Connect with us

Novetats discogràfiques

Aliment publica el seu nou disc “Incondicional” amb La Castanya

Publicat fa

el

Incondicional, quart àlbum dels Aliment, és el primer que lliuren en català. La seva fórmula punk rock s’agreuja per copejar més dur, de manera més precisa i on cou. Un treball sanador i necessari, cançons que poden canviar el teu món.

La música encara pot ser una forma de contraatac. A “Incondicional” és possible sentir aquesta lluita en cançons que contenen més preguntes que respostes. Aspres, impacients, decidides.

El quart treball del conjunt establert a Barcelona marca el seu pas al català, després d’utilitzar l’anglès com a llengua vehicular als predecessors. El canvi, lluny de percebre’s com una cosa forçada, suposa un pas endavant en les aspiracions de la banda. Aquesta intenció de resultar transcendents i importants sempre hi va ser. En aquesta ocasió, el calat és encara més gran. Aquesta nova obra també conté una evolució estilística, presentant una fórmula millorada en què, per descomptat, reconeixem elements d’àlbums anteriors. Bateries solvents, baixos de granit, guitarres de sofre i una veu que prova que hi ha coses que només es poden dir cridant.

Amb més de 10 anys de trajectòria a l’esquena, són molts els escenaris en què Eduard Bujalance, Pol Huedo i Ignasi Reixach han plantat la seva bandera. Aliment es consideren una banda de punk-rock amb matisos, els que han anat incorporant a la paleta sonora amb cada nou treball. De vegades, més escorats cap al garatge; en altres, més propers al post-punk. Sempre, això sí, sense descuidar en la seva sorollosa aventura els encants de la cançó pop. Això és una cosa que apreciem de nou en talls com “Enemics Perduts”, que es nodreix de la tensió que genera la descàrrega virulenta de la seva secció rítmica i una tornada que, cantada a ple pulmó, té el poder d’exorcitzar angoixes, pors i errors .

“Filera de Foc” és un tret a boca de canó. Situada a l’inici del tracklist, funciona com a introducció perfecta perquè és representativa del so que han aconseguit destil·lar en aquest treball. “Incondicional” és una cançó que sempre sonarà com si aquesta vida se li quedés petita. Urgent, és clar, doncs el temps apressa: només tenim una vida. El disc transcorre entre maniobres imprevisibles, com la instrumental “Cinc Malsons”, i ulcerosos enregistraments, com “Equinocci” i “Cadenes”. Les referències al foc se succeeixen al llarg de tota l’obra, des del tall inicial fins ben avançat el minutatge —Terra cremada—. A l’extrem oposat, “Allau”, resulta abrasiva malgrat remetre’ns a un paisatge nevat.

Al contrast entre “L’amor” i “Com espines” hi cap tot l’univers dels Aliment. Les seves cançons et deixen passar i t’abracen, però si et confies en excés, et punxen, et graten i t’esgarrapen.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.