Connect with us

Novetats discogràfiques

“Counter-Clock World” és el primer avançament de “Root 7”, el nou disc de Blood Quartet que veurà la llum el proper 4 de Maig

Publicat fa

el

Blood Quartet té nou disc, “Root 7” (subtitulat “7 arrels 9 ombres”), que els segells Foehn Records, Feeding Tube (als Estats Units) i Cardinal Fuzz (al Regne Unit), publicaran el 04 de maig de 2022. Un excel·lent tractat musical que parteix de la base instrumental del quartet de jazz modern i el porta, amb brillantor, al territori de l’experimentació i l’electrònica. Un LP, més lluminós i rítmic que els anteriors, que conté nou peces en què s’exploren les potencialitats de cada instrument per generar sonoritats i timbres totalment diferents dels seus propis.

“Root 7” proposa un compendi de temes originals que, partint de les bases compositives de cada membre a les quals cada component ha afegit les seves arrels i ressonàncies personals i artístiques pròpies, porten Blood Quartet a terrenys inexplorats, donant com a resultat una gamma excepcional de gèneres que juguen amb la forma entre allò clàssic i allò contemporani, i que estenen l’espectre creatiu de la banda cap a nous estils, com el krautrock o la música Nord Africana. Un àlbum fruit d’un exercici de composició exigent de quatre anys, en què, pel camí, la banda ha incorporat un nou intèrpret a la bateria, i ha arribat a descartar tot un bloc de composicions que podrien haver configurat un altre disc sencer .

L’enregistrament del LP s’ha dut a terme a la Fàbrica de Creació de Barcelona Fabra i Coats a càrrec de Pablo Miranda entre els dies 28 i 31 d’octubre del 2021. Durant el procés s’han realitzat entre una i dues preses per tema com a màxim . I els instruments utilitzats pels membres del quartet han estat: Mark Cunningham, trompeta, guitarra, efectes; Kike Bela, baix, sintetitzador, efectes i loop station; Lluís Rueda, guitarra, pedals i tornavisos; Marc Eugeni, bateria i percussions. Les barreges s’han dut a terme entre novembre i desembre de 2021, a l’Estudi L’Illa, la producció ha anat a càrrec de Mark Cunningham, i la masterització a càrrec del britànic Chris Hardman, en els primers mesos de 2022.

El resultat d’aquest procés ha donat lloc a nou temes, cadascun batejat amb el títol d’una obra literària d’alguns escriptors de referència dels membres del quartet, per afegir-hi més arrels de significat, més ombres d’influència.

1. A Place of Dead Roads (Burroughs)
2. Counter-Clock World (PK Dick)
3. Tiempo de Silencio (Martin Santos)
4. Myths of The Near Future (Ballard)
5. Angel of The Odd (Poe)
6. Blood Grove (Walter Mosley)
7. The Gun is Loaded (Lydia Lunch)
8. Sanctuary (Faulkner)
9. Dimensions of a Shadow (Alice Munro)

Novetats discogràfiques

DANI VEGA (guitarrista de Mishima) anuncia el seu àlbum de debut en solitari amb el single “Flotant”

Published

on

By

Els seguidors de la banda catalana Mishima coneixeran Dani Vega per ser el seu guitarrista en els darrers set àlbums que han publicat. Ara, després de 20 anys de trajectòria amb el conjunt barceloní, prepareu-vos per conèixer el Dani Vega compositor solista, ja que aquesta tardor, concretament el 25 d’octubre, llançarà el seu àlbum de debut, “Así de frágil” és, a través del segell Eclipse Records. Un treball profundament personal amb què el músic ha aconseguit entendre’s i explicar-se a si mateix furgant en el seu passat, i gràcies al qual ha pogut fer les paus amb si mateix.

Un dels millors exemples d’aquest esforç emocional el trobem a “Flotant”: el primer i únic avançament que el músic nascut a les Canàries revelarà del seu disc. Es tracta d’un tall construït amb melodies vocals pròpies d’un pop jovial i despreocupat, però que amaga una dolorosa mirada enrere. “En mis sueños, mis noches, mi desorden / juego a imaginar / que al volver a casa / me preguntarás ¿cómo va?”, confessa a la segona estrofa. Perquè aquí parlem de pèrdua i abandonament, d’un buit i d’absència, en aquest cas la del seu pare, que han modelat la identitat del músic des de petit. Una absència que, simbòlicament, es materialitza en una presència inabastable que manté sempre aquí: “Flotando entre mis lágrimas”.

Cal tenir valor per tornar a un record dolorós, per anar de cara a les teves pròpies ferides, però moltes vegades també és un viatge terapèutic, necessari per tancar-les. Per això el videoclip, obra de Dacil Manrique de Lara, s’ha rodat a la Gran Canària natal de Dani Vega, on tot va començar, amb equip 100% canari. El preciós metratge simbolitza l’intent del músic per reconnectar amb tot el que l’envoltava aleshores per absorbir la tristesa i convertir el record en llum. “Misery is a butterfly”, com deien els seus admirats Blonde Redhead: perquè a la nostra mà està transformar el dolor en una cosa bonica.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.