Novetats discogràfiques
Aliment publica el seu nou disc “Incondicional” amb La Castanya
Incondicional, quart àlbum dels Aliment, és el primer que lliuren en català. La seva fórmula punk rock s’agreuja per copejar més dur, de manera més precisa i on cou. Un treball sanador i necessari, cançons que poden canviar el teu món.
La música encara pot ser una forma de contraatac. A “Incondicional” és possible sentir aquesta lluita en cançons que contenen més preguntes que respostes. Aspres, impacients, decidides.
El quart treball del conjunt establert a Barcelona marca el seu pas al català, després d’utilitzar l’anglès com a llengua vehicular als predecessors. El canvi, lluny de percebre’s com una cosa forçada, suposa un pas endavant en les aspiracions de la banda. Aquesta intenció de resultar transcendents i importants sempre hi va ser. En aquesta ocasió, el calat és encara més gran. Aquesta nova obra també conté una evolució estilística, presentant una fórmula millorada en què, per descomptat, reconeixem elements d’àlbums anteriors. Bateries solvents, baixos de granit, guitarres de sofre i una veu que prova que hi ha coses que només es poden dir cridant.
Amb més de 10 anys de trajectòria a l’esquena, són molts els escenaris en què Eduard Bujalance, Pol Huedo i Ignasi Reixach han plantat la seva bandera. Aliment es consideren una banda de punk-rock amb matisos, els que han anat incorporant a la paleta sonora amb cada nou treball. De vegades, més escorats cap al garatge; en altres, més propers al post-punk. Sempre, això sí, sense descuidar en la seva sorollosa aventura els encants de la cançó pop. Això és una cosa que apreciem de nou en talls com “Enemics Perduts”, que es nodreix de la tensió que genera la descàrrega virulenta de la seva secció rítmica i una tornada que, cantada a ple pulmó, té el poder d’exorcitzar angoixes, pors i errors .
“Filera de Foc” és un tret a boca de canó. Situada a l’inici del tracklist, funciona com a introducció perfecta perquè és representativa del so que han aconseguit destil·lar en aquest treball. “Incondicional” és una cançó que sempre sonarà com si aquesta vida se li quedés petita. Urgent, és clar, doncs el temps apressa: només tenim una vida. El disc transcorre entre maniobres imprevisibles, com la instrumental “Cinc Malsons”, i ulcerosos enregistraments, com “Equinocci” i “Cadenes”. Les referències al foc se succeeixen al llarg de tota l’obra, des del tall inicial fins ben avançat el minutatge —Terra cremada—. A l’extrem oposat, “Allau”, resulta abrasiva malgrat remetre’ns a un paisatge nevat.
Al contrast entre “L’amor” i “Com espines” hi cap tot l’univers dels Aliment. Les seves cançons et deixen passar i t’abracen, però si et confies en excés, et punxen, et graten i t’esgarrapen.
Novetats discogràfiques
DANI VEGA (guitarrista de Mishima) anuncia el seu àlbum de debut en solitari amb el single “Flotant”
Els seguidors de la banda catalana Mishima coneixeran Dani Vega per ser el seu guitarrista en els darrers set àlbums que han publicat. Ara, després de 20 anys de trajectòria amb el conjunt barceloní, prepareu-vos per conèixer el Dani Vega compositor solista, ja que aquesta tardor, concretament el 25 d’octubre, llançarà el seu àlbum de debut, “Así de frágil” és, a través del segell Eclipse Records. Un treball profundament personal amb què el músic ha aconseguit entendre’s i explicar-se a si mateix furgant en el seu passat, i gràcies al qual ha pogut fer les paus amb si mateix.
Un dels millors exemples d’aquest esforç emocional el trobem a “Flotant”: el primer i únic avançament que el músic nascut a les Canàries revelarà del seu disc. Es tracta d’un tall construït amb melodies vocals pròpies d’un pop jovial i despreocupat, però que amaga una dolorosa mirada enrere. “En mis sueños, mis noches, mi desorden / juego a imaginar / que al volver a casa / me preguntarás ¿cómo va?”, confessa a la segona estrofa. Perquè aquí parlem de pèrdua i abandonament, d’un buit i d’absència, en aquest cas la del seu pare, que han modelat la identitat del músic des de petit. Una absència que, simbòlicament, es materialitza en una presència inabastable que manté sempre aquí: “Flotando entre mis lágrimas”.
Cal tenir valor per tornar a un record dolorós, per anar de cara a les teves pròpies ferides, però moltes vegades també és un viatge terapèutic, necessari per tancar-les. Per això el videoclip, obra de Dacil Manrique de Lara, s’ha rodat a la Gran Canària natal de Dani Vega, on tot va començar, amb equip 100% canari. El preciós metratge simbolitza l’intent del músic per reconnectar amb tot el que l’envoltava aleshores per absorbir la tristesa i convertir el record en llum. “Misery is a butterfly”, com deien els seus admirats Blonde Redhead: perquè a la nostra mà està transformar el dolor en una cosa bonica.
-
Festival5 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques5 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga