Connect with us

Novetats discogràfiques

Catastrofe Club ens presenta el seu tercer disc “El crecimiento infinito”

Publicat fa

el

Contents de poder ressenyar un projecte diferenciador, un disc que és diferència per transmetre coses tan profundes i reals com la vida mateixa. En un món que només viu de la faràndula i de l’espectacle superficial, trobar-se amb questa banda, dona sentit a continuar lluitant pels teus somnis. No deixis que ningú et tregui l’esperit de contradicció, els Catastrofe Club tenen la solució en un disc de 8 temes i un destí.

TODO CRECE MENOS TÚ. Aquest és el vers que sintetitza la lletra del single de presentació que dóna nom al disc i que bé podria definir la motivació de Catastrofe Club per crear el seu tercer LP “El crecimiento infinito” (Hidden Track DIY, 2022).

Si al seu primer àlbum “Galletas” (Molusco Discos, 2015) Catastrofe Club interpel·laven l’individu per la seva inacció i en el seu segon àlbum, “Ejercicios de visión” (Hidden Track DIY, 2018), l’interpel·laven per la seva profunda ceguesa, a “El crecimiento infinito” retraten el dramàtic d’un model de vida basat en un creixement obsessiu, ple d’incertesa i regit per l’ego.

Aquest tercer treball suposa el tancament d’una trilogia en què continuen interpel·lant l’individu, però d’una manera una mica més assossegada, acceptant el col·lapse i la fatalitat d’una tragèdia social com una cosa certa i inevitable que ja només es pot contemplar. Per això, Catastrofe Club es defineixen com a retratistes de la catàstrofe global. Una catàstrofe que, segons ells, és el fruit de l’obsessió per un creixement sense límits. A “El crecimiento infinito” es converteix en un cop tan senzill i subtil com sec i directe. Amb només 8 talls i 34 minuts de durada ens fa vibrar entre textures art-pop, industrial, kraut-rock, post-rock, post-punk i post-‘tot’, submergint-nos en atmosferes intimistes i també en ritmes ballables, a la tan bon punt una lírica amarga i incòmoda (més a prop de l’spoken word que de la melodia) ens recorda que tot pot esclatar en qualsevol moment, que som éssers miserables i que potser ni tan sols hauríem d’existir.

Diuen no ser una banda musical a l’ús i asseguren compondre i crear amb un sentit particular de la tragicomèdia. Són àcids, sarcàstics i de vegades fins i tot despietats, però sense abandonar un sentit personal de l’humor. Amb els seus tres discos, els de Granollers (BCN) han creat un univers personal, singular i inclassificable, forjat entre ritmes hipnòtics, textures elèctriques i fosques, lletres sintètiques i tallants, així com un sorprenent llenguatge visual amb què vesteixen tots els temes. Els seus concerts (acompanyats sempre pel teclista Pablo García) naveguen entre la foscor musical, un sarcasme subtilment còmic i una posada en escena que no deixa ningú indiferent. Porten el concepte del “do it yourself” al límit produint la totalitat de les seves músiques, creant la seva pròpia iconografia visual, dissenyant les portades dels seus àlbums, elaborant la concepció dels seus espectacles i (amb l’ajuda de la ja col·laboradora habitual Mireia Schröder) produint també els vídeos que mostren en directe com a part fonamental de les seves cançons.

Fitxa artística
– Gravat a La Fàbrica de Galetes (CATASTROFE CLUB homestudio) el 2021, excepte guitarra acústica i veus, gravades per Sergio Pérez a Maik Maier Studios (BCN).
– Barrejat per Sergio Pérez.
– Masteritzat per Tom Woodhead a Hippocratic Mastering (Leeds, UK).
– Disseny i art: Coure (BCN).
– Fotos promo: Sergi Palau.
Tots els temes escrits i produïts per CATASTROFE CLUB.
Catastrofe Club són Josep M. Herrera (veus, guitarres i programacions). David Molina (baix, programacions i xiuxiueigs).

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.