Connect with us

Novetats discogràfiques

“Counter-Clock World” és el primer avançament de “Root 7”, el nou disc de Blood Quartet que veurà la llum el proper 4 de Maig

Publicat fa

el

Blood Quartet té nou disc, “Root 7” (subtitulat “7 arrels 9 ombres”), que els segells Foehn Records, Feeding Tube (als Estats Units) i Cardinal Fuzz (al Regne Unit), publicaran el 04 de maig de 2022. Un excel·lent tractat musical que parteix de la base instrumental del quartet de jazz modern i el porta, amb brillantor, al territori de l’experimentació i l’electrònica. Un LP, més lluminós i rítmic que els anteriors, que conté nou peces en què s’exploren les potencialitats de cada instrument per generar sonoritats i timbres totalment diferents dels seus propis.

“Root 7” proposa un compendi de temes originals que, partint de les bases compositives de cada membre a les quals cada component ha afegit les seves arrels i ressonàncies personals i artístiques pròpies, porten Blood Quartet a terrenys inexplorats, donant com a resultat una gamma excepcional de gèneres que juguen amb la forma entre allò clàssic i allò contemporani, i que estenen l’espectre creatiu de la banda cap a nous estils, com el krautrock o la música Nord Africana. Un àlbum fruit d’un exercici de composició exigent de quatre anys, en què, pel camí, la banda ha incorporat un nou intèrpret a la bateria, i ha arribat a descartar tot un bloc de composicions que podrien haver configurat un altre disc sencer .

L’enregistrament del LP s’ha dut a terme a la Fàbrica de Creació de Barcelona Fabra i Coats a càrrec de Pablo Miranda entre els dies 28 i 31 d’octubre del 2021. Durant el procés s’han realitzat entre una i dues preses per tema com a màxim . I els instruments utilitzats pels membres del quartet han estat: Mark Cunningham, trompeta, guitarra, efectes; Kike Bela, baix, sintetitzador, efectes i loop station; Lluís Rueda, guitarra, pedals i tornavisos; Marc Eugeni, bateria i percussions. Les barreges s’han dut a terme entre novembre i desembre de 2021, a l’Estudi L’Illa, la producció ha anat a càrrec de Mark Cunningham, i la masterització a càrrec del britànic Chris Hardman, en els primers mesos de 2022.

El resultat d’aquest procés ha donat lloc a nou temes, cadascun batejat amb el títol d’una obra literària d’alguns escriptors de referència dels membres del quartet, per afegir-hi més arrels de significat, més ombres d’influència.

1. A Place of Dead Roads (Burroughs)
2. Counter-Clock World (PK Dick)
3. Tiempo de Silencio (Martin Santos)
4. Myths of The Near Future (Ballard)
5. Angel of The Odd (Poe)
6. Blood Grove (Walter Mosley)
7. The Gun is Loaded (Lydia Lunch)
8. Sanctuary (Faulkner)
9. Dimensions of a Shadow (Alice Munro)

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.