Connect with us

Festival

Aquest mes de maig, el col·lectiu barceloní Ojala estë mi bici celebra 15 anys de cultura DIY. Imprescindibles!

Publicat fa

el

Tres-cents i escaig concerts, més de cinc-centes bandes, al voltant d’una tona de menjar, incomptables metres cúbics de beguda, centenars de metres quadrats de llençols nets i una quantitat inexacta però en absolut menyspreable de cops de cap contra un món on l’art és un negoci, els espais públics són vedats tancats i la foto importa més que el que és palpable.

Quinze anys fent que passin coses que no passarien. Quinze anys driblant crisis pròpies i alienes. Quinze anys volent-nos i estimant-vos. Quinze anys de DIY, de gestió col·lectiva, de música i d’amor pel que fa i per la gent que ho fa. Quinze anys de suors compartides, de crits, de meneos i de joies. Quinze anys estant on volen estar, ni més ni menys.

Les bandes tocaran en dos espais estimats pel col·lectiu: el Pumarejo (Av. del Carrilet 187 nau 4, a l’Hospitalet) el divendres 12 de maig, i l’Ateneu Popular de Nou Barris (c/ Portlligat 11-15, a Barcelona) dissabte 13 de maig. Una de les diferències entre els espais és d’aforament, així que les places estan força més limitades divendres que dissabte.

“Com que pensem que el seu fort és poder veure totes les bandes que toquen, les 16, podeu comprar ja l’abonament per als dos dies, de manera que us assegureu el buit. Els aforaments es completaran amb entrades a taquilla, però us convidem força fort a que agafeu l’abonament, que us estalvia sorpreses a última hora i ens ajuda a organitzar-ho tot millor”.

“Ja sabeu que intentem mantenir l’equilibri entre mantenir entrades a un preu baix (perquè creiem que l’art i la cultura són una necessitat bàsica a què qualsevol ha de tenir accés) i garantir que les bandes cobreixin despeses (perquè ni té sentit ni és viable que ningú no palmi diners tocant). Últimament la inflació, que afecta especialment el transport, ens està emmarranant els comptes, i tenint en compte que bona part de les bandes vénen de lluny, per a aquest aniversari les entrades estaran a 10 borcs el dia, 20 l’abonament de dos dies”.

PRIMERES BANDES CONFIRMADES (3 de 16)
ATOL ATOL ATOL (Wrocław, Polonia)
Els Presidents de la República del Post-postpunq són polonesos, són ex de Przepych i actuals de The Kurws, són les ministres dels balls rars, les corejades impronunciables i les col·lisions instrumentals. Polònia és la raó.

BALCANES (Asturias)
Les actituds i els ressons del postpunq se’n van de sidres amb el so crudíssim del noisroq més fosc, una barreja que t’encaixarà tan finament com ho faria l’oli i la benzina si fossis un ciclomotor.

BRUANT ZIZI (França)
Un duet matemàtic de doom tropical, cru com els teus primers plats, recargolat com una carretera de muntanya, confús com un paràgraf del BOE, divertit i intens com una caiguda lliure amb final feliç.

Anirem actualitzant les confirmacions!

Abonament 2 dies a 20 borcs
De dia: a taquilla
Fila 0 o aportació voluntària perquè creus amb el DIY o perquè creus que és massa barat

Tota la info AQUÍ

Festival

Maria Jaume, Los Sara Fontán i Marta Knight, entre els artistes d’un Be My Guest de dos dies a l’Apolo

Published

on

By

En el marc del 10è aniversari de Liveurope, Apolo presenta Be My Guest | Barcelona Edition amb concerts en format showcase el 12 i 13 de setembre on l’electrònica, el folk i el pop prenen protagonisme de la mà de vuit artistes i bandes establertes i emergents. 

Les sessions Be My Guest són un cicle de programació pròpia d’Apolo que va néixer per descobrir propostes amb personalitat de països concrets i aprofundir en les seves cultures. Aquest cop, però, s’han volgut mirar al melic perquè “l’escena que volem potenciar és la que tenim més a prop: la de casa nostra”. 

