Connect with us

Festival

Aquest mes de maig, el col·lectiu barceloní Ojala estë mi bici celebra 15 anys de cultura DIY. Imprescindibles!

Publicat fa

el

Tres-cents i escaig concerts, més de cinc-centes bandes, al voltant d’una tona de menjar, incomptables metres cúbics de beguda, centenars de metres quadrats de llençols nets i una quantitat inexacta però en absolut menyspreable de cops de cap contra un món on l’art és un negoci, els espais públics són vedats tancats i la foto importa més que el que és palpable.

Quinze anys fent que passin coses que no passarien. Quinze anys driblant crisis pròpies i alienes. Quinze anys volent-nos i estimant-vos. Quinze anys de DIY, de gestió col·lectiva, de música i d’amor pel que fa i per la gent que ho fa. Quinze anys de suors compartides, de crits, de meneos i de joies. Quinze anys estant on volen estar, ni més ni menys.

Les bandes tocaran en dos espais estimats pel col·lectiu: el Pumarejo (Av. del Carrilet 187 nau 4, a l’Hospitalet) el divendres 12 de maig, i l’Ateneu Popular de Nou Barris (c/ Portlligat 11-15, a Barcelona) dissabte 13 de maig. Una de les diferències entre els espais és d’aforament, així que les places estan força més limitades divendres que dissabte.

“Com que pensem que el seu fort és poder veure totes les bandes que toquen, les 16, podeu comprar ja l’abonament per als dos dies, de manera que us assegureu el buit. Els aforaments es completaran amb entrades a taquilla, però us convidem força fort a que agafeu l’abonament, que us estalvia sorpreses a última hora i ens ajuda a organitzar-ho tot millor”.

“Ja sabeu que intentem mantenir l’equilibri entre mantenir entrades a un preu baix (perquè creiem que l’art i la cultura són una necessitat bàsica a què qualsevol ha de tenir accés) i garantir que les bandes cobreixin despeses (perquè ni té sentit ni és viable que ningú no palmi diners tocant). Últimament la inflació, que afecta especialment el transport, ens està emmarranant els comptes, i tenint en compte que bona part de les bandes vénen de lluny, per a aquest aniversari les entrades estaran a 10 borcs el dia, 20 l’abonament de dos dies”.

PRIMERES BANDES CONFIRMADES (3 de 16)
ATOL ATOL ATOL (Wrocław, Polonia)
Els Presidents de la República del Post-postpunq són polonesos, són ex de Przepych i actuals de The Kurws, són les ministres dels balls rars, les corejades impronunciables i les col·lisions instrumentals. Polònia és la raó.

BALCANES (Asturias)
Les actituds i els ressons del postpunq se’n van de sidres amb el so crudíssim del noisroq més fosc, una barreja que t’encaixarà tan finament com ho faria l’oli i la benzina si fossis un ciclomotor.

BRUANT ZIZI (França)
Un duet matemàtic de doom tropical, cru com els teus primers plats, recargolat com una carretera de muntanya, confús com un paràgraf del BOE, divertit i intens com una caiguda lliure amb final feliç.

Anirem actualitzant les confirmacions!

Abonament 2 dies a 20 borcs
De dia: a taquilla
Fila 0 o aportació voluntària perquè creus amb el DIY o perquè creus que és massa barat

Tota la info AQUÍ

Festival

La Diablada arriba a Barcelona de la mà de Dante Spinetta, Son Rompe Pera i Belén Natalí

Published

on

By

El pròxim dissabte 4 de maig, la sala Paral·lel 62 acollirà la primera edició d’una nova forma de trobada entre alguns dels i les artistes llatinoamericanes més destacades i la millor música feta des de Barcelona per artistes llatinoamericans i llatinoamericanes.

El pròxim dissabte 4 de maig, la sala Paral·lel 62 de Barcelona acollirà la primera edició de la Diablada amb les actuacions de l’artista argentí, Dante Spinetta; la banda mexicana de cumbia-punk, SonRompePera; i la cantant argentina establerta a Barcelona, BelénNatalí; a més de les sessions de DJ de les argentines AsiaKnox i SonidoTupinamba.

La Diablada pretén ser una nova forma de trobada entre alguns dels i les artistes llatinoamericanes actuals més destacades i la millor música feta des de Barcelona per artistes llatinoamericans i llatinoamericanes. D’aquesta manera, volem celebrar l’explosiva mixtura del groove llatinoamericà amb el Mediterrani. Un esdeveniment que neix de l’aliança de Say It LoudCharco i Costa Futuro.

Dante Spinetta, el polifacètic artista que va obrir les portes al gènere urbà a Argentina, és una de les grans figures de la música llatinoamericana dels darrers 30 anys. Avui, més vigent que mai, es prepara per travessar l’Atlàntic amb el seu últim disc, Mesa Dulce, on compta amb col·laboracions com les de Trueno i Ca7riel. Tot i això, els seus grans èxits com “Mostro” i “Soltar” no faltaran al seu show.

Son Rompe Pera (imatge principal), grup de fusió musical de Mèxic, caracteritzat per integrar en una base de cúmbia, gèneres musicals com danzón, punk, i molts més. Entre els seus admiradors i més propers col·laboradors poden comptar amb el Macha (Chico Trujillo, Bloque Depresivo) i Mario Galeano (Frente Cumbiero). Aquest maig aterraran aquí amb Chimborazo, el seu projecte més recent, un mix de cúmbia moderna; un àlbum tant rebel com irreverent, actituds que es faran notar a dalt de l’escenari, tant a Barcelona com a Coachella, el famós festival de Califòrnia on acaben de confirmar la seva actuació.

Belén Natalí, l’argentina instal·lada a Barcelona continua presentant en directe el seu nou EP Jaracandá on navega entre ritmes pop/lo-fi i reminiscències R&B, jazzístiques i de la música jamaicana. Amb Jacarandá, Belén Natalí s’aventura en el terreny del pop independent amb honestedat i vulnerabilitat, creant una atmosfera acollidora i màgica. Jaracandá ha comptat amb col·laboracions de luxe com la de Ferran Palau a la cançó que dóna títol a l’EP, un tema amb atmósfera R&B lo-fi amb un toc urbà; i amb Santa Salut a “Clones”, un temazo d’indie pop sense complexos amb rapejades a doble tempo.

Asia Knox, DJ resident a Barcelona i productora de Noche Romántica “NYC · BCN · Oakland · LA”. El seu estil es contorneja picant pels sons llatins dels 60 i 70: Boogaloo, House Merengue, Salsa, Cumbia, Funk, Latin Soul, Mambo… portant-nos de viatge a la diversitat musical Llatinoamericana, des dels seus orígens fins a l’actualitat. Els seus vinils han sonat per diferents sales i festivals en l’àmbit estatal i internacional (Estat espanyol, Alemanya, Portugal, França, Itàlia, Argentina…).

Sonido Tupinamba, barreja la calor del tròpic amb els sons més ballables de la música disco, el funk i el house d’ahir i avui. Incansable investigadora dels ritmes Africans i Llatinoamericans, va fundar el club de ball Poly–Rythmo Club el 2017 per on han passat Nu Genea, Frankie Francis (Sofrito) i Guts (Heavenly Sweetness) entre d’altres. Ha actuat en grans festivals com Glastonbury, WOMAD, Primavera Sound, Estéreo Picnic i també ha mogut pistes de ball de temples musicals com Pikes (Eivissa), Nitsa (Barcelona), Bar Caracol i Heavy House (San Pablo) o Noche Negra i Terminal Club (CDMX).

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.