Connect with us

Novetats discogràfiques

Catastrofe Club ens presenta el seu tercer disc “El crecimiento infinito”

Publicat fa

el

Contents de poder ressenyar un projecte diferenciador, un disc que és diferència per transmetre coses tan profundes i reals com la vida mateixa. En un món que només viu de la faràndula i de l’espectacle superficial, trobar-se amb questa banda, dona sentit a continuar lluitant pels teus somnis. No deixis que ningú et tregui l’esperit de contradicció, els Catastrofe Club tenen la solució en un disc de 8 temes i un destí.

TODO CRECE MENOS TÚ. Aquest és el vers que sintetitza la lletra del single de presentació que dóna nom al disc i que bé podria definir la motivació de Catastrofe Club per crear el seu tercer LP “El crecimiento infinito” (Hidden Track DIY, 2022).

Si al seu primer àlbum “Galletas” (Molusco Discos, 2015) Catastrofe Club interpel·laven l’individu per la seva inacció i en el seu segon àlbum, “Ejercicios de visión” (Hidden Track DIY, 2018), l’interpel·laven per la seva profunda ceguesa, a “El crecimiento infinito” retraten el dramàtic d’un model de vida basat en un creixement obsessiu, ple d’incertesa i regit per l’ego.

Aquest tercer treball suposa el tancament d’una trilogia en què continuen interpel·lant l’individu, però d’una manera una mica més assossegada, acceptant el col·lapse i la fatalitat d’una tragèdia social com una cosa certa i inevitable que ja només es pot contemplar. Per això, Catastrofe Club es defineixen com a retratistes de la catàstrofe global. Una catàstrofe que, segons ells, és el fruit de l’obsessió per un creixement sense límits. A “El crecimiento infinito” es converteix en un cop tan senzill i subtil com sec i directe. Amb només 8 talls i 34 minuts de durada ens fa vibrar entre textures art-pop, industrial, kraut-rock, post-rock, post-punk i post-‘tot’, submergint-nos en atmosferes intimistes i també en ritmes ballables, a la tan bon punt una lírica amarga i incòmoda (més a prop de l’spoken word que de la melodia) ens recorda que tot pot esclatar en qualsevol moment, que som éssers miserables i que potser ni tan sols hauríem d’existir.

Diuen no ser una banda musical a l’ús i asseguren compondre i crear amb un sentit particular de la tragicomèdia. Són àcids, sarcàstics i de vegades fins i tot despietats, però sense abandonar un sentit personal de l’humor. Amb els seus tres discos, els de Granollers (BCN) han creat un univers personal, singular i inclassificable, forjat entre ritmes hipnòtics, textures elèctriques i fosques, lletres sintètiques i tallants, així com un sorprenent llenguatge visual amb què vesteixen tots els temes. Els seus concerts (acompanyats sempre pel teclista Pablo García) naveguen entre la foscor musical, un sarcasme subtilment còmic i una posada en escena que no deixa ningú indiferent. Porten el concepte del “do it yourself” al límit produint la totalitat de les seves músiques, creant la seva pròpia iconografia visual, dissenyant les portades dels seus àlbums, elaborant la concepció dels seus espectacles i (amb l’ajuda de la ja col·laboradora habitual Mireia Schröder) produint també els vídeos que mostren en directe com a part fonamental de les seves cançons.

Fitxa artística
– Gravat a La Fàbrica de Galetes (CATASTROFE CLUB homestudio) el 2021, excepte guitarra acústica i veus, gravades per Sergio Pérez a Maik Maier Studios (BCN).
– Barrejat per Sergio Pérez.
– Masteritzat per Tom Woodhead a Hippocratic Mastering (Leeds, UK).
– Disseny i art: Coure (BCN).
– Fotos promo: Sergi Palau.
Tots els temes escrits i produïts per CATASTROFE CLUB.
Catastrofe Club són Josep M. Herrera (veus, guitarres i programacions). David Molina (baix, programacions i xiuxiueigs).

Novetats discogràfiques

Clara Peya estrena el nou single “Sota les dents” feat. Leo Rizzi

Published

on

By

“Sota les dents” parla de la incomoditat d’habitar un cos, de la violència i el maltractament que exercim sobre ell. La llavor i l’inici del nou disc, una oda a la imperfecció. 

És el tercer single del pròxim àlbum de Clara Peya, compost per tretze cançons cantades per tretze cantants, de les quals ja hem pogut gaudir de dos avançaments amb les veus d’Ede “Cerebralmente”, de Ferran Palau “El Tall”, i el pròxim 2 de juny amb una de les noves veus del pop espanyol amb més projecció Leo Rizzi “Sota les dents”.

Un projecte molt especial on també col·laboren Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral, Albert Pla, Maren, Àlex Serra, Anna Ferrer, Iris Deco, Marina Herlop, Momi Maiga i Pol Batlle, i que sortirà a la llum al pròxim setembre. Ben aviat podrem veure les primeres dates de la gira!

El videoclip escenifica com sovint, ens esforcem i forcem per controlar les situacions de la vida sense ser conscients que justament quan deixem de pressionar i confiem, és quan les coses són capaces de moure’s i succeeixen.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.