Per això, l’edició Barcelona del Be My Guest tindrà d’amfitrions artistes i bandes amb més trajectòria com Los Sara Fontán, Maria Jaume o Marta Knight, o que tot just presenten projecte com Electro Ma Non Troppo, C.O.U. i Yaunest, i com a convidats la música emergent del grup irlandès Cushla i l’eslovac Dominik Prok. 

A més, dins de la programació i prèviament als concerts del dijous 12 de setembre, tindrà lloc la xerrada amb el productor i compositor Raül Refree, “Folklore has a match with new genres”, per indagar com i per què els nous gèneres busquen elements folklòrics i tradicionals per incloure’ls en les produccions actuals. La xerrada serà en anglès i d’accés lliure amb l’entrada a qualsevol dels dos dies.

Les entrades anticipades ja estan disponibles aquí.   
Anticipada per dia: 10 €+ despeses de gestió | Abonament dos dies: 16 €+ despeses de gestió

LOS SARA FONTÁN
Després de cinc anys sobre els escenaris, el duet de música electrònica, format per Sara Fontán i Edi Pou (la meitat de Za!), han editat el seu primer LP: “Queda pendiente” (2023). Tot i que ara els puguem escoltar repetidament, la seva música, creada a partir de la combinació del violí, el teclat, la bateria, efectes de pedal i recursos electrònics, neix i mor a l’escenari. Per això, després de tenir-los a Caprichos de Apolo (2018) i al Gran Bola de Neu (2022), els tornem a portar a l’Apolo per viure un nou directe litúrgic que només pertany a la memòria dels que ho viurem.

ELECTRO MA NON TROPPO
El productor Ignasi Bosch i la soprano Neus Llorens s’endinsen en un projecte conjunt amb la intenció d’establir un pont entre la música barroca i l’electrònica contemporània. Electro Ma Non Troppo és “xumba-xumba” medieval, segons descriuen ells mateixos, i després d’un 2023 de presentació del grup per escenaris de l’escena indie, a finals d’any van estrenar el seu primer disc: “Principium”.

C.O.U.
C.O.U. és un projecte d’electrònica experimental format per El Petit de Cal Eril, Esperit! i la banda de Ferran Palau que ha vist la llum de manera inèdita al Sònar d’enguany. Un centre d’experimentació musical i visual que combina psicodèlia, jazz, dub o cintes casset per crear una drecera a l’inconscient.

CUSHLA
El cant tradicional irlandès Sean-Nós entra en diàleg amb l’avantguarda electrònica a Cushla, un col·lectiu irlandès-barceloní que el juny estrena “Briongloid”, el primer avançament del seu disc debut “Tech Duinn”. Una experiència musical que travessa fronteres i tradueix l’herència cultural irlandesa en caixes de ritmes, sintetitzadors analògics i arts digitals.

MARIA JAUME
Maria Jaume torna a l’Apolo en format showcase amb el seu últim disc “Nostàlgia Airlines”, que ha comptat amb la producció de Lluís Cabot (Da Souza). Amb aquest treball, la cantant i compositora mallorquina ha caminat des d’un minimalisme melancòlic dels seus dos primers discs cap al pop ballable amb sonoritats urbanes i llatines que ens porta amb acidesa, crítica i ironia a la vida de la seva terra natal envaïda per turistes, hotels i platges massificades.

MARTA KNIGHT
La cantautora catalana Marta Knight fa dos anys que gira amb el seu àlbum debut “Strange Times Forever” (2022), però és la primera vegada que el porta a l’Apolo. Produït per Pau Riutort i Jordi Matas, el disc destaca per la familiaritat i el realisme de les històries: prova de descobrir quin és el seu lloc al món. Una proposta d’indie-rock que ha guanyat profunditat i matisos, convidant a escoltar-la de manera compulsiva.

YAUNEST
Yaunest parla amb senzillesa i sinceritat, sense floritures ni ornaments. Alter ego del cantautor i vocalista empordanès Jaume de Quintana, el 2022 va estrenar el seu primer EP “Wonder Room”, que va comptar amb la producció de b1n0. A través de sonoritats pròximes al pop i Rn’B nòrdic crea un univers de somni i romanticisme per parlar de l’amor, la inseguretat, la frustració o l’acte de rebel·lar-se davant el que no ens fa feliços.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.