Connect with us

Art Visual

Cala Vento publica el videoclip “Casa Linda”, gravat a la urbanització murciana de Las Lamparillas

Publicat fa

el

Tenim davant el que, segurament, sigui el videoclip més crític de la banda fins ara. El duo se’n va anar a Múrcia per posar imatges a una cançó que parla sobre la dificultat de disposar d’un habitatge. Una cosa amb què han de conviure avui dia tantes i tantes persones. La declaració dels drets humans és paper mullat per a un sistema que segueix esprement el negoci de les llars sense cap mena de consideració.

Just en el moment en què en Joan i l’Aleix començaven el seu camí a la universitat, il·lusionats per un futur prometedor, amb una feina digna i un pis bonic, va esclatar la crisi immobiliària (per més inri, l’Aleix començant la carrera d’arquitectura). Diversos anys després seguim assetjats per un mercat ferotge que exigeix un esforç sobrehumà per disposar de quelcom tan primari per a la condició humana com una casa.

Espanya, amb un parc públic d’habitatge del 2,5%, és a la cua d’Europa, a anys llum de la mitjana europea (9,6%).

El vídeo és una producció de l’Upuntvuit, dirigit per Manel Serrat i Albert Ramírez. Assistent direcció Norbert Palazón, DOP Martí Palazón, ajudant de cambra i producció Atzar Vilanova, direcció d’art Sandra Prat, gaffer Omar Verge, maquillatge Marta Caudet. Edició per Manel Serrat i Etalonatge per Atzar Vilanova.

Cala Vento va publicar el 30 de novembre passat dues noves cançons com a avanç del seu imminent nou disc. Un disc que apareixerà quatre anys després de “Balanceo”, un àlbum que els va donar moltíssimes alegries i els va permetre recórrer el país de dalt a baix, de nord a sud i viatjar diverses vegades a Mèxic i Colòmbia, consolidant-se com una de les bandes de rock alternatiu més influents del panorama. “Balanceo” també va ser la primera referència de Montgrí, el seu propi segell discogràfic, actualment casa d’altres interessants artistes com Lagartija Nick, Vulk, Biznaga, Yawners, La Élite o Los Manises.

L’autogestió ha permès a la banda descobrir els processos d’edició d’un disc i, en especial, la importància que tenen els seus seguidors per fer realitat els discos, les gires… i, en definitiva, la continuïtat de qualsevol grup. Per aquest motiu, Cala Vento ha obert una canal de comunicació directa via email amb els seus seguidors per informar-los sobre les novetats de la banda de primera mà. Dilluns passat, sense previ avís, els seguidors de Cala Vento subscrits a la newsletter de la banda, van rebre a la safata d’entrada del seu correu, abans que ningú, les dues cançons del seu nou doble-single. Ells van ser els primers a escoltar l’avenç del nou disc, ells són els culpables que tot segueixi en marxa.

Foto de @gin_tc

La primera cançó, “Equilibrio”, és una barreja explosiva entre la música pop i el rock més energètic. Amb una mica de crítica social i una altra d’amor, fa referència a les revolucions que mouen tant “Xile com Barcelona” i valora la importància de tenir algú al costat amb qui compartir tant les misèries com les celebracions del dia a dia (algú que també pots ser tu mateix).

Equilibri, produïda per YOUTH (membre de Killing Joke i de The Fireman juntament amb Paul MCartney i productor de grups com The Verve, Pink Floyd, U2, The Jesus & Mary Chain…), va ser gravada per Iván Moreno a La Casa Estudio de Albuñuelas (Granada).

Casa Linda és una rara avis a la trajectòria del duo. Una cançó de pop enganxós minimalista, gravada amb només dues guitarres acústiques i alguns tocs electrònics. En aquest cas, es tracta d’una cançó/lament que apunta a l’especulació immobiliària per dibuixar un manifest a favor del dret a l’habitatge ia la importància que té aquest en l’esdevenir de l’ésser humà. Una cançó que arriba en el moment i la forma indicats per connectar amb tots aquells que pateixen els vaivens del mercat.

Produïda per Emili Bosch (B1n0, Rigoberta Bandini, Mazoni, Gatibu…), Cala Vento mostra una vegada més que és capaç de sorprendre’ns i afegir estils dins del seu ventall musical.

Les dues cançons han estat barrejades per Jordi Mora (Bunbury, Love of Lesbian, Standstill, Gatibu, Lori Meyers…) i Masteritzades per Víctor García (Ultramarins Mastering).

Foto principal de @arnaueliasv
Estilismo de @julspuig

Propers concerts de Cala Vento,
18-19 de març del 2023 Festival Vive Latino en Ciudad de Mexico
06-08 d’abril del 2023 Festival San San a Benicàssim

Art Visual

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Published

on

By

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona, celebrant el seu 10è aniversari. El Ròmbic continua apostant per aquest gènere artístic sovint als marges de les arts escèniques, sobretot quan està pensat per a un públic adult. Un festival coorganitzat de forma comunitària amb l’Associació Titellaire de Roquetes, la Casa Taller de Marionetas Pepe Otal, La Puntual i l’Ateneu Popular 9 Barris.

Dijous 25 abril | 20h | 10-12€
Mostra oberta sobre els cecs de Maeterlinck 
Què és allò que modifica el que veiem? On mirem? Què mostrem quan ningú ens mira? Cecs i cegues, semblen haver perdut el costum de fer cap moviment inútil, incapaços de prendre una decisió, habiten una illa cada cop més assetjada per la mar…

Divendres 26 abril | 20h | 10-12€
Pelele presenta ‘Los funestos esponsales de Don Cristóbal’
Recuperem un clàssic amb la companyia francesa Péléle, basant-se amb el teatre popular, ens presenta una historia amb música en directe, fent homenatge el gènere del titella de mà.

Dissabte 27 abril | 20h | 10-12€
Zero en Conducta presenta ‘La Phazz’
La imaginació d’Elliot era tan extraordinària que es va convertir en el mitjà per fer front a una realitat hostil. Amb ella va poder creuar oceans, volar, aturar el temps i fins i tot esquivar la por. Va créixer i la seva imaginació encara més. Engolit pel món lluminós que s’havia creat, no va veure que darrere seu, es projectaven ombres llargues, uns éssers que l’acompanyaven des de feia massa temps.

Divendres 26 i Dissabte 27 de 21h a 23h | GRATUÏT – Aforament Limitat
La Court des miracles presenta ‘De bestiae e humani’
Un recorregut artístic conduït per 10 artistes que descobrirà els racons més secrets de l’Ateneu, creat exclusivament per a l’ocasió.

Entrades ja a la venta! 10€ anticipada // 12€ taquilla

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.