Connect with us

Novetats discogràfiques

Aliment publica el seu nou disc “Incondicional” amb La Castanya

Publicat fa

el

Incondicional, quart àlbum dels Aliment, és el primer que lliuren en català. La seva fórmula punk rock s’agreuja per copejar més dur, de manera més precisa i on cou. Un treball sanador i necessari, cançons que poden canviar el teu món.

La música encara pot ser una forma de contraatac. A “Incondicional” és possible sentir aquesta lluita en cançons que contenen més preguntes que respostes. Aspres, impacients, decidides.

El quart treball del conjunt establert a Barcelona marca el seu pas al català, després d’utilitzar l’anglès com a llengua vehicular als predecessors. El canvi, lluny de percebre’s com una cosa forçada, suposa un pas endavant en les aspiracions de la banda. Aquesta intenció de resultar transcendents i importants sempre hi va ser. En aquesta ocasió, el calat és encara més gran. Aquesta nova obra també conté una evolució estilística, presentant una fórmula millorada en què, per descomptat, reconeixem elements d’àlbums anteriors. Bateries solvents, baixos de granit, guitarres de sofre i una veu que prova que hi ha coses que només es poden dir cridant.

Amb més de 10 anys de trajectòria a l’esquena, són molts els escenaris en què Eduard Bujalance, Pol Huedo i Ignasi Reixach han plantat la seva bandera. Aliment es consideren una banda de punk-rock amb matisos, els que han anat incorporant a la paleta sonora amb cada nou treball. De vegades, més escorats cap al garatge; en altres, més propers al post-punk. Sempre, això sí, sense descuidar en la seva sorollosa aventura els encants de la cançó pop. Això és una cosa que apreciem de nou en talls com “Enemics Perduts”, que es nodreix de la tensió que genera la descàrrega virulenta de la seva secció rítmica i una tornada que, cantada a ple pulmó, té el poder d’exorcitzar angoixes, pors i errors .

“Filera de Foc” és un tret a boca de canó. Situada a l’inici del tracklist, funciona com a introducció perfecta perquè és representativa del so que han aconseguit destil·lar en aquest treball. “Incondicional” és una cançó que sempre sonarà com si aquesta vida se li quedés petita. Urgent, és clar, doncs el temps apressa: només tenim una vida. El disc transcorre entre maniobres imprevisibles, com la instrumental “Cinc Malsons”, i ulcerosos enregistraments, com “Equinocci” i “Cadenes”. Les referències al foc se succeeixen al llarg de tota l’obra, des del tall inicial fins ben avançat el minutatge —Terra cremada—. A l’extrem oposat, “Allau”, resulta abrasiva malgrat remetre’ns a un paisatge nevat.

Al contrast entre “L’amor” i “Com espines” hi cap tot l’univers dels Aliment. Les seves cançons et deixen passar i t’abracen, però si et confies en excés, et punxen, et graten i t’esgarrapen.

Novetats discogràfiques

El Ferrari de Cala Vento

Published

on

By

Cala Vento publica el tercer avançament del seu nou disc. Ferrari és una cançó total que uneix els tres pilars de la música: energia, emoció i missatge.

Són molts els punts de trobada entre la cultura automobilística i la cultura musical, atès que els vehicles motoritzats amb rodes han tingut i tenen un gran impacte a la nostra cultura popular. Al nostre imaginari col·lectiu els cotxes, els camions, les motos, adopten un simbolisme concret, una aura que dota d’una identitat singular tot allò relacionat amb ells. És precisament per això que Rosalia s’ha acostat a les motos, que Nina Personn de The Cardigans va pujar a un descapotable o que Los Inhumanos li van dedicar una cançó al Simca 1000.

Cala Vento també ha volgut dedicar un moment al món de l’automòbil, en concret a la marca Ferrari. Amb un simbolisme molt arrelat a la nostra mentalitat col·lectiva que uneix exclusivitat, luxe, èxit, velocitat, etc…, un Ferrari suposa tota una icona de la qual el Joan i l’Aleix han volgut apropiar-se en la seva nova cançó. Hi exploren les dificultats que tenim a l’hora d’enfrontar-nos a les nostres temptacions ia la figura de l’èxit.

Ferrari ha estat produïda per YOUTH (Killing Joke, The Fireman), productor de grups com The Verve, Pink Floyd, The Jesus And Mary Chain, Dido… Amb ell han treballat Ferrari, Equilibri i una altra cançó que encara ha de veure la llum. També va ser la persona darrere de Teletecho i El Acecho, el doble single que va publicar Cala Vento el 2021 al costat d’Amaral.

Al videoclip que l’acompanya, podem veure una representació dels set pecats capitals, segurament, algunes de les temptacions amb què ens creuem més sovint. Ha estat realitzat per la productora L’Upuntvuit amb l’equip següent: Direcció: Manel Serrat / Ajudant de direcció: Norbert Palazón / Producció: Atzar Vilanova / Direcció de fotografia: Martí Palazón / Operador de càmera: Albert Ramírez / Foquista: Bernat Compte / Elèctrics: Cristina Ramón, Jaume Segòvia / Direcció d’art: Sandra Prat / Foto fixa: Gin Torrado / Crèdits: Joan / Cala Vent: Aleix i Joan / Talent: Iñigo Saenz, Abril Martí, Cèlia Corvillo, Daura Mangara, Nansa Macalou, Aleix , Joan, Gin Torrado, Agraïments: Ramon Magriña, Ginesta, Sara Ferran, Montgrí.

Foto principal de @gin_tc

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.