Connect with us

Festival

Aquest mes de maig, el col·lectiu barceloní Ojala estë mi bici celebra 15 anys de cultura DIY. Imprescindibles!

Publicat fa

el

Tres-cents i escaig concerts, més de cinc-centes bandes, al voltant d’una tona de menjar, incomptables metres cúbics de beguda, centenars de metres quadrats de llençols nets i una quantitat inexacta però en absolut menyspreable de cops de cap contra un món on l’art és un negoci, els espais públics són vedats tancats i la foto importa més que el que és palpable.

Quinze anys fent que passin coses que no passarien. Quinze anys driblant crisis pròpies i alienes. Quinze anys volent-nos i estimant-vos. Quinze anys de DIY, de gestió col·lectiva, de música i d’amor pel que fa i per la gent que ho fa. Quinze anys de suors compartides, de crits, de meneos i de joies. Quinze anys estant on volen estar, ni més ni menys.

Les bandes tocaran en dos espais estimats pel col·lectiu: el Pumarejo (Av. del Carrilet 187 nau 4, a l’Hospitalet) el divendres 12 de maig, i l’Ateneu Popular de Nou Barris (c/ Portlligat 11-15, a Barcelona) dissabte 13 de maig. Una de les diferències entre els espais és d’aforament, així que les places estan força més limitades divendres que dissabte.

“Com que pensem que el seu fort és poder veure totes les bandes que toquen, les 16, podeu comprar ja l’abonament per als dos dies, de manera que us assegureu el buit. Els aforaments es completaran amb entrades a taquilla, però us convidem força fort a que agafeu l’abonament, que us estalvia sorpreses a última hora i ens ajuda a organitzar-ho tot millor”.

“Ja sabeu que intentem mantenir l’equilibri entre mantenir entrades a un preu baix (perquè creiem que l’art i la cultura són una necessitat bàsica a què qualsevol ha de tenir accés) i garantir que les bandes cobreixin despeses (perquè ni té sentit ni és viable que ningú no palmi diners tocant). Últimament la inflació, que afecta especialment el transport, ens està emmarranant els comptes, i tenint en compte que bona part de les bandes vénen de lluny, per a aquest aniversari les entrades estaran a 10 borcs el dia, 20 l’abonament de dos dies”.

PRIMERES BANDES CONFIRMADES (3 de 16)
ATOL ATOL ATOL (Wrocław, Polonia)
Els Presidents de la República del Post-postpunq són polonesos, són ex de Przepych i actuals de The Kurws, són les ministres dels balls rars, les corejades impronunciables i les col·lisions instrumentals. Polònia és la raó.

BALCANES (Asturias)
Les actituds i els ressons del postpunq se’n van de sidres amb el so crudíssim del noisroq més fosc, una barreja que t’encaixarà tan finament com ho faria l’oli i la benzina si fossis un ciclomotor.

BRUANT ZIZI (França)
Un duet matemàtic de doom tropical, cru com els teus primers plats, recargolat com una carretera de muntanya, confús com un paràgraf del BOE, divertit i intens com una caiguda lliure amb final feliç.

Anirem actualitzant les confirmacions!

Abonament 2 dies a 20 borcs
De dia: a taquilla
Fila 0 o aportació voluntària perquè creus amb el DIY o perquè creus que és massa barat

Tota la info AQUÍ

Festival

Aloud Music celebra els 20 anys amb un cartell de luxe

Published

on

By

“Fa 10 anys vam decidir ajuntar alguns grups que ens agradaven per celebrar que complíem 10 anys. Va ser la versió rock de la festa d’aniversari que se’n va de les mans. D’allò va néixer un festival anomenat AMFest i ja aleshores, Toundra i Lisabö van encapçalar la història per a fortuna dels més de 1000 assistents que van omplir completament la Sala Apolo” ens comenta Sergio Picón, responsable d’Aloud Music.

Mentre l’AMFest creixia per la seva banda, Aloud Music va seguir endavant editant bona música, organitzant concerts, treballant amb projectes sempre difícils de classificar i amb directes incontestables. I així, amb una pandèmia pel mig, van arribar al 20è aniversari i van decidir, és clar, que tocava tornar a celebrar.

Repetir el cartell del 2013 era gairebé una obsessió i hi seran de nou 2 de les bandes més importants de la història de la música rock alternativa feta en aquest país. Som afortunats! Toundra & Mano Brabo (Premi Pulitzer de fotografia, precisament de l’any 2013) presentaran el seu projecte conjunt “Ukraína”, en un espectacle audiovisual que es podrà veure a Barcelona per primera i darrera vegada. Lisabö, per la seva banda, ressorgeixen per a l’ocasió i repassaran la seva trajectòria al seu hàbitat natural, el directe. Només hi ha banda que ens emocioni més que ells.

S’uneixen per a la festa 2 dels projectes més importants de la història d’Aloud. D’una banda, Viva Belgrado, que s’atreviran a versionar At the Drive-In!!!, poques dates abans de llançar el seu nou treball que, aquesta vegada, serà autoeditat. I com que a una celebració així no li pot faltar una gran volta (el 2013 van ser The Joe K-Plan), aquesta vegada seran (el:muêso) els qui, després de 7 anys d’absència, pugin a un escenari per delectar-nos amb la seva noise rock salvatge, desbocat i sempre divertit.

El toc internacional el signaran Monkey3, des de Suïssa, un dels millors exponents de l’stoner rock a tot Europa i que estan de gira pel continent amb Toundra.

Tot això, a més, a un preu gairebé ridícul en els temps que corren, 20€ (el 2013 va costar 15€!!!) i sent un esdeveniment, com sempre, autogestionat per Aloud Music. La cita serà el proper dissabte 11 de novembre a la Sala Paral·lel 62.

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.