Connect with us

Bolos

La sala Sidecar celebra el 40è aniversari amb 40 hores de programació

Publicat fa

el

Per a celebrar aquest 40è aniversari, Sidecar, la sala amb la programació continuada més longeva de Barcelona, presenta una acció que reflecteix la gran diversitat d’activitats que ha acollit al llarg dels anys: 40 hores ininterrompudes d’activitats.

EL SECRET DE L’ÈXIT
Sidecar no ha canviat en els darrers 40 anys. O, el que és el mateix, Sidecar no ha deixat de canviar en els darrers 40 anys. I aquest canvi és el seu motor principal. La sala va començar sent des dels seus inicis una referència imprescindible de l’escena cultural barcelonesa de primers dels 80s; va saber mantenir-se a l’avantguarda incorporant el millor de les noves tendències sorgides en els 90s, va abraçar l’eclecticisme del canvi de segle i arriba a 2022 perfectament adaptada a l’esperit polivalent i rupturista de les últimes generacions.

Divendres 24.03 (17h) entrada gratuïta
Exposició: CRISTINA DAURA
Després d’interessar-se tant per la il·lustració anatòmica com el còmic underground, estudia il·lustració en La Massana (Barcelona) i en la MICA de Baltimore. Després de graduar-se, ploriqueja diversos anys, sofreix en feines diverses, accepta encàrrecs horribles i cau en un espiral de tristesa infinita. Un dia ho envia tot a la merda i es centra en fer només el que més li agrada: dibuixar còmics i il·lustrar a la seva manera.

Fins ara, ha publicat per al New York TimesThe New YorkerSüddeutsche MagazineEl PaísPenguin BooksAnagramaPlanetaNikeRazzmatazz, diverses discogràfiques, festivals de música i cinema, etc. A més, la seva obra ha viatjat a països com França, Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, els Estats Units o l’Argentina. Les seves il·lustracions es caracteritzen per usar una estètica “infantil” però amb la perversitat d’algú que no acaba d’estar bé del cap.

Divendres 24.03 (19h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: CHARLAS MID: d’on venim? 
Música, indústria i fans: d’on venim?
La indústria musical evoluciona a un ritme incessant. Tant que res té a veure el panorama que moltes bandes van viure fa 40, 30 o 20 anys amb l’actual. Una evolució que sens dubte els ha portat a mutar en molts aspectes i que han provocat que ara vegin la indústria amb altres ulls. Per això, poder parlar d’aquest tema amb Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Santi Balmes (Love Of Lesbian) i The New Raemon, ens permetrà entendre com una banda està en constant evolució adaptant-se a una indústria i a un públic que canvia sense parar.

Divendres 24.03 (21h) Entrades a la venda aquí
Concert: MUSHKKA
Amb tan sols divuit anys, MUSHKAA (Irma Farelo) ha aconseguit afirmar-se com una de les veus emergents de la nova música urbana. Una generació amb clars referents en els clàssics del reaggeton, el dancehall, el trap o el R&B, però amb prou llibertat per a cercar nous sons i noves tendències. Al mateix temps, a les seves llistes d’escolta, podríeu trobar mescles tan eclèctiques com temes de Serrat o Estopa intercalats amb Yung Beef o Kaydy Cain. De la mà del seu productor Roots (Pau RUZ ) i amb només dues cançons publicades.
Mushkaa va obtenir el reconeixement de la plataforma Spotify que la va col.locar en el seu programa EQUAL, motor visibilitzador de noves creadores.

Divendres 24.03 (23h) entrada gratuïta
DJ session: CUTMAKER
Col·leccionista de discos, fa molt temps que Cutmaker es va posar davant d’un mixer i des de llavors ha fet sessions de tota mena. Rock and roll, Indie, Electrònica, Breakbeat, GhettoFunk… L’única premissa que té és que la gent no pari de ballar en tota la nit. Els Ramones ballen amb els Chemical Brothers, George Clinton canta sobre un tema de Franz Ferdinand i la pista crema. Cutmaker vol fer-te ballar.

Divendres 24.03 (23:59h) Entrades a la venda aquí
DJ Session : CLUB: Dance To The Underground
DJs Carole + Clara Rigby + Albertcode

A les nits, ball desenfrenat al soterrani sagrat, amb greatest hits de DJs que han passat per la cabina del club. Divendres, CaroleClara RigbyAlbertcode i un munt de hits irresistibles.

Dissabte 25.03 (07:00h) entrada gratuÏta
BAR del Sidecar: Esmorzar musical amb Gabriela i Julio Lobos
Elegants, divertits, consolidats professionals. Gabriela Garrich (veu) i Julio Lobos (veu, teclat, mash ups, sound system) dominen un extens i variat repertori que els permet amenitza exitosament qualsevol tipus d’esdeveniment.

Dissabte 25.03 (10:00h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar. Podcast: Sap Greu Tan Jove
Sap Greu Tan Jove és un podcast que surt d’una conversa a les 3 de la matinada a l’estiu del 2022 en un apartament de Tarragona. Vam veure que els dos teníem coses a dir i vam decidir ser «las más lokas»! I aquí estem, gravant-nos dient el primer que ens passa pel cap, que acostumen a ser queixes sobre la generació mil·lenial i els nostres traumes, però amb una mica de guió per sentir-nos unes xules.

