música del qual no només és capaç de projectar un emocionant i idiosincràsic imaginari poètic, sinó que directament escapa a comparacions d’estil estanques. La Dèlia i en David transcendeixen el gènere musical per adoptar atributs de les arts escèniques, de l’spoken word i fins i tot de l’art contemporani. La seva música -i els seus imponents directes- suposen una experiència impactant, inexplicable, crua i intimidant però alhora sofisticada. Una proposta que és política alhora de filosòfica i que menta allò artístic en estat pur.

Ens trobem davant d’una de les poques bandes de rock veritablement personals de l’actualitat. Un duet que imprimeix veritat i bellesa esmolada a les seves cançons i que és capaç d’assolir allò que pràcticament ningú no aconsegueix entreveure en l’escena d’oci cultural actual. És a dir, induir la nostra sublimació. Canviar-nos.

EL REPETIDOR

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.