Connect with us

Art Visual

Cala Vento publica el videoclip “Casa Linda”, gravat a la urbanització murciana de Las Lamparillas

Publicat fa

el

Tenim davant el que, segurament, sigui el videoclip més crític de la banda fins ara. El duo se’n va anar a Múrcia per posar imatges a una cançó que parla sobre la dificultat de disposar d’un habitatge. Una cosa amb què han de conviure avui dia tantes i tantes persones. La declaració dels drets humans és paper mullat per a un sistema que segueix esprement el negoci de les llars sense cap mena de consideració.

Just en el moment en què en Joan i l’Aleix començaven el seu camí a la universitat, il·lusionats per un futur prometedor, amb una feina digna i un pis bonic, va esclatar la crisi immobiliària (per més inri, l’Aleix començant la carrera d’arquitectura). Diversos anys després seguim assetjats per un mercat ferotge que exigeix un esforç sobrehumà per disposar de quelcom tan primari per a la condició humana com una casa.

Espanya, amb un parc públic d’habitatge del 2,5%, és a la cua d’Europa, a anys llum de la mitjana europea (9,6%).

El vídeo és una producció de l’Upuntvuit, dirigit per Manel Serrat i Albert Ramírez. Assistent direcció Norbert Palazón, DOP Martí Palazón, ajudant de cambra i producció Atzar Vilanova, direcció d’art Sandra Prat, gaffer Omar Verge, maquillatge Marta Caudet. Edició per Manel Serrat i Etalonatge per Atzar Vilanova.

Cala Vento va publicar el 30 de novembre passat dues noves cançons com a avanç del seu imminent nou disc. Un disc que apareixerà quatre anys després de “Balanceo”, un àlbum que els va donar moltíssimes alegries i els va permetre recórrer el país de dalt a baix, de nord a sud i viatjar diverses vegades a Mèxic i Colòmbia, consolidant-se com una de les bandes de rock alternatiu més influents del panorama. “Balanceo” també va ser la primera referència de Montgrí, el seu propi segell discogràfic, actualment casa d’altres interessants artistes com Lagartija Nick, Vulk, Biznaga, Yawners, La Élite o Los Manises.

L’autogestió ha permès a la banda descobrir els processos d’edició d’un disc i, en especial, la importància que tenen els seus seguidors per fer realitat els discos, les gires… i, en definitiva, la continuïtat de qualsevol grup. Per aquest motiu, Cala Vento ha obert una canal de comunicació directa via email amb els seus seguidors per informar-los sobre les novetats de la banda de primera mà. Dilluns passat, sense previ avís, els seguidors de Cala Vento subscrits a la newsletter de la banda, van rebre a la safata d’entrada del seu correu, abans que ningú, les dues cançons del seu nou doble-single. Ells van ser els primers a escoltar l’avenç del nou disc, ells són els culpables que tot segueixi en marxa.

Foto de @gin_tc

La primera cançó, “Equilibrio”, és una barreja explosiva entre la música pop i el rock més energètic. Amb una mica de crítica social i una altra d’amor, fa referència a les revolucions que mouen tant “Xile com Barcelona” i valora la importància de tenir algú al costat amb qui compartir tant les misèries com les celebracions del dia a dia (algú que també pots ser tu mateix).

Equilibri, produïda per YOUTH (membre de Killing Joke i de The Fireman juntament amb Paul MCartney i productor de grups com The Verve, Pink Floyd, U2, The Jesus & Mary Chain…), va ser gravada per Iván Moreno a La Casa Estudio de Albuñuelas (Granada).

Casa Linda és una rara avis a la trajectòria del duo. Una cançó de pop enganxós minimalista, gravada amb només dues guitarres acústiques i alguns tocs electrònics. En aquest cas, es tracta d’una cançó/lament que apunta a l’especulació immobiliària per dibuixar un manifest a favor del dret a l’habitatge ia la importància que té aquest en l’esdevenir de l’ésser humà. Una cançó que arriba en el moment i la forma indicats per connectar amb tots aquells que pateixen els vaivens del mercat.

Produïda per Emili Bosch (B1n0, Rigoberta Bandini, Mazoni, Gatibu…), Cala Vento mostra una vegada més que és capaç de sorprendre’ns i afegir estils dins del seu ventall musical.

Les dues cançons han estat barrejades per Jordi Mora (Bunbury, Love of Lesbian, Standstill, Gatibu, Lori Meyers…) i Masteritzades per Víctor García (Ultramarins Mastering).

Foto principal de @arnaueliasv
Estilismo de @julspuig

Propers concerts de Cala Vento,
18-19 de març del 2023 Festival Vive Latino en Ciudad de Mexico
06-08 d’abril del 2023 Festival San San a Benicàssim

Art Visual

Flamingo Films ens presenta “HERE”, una impressionant oda a la natura i la connexió humana

Published

on

By

“Here”, quart llargmetratge de Bas Devos, es va alçar amb el FIPRESCI i el premi a Millor Pel·lícula Encounters a la Berlinale i va participar a la secció Zabaltegi de Sant Sebastià. Aquesta producció belga ens convida, amb un humanisme contagiós, a posar l’atenció en la natura i en els altres i donar temps al temps.

La seva estrena a cinemes arriba el 18 d’octubre de la mà de Flamingo Films.

SINOPSI
Stefan, un obrer de la construcció romanès que viu a Brussel·les, és a punt de tornar al seu país. Cuina una gran olla de sopa amb el que té a la nevera per repartir-la com a comiat entre amics i familiars. Just quan està llest per anar-se’n, coneix una noia que està preparant un doctorat sobre molses, l’espècie vegetal més antiga coneguda. La capacitat d’atenció de la jove cap al que és gairebé invisible hi deixa una empremta profunda.

Reflexions de Bas Devos sobre “Here” ampliades a pressbook

Bas Devos (Bèlgica, 1983) ha dirigit els curtmetratges ‘Taurus’ (2005), ‘Pillar’ (2006), ‘The Close’ (2009) i ‘We Know’ (2013). El 2014 va debutar al llargmetratge amb ‘Violet’, que va obtenir el Grand Prix del Jurat Internacional Generation 14 plus de la Berlinale i va ser seleccionat per al festival New Directors New Films de Nova York. El 2019 va participar amb la seva següent pel·lícula, ‘Hellhole’, a la secció Panorama de Berlín, i aquell mateix any va estrenar ‘Ghost Tropic’ a la Quinzena de Realitzadors de Cannes. Amb Here, el seu quart llargmetratge, va tornar a Berlín, aquesta vegada dins de la secció Encounters, on va obtenir el premi a la millor pel·lícula i el FIPRESCI.

HERE
2023 – Bélgica
Neerlandés · Francés · Rumano · Chino
84′ – 2K – DCP

EQUIP TÈCNIC
Escrita i dirigida per – Bas Devos
Ajudant de direcció – Sofie Tusschans
Director de Fotografia – Grimm Vandekerckhove
Muntatge – Dieter Diependaele
Disseny de producció – Špela Tušar
Disseny de vestuari – Manon Blom
Disseny de so – Boris Debackere
Barreja – Benoit Biral
Música – Brecht Ameel
Producció – Marc Goyens
Productora – Quetzalcoatl International

EQUIP ARTÍSTIC
Stefan – Stefan Gota
ShuXiu – Liyo Gong
Cedric – Cedric Luvuezo
Mihai – Teodor Corban
Saadia – Saadia Bentaïeb
Anca – Alina Constantin
ShuHuan – ShuHuang Wang

 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.