Dissabte 25.03 (11:00h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: Avui toca Ràdio 3 al Sidecar
Radio 3 oferirà dues hores de ràdio en viu amb la Consol Saez. Entre d’altres continguts convoquen una taula que han volgut anomenar: «Sense ells no fora possible.. les altres «Estrelles del Sidecar». Músics, treballadors, veïns, clients ens parlaren de les seves experiències i que ha suposat el Sidecar a les seves vides. Els acompanyaran Ladilla Rusa, gairebé socis honorífics del Sidecar, Queralt Lahoz, un dels grans desitjos de la sala, i Beth Galí, arquitecta de renom internacional, veïna de la plaça i gran amiga de Sidecar. Acabaran el programa amb un showcase de Josele Santiago, amic de la casa.

Dissabte 25.03 (12:30h y 16:30h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: Presentació del llibre Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz
Presentació de Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz, fundador idirector de Sidecar, des de 1982 fins a l’actualitat. Al costat d’ell participaran dos grans amics de la sala: l’escriptor Carlos Zanón i Alfred Crespo, editor del llibre i director de 66 RPM / Ruta 66. El llibre és un recorregut pels 40 anys d’història d’una sala amb vocació transgressora, les aventures i desventures d’un local emblemàtic de Barcelona, en el qual diverses generacions han trobat un lloc on donar llibertat a la seva creativitat.
En ell es recull una barreja de moments feliços i altres difícils de superar, on paral·lelament es veu la transformació que han viscut la indústria musical, Ciutat Vella, Barcelona i la seva gent.
Mítics artistes internacionals com, New York Dolls, Manu ChaoNick LoweThe National, i també destacats artistes locals com Siniestro TotalSidonieLove of LesbianVetusta MorlaSisa i molts més desfilen per les pàgines d’aquest llibre amb les seves més íntimes anècdotes.

Dissabte 25.03 (16:30h) entrada gratuïta
Espectacle infantil: Escola de Rock & Xocolatada
Dissabte 25 de març a les 16.30h, dins del actes del 40è aniversari de Sidecar, l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial treurà la celebració a la Plaça Reial per a realitzar l’Escola de Rock, concerts adreçats als infants on actuaran Juego de Damas y Combo Escola de Música La Sala, mentre es fan tallers de xapes, maquillatge, tatuatges i imants. Durant els concerts s’oferirà una degustació gratuïta de xurros amb xocolata.

Dissabte 25.03 (19:00h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: CHARLAS MID: ¿A dónde vamos?
No hi ha dubte que la indústria musical que tenim abans ara serà molt diferent a la que existirà d’aquí a, per exemple, 10 anys. I és que la manera d’escoltar música, d’entendre-la i fins i tot de compondre-la ha canviat radicalment. Tant que la escletja generacional en aquest sector cultural pot ser que sigui major que mai. Per això, poder parlar d’això amb AlizzzMushkaa i Yago Alcover (Mujeres) ens ajudarà a entendre molt millor la situació i veure diferents perspectives de cap a on podem estar anant.

Dissabte 25.03 (21h) Entrades a la venda aquí.
Concert: LA HABITACIÓN ROJA
El quartet valencià, format al 1994, s’estrena (per fi) al Sidecar; després de diversos intents al llarg dels anys sense que quadressin les agendes, finalment els tindrem en directe en el nostre aniversari.
“La Habitación Roja siempre se han caracterizado por proveer un mensaje muy sentido en sus composiciones, tanto en letra como en música. Una suerte de carrusel de sentimientos que han ido evolucionando con las diferentes etapas por las que ha pasado la banda valenciana, que el año pasado celebraba su 25 aniversario con todos los honores.” Ruta 66.

Dissabte 25.03 (23h) entrada gratuïta
DJ SESSION: Donovan DJ
Donovan, editor de la revista eròtica gay vintage “Donovan”, fotògrafo, realitzador visual (9trans, Joyas Queer, Human Rights, disponibles a Filmin) i organitzador d’esdeveniments varios, entre ells la festa DONOVAN.
La seva sessió serà un mix d’estils: Ítalo, disco, house, 80’s… De LIME a Boy Harsher, de Bee Gees TR/ST, de Depeche a Yazoo, de Miranda a La Prohibida

Dissabte 25.03 (23:59h) Entrades a la venda aquí
DJ Session : CLUB: Dance To The Underground
DJs Clara Rigby + Nacho Ruiz + Monraker

A les nits, ball desenfrenat al soterrani sagrat, amb greatest hits de DJs que han passat per la cabina del club.
Dissabte, Clara Rigby, Nacho Ruiz y Monraker i un mun de hits irresistibles.

TOTA LA PROGRAMACIÓ AQUÍ

Bolos

El concert de l’Ensorrada fa el salt al circuit peninsular amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell

Published

on

By

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny de 2024 la cinquena edició del concert de l’Ensorrada, el festival bianual que aquest col·lectiu cultural celebra a la seva localitat de Rosselló (Segrià). Tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les 19.00h i l’entrada és gratuïta.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya de la mà de l’Ensorrada. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península Ibèrica i que l’1 de juny farà parada a Rosselló del Segrià. Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís de Rosselló acollirà el concert l’1 de juny amb un cartell amb gran presència de grups de Ponent

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

Chuleria!

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars. Els concerts començaran a les 19:00h i l’organització publicarà els horaris de les actuacions a les seves xarxes socials.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals al municipi de Rosselló. Des de llavors, ha organitzat 5 concerts de l’Ensorrada –dos a l’any– i altres activitats com vermuts musicals o tallers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.