Connect with us

Bandes

“Leoncio Badía”, primer avançament del nou LP dels Futuro Terror, que se separen

Publicat fa

el

Diverses notícies en una. La primera és que Futuro Terror ens presenten “Leoncio Badía”, el single d’avançament del que serà el seu nou LP, “Presente”, que estarà als carrers el 20 d’octubre en una edició limitada en vinil de 12”. La segona és que Futuro Terror se separen, ho deixen. La tercera és que faran un concert de comiat el 22 de desembre a la sala Copérnico, a Madrid, al costat dels seus amics de Sudor. La quarta és que la prevenda del vinil de “Presente” ja està oberta.

Superada la muntanya russa d’emocions d’aquestes tres notícies, hi anem per parts. “Leoncio Badía” és el tema amb què s’obre “Presente”, un disc de 7 cançons que ens torna als Futuro Terror que sempre vam voler, que necessitem, que en aquests 11 anys ens han acompanyat, sempre presents malgrat haver-se’n situat (també sempre) elegantment al marge de la voràgine de la indústria. “Presente” serà el cinquè àlbum de la banda, el cinquè en una trajectòria impecable en què no ha sobrat ni un disc, ni un sol tema, en la intersecció perfecta de punk, pop, i les millors lletres que s’han vist a Espanya en molt de temps.

Per compondre i gravar “Presente” Futuro Terror s’han pres el seu temps. Ho han gravat en dues tandes diferents i en dos estudis diferents (Harrisound amb Alex Román i Millenia amb Diego Escriche), i ha estat barrejat per Jose Pazos. El disseny de l’edició en vinil és obra de Óscar Mezquita. Tot a València, tot queda a casa.

La portada de “Presente”, com la del seu single d’avançament, és negra, és el no-res, tot s’apaga. Estant, com està, el terror en el present, el futur ja no existeix, el futur ja és aquí, i ja no hi ha lloc a Futuro Terror. No és possible un comiat més íntegre que aquest.

Tot i que moltes vegades Futuro Terror ha estat etiquetat com a “post-punk” aquesta és la primera vegada en què realment les cançons mostren una clara intenció en aquesta direcció, deixant enrere les estructures clàssiques, progressions i mottos del punk i del pop per endinsar-se en altres territoris. “Leoncio Badía” n’és una mostra.

Cadascuna de les cançons de “Presente” té una història, però per ara ens centrarem en aquest avaçament Leoncio Badía, que llegeixi la premsa ho haurà vist, va ser un republicà a qui van encarregar enterrar els represaliats a les fosses comunes de la duríssima repressió que va tenir lloc a la Comunitat Valenciana a les acaballes de la guerra. Leoncio es va preocupar d’afegir a cada cadàver algun element personal perquè, si algun dia en el futur algú recuperava aquests cossos, pogués identificar els seus familiars. Un gest a cegues d’un home que va triar arriscar-se per un futur que potser ni tan sols arribaria a conèixer mai. I amb aquesta elegia a Leoncio, Futuro Terror torna una vegada més els peus a la terra enmig del mar de mentides, llocs comuns i soroll que embarulla el nostre dia a dia.

“Leoncio Badía” ja es pot escoltar a totes les plataformes, aquí els enllaços. El vinil de “Presente” es pot comprar en prevenda a la web de Humo Internacional. I les entrades per al concert a Copérnico són a la venda aquí.

Bandes

Els bascos EZPALAK graven videoclips de la sèrie “Localy Live” amb interessants col·laboracions

Published

on

By

Després dels vídeos llançats amb els membres Cris Lizarraga i Lore Nekane Billelabeitia (BELAKO) i Ane Barcena (Pinpilinpussies), avui li toca a Gorka Urbizu (Berri Txarrak) amb la cançó “Botereraen Dantza”.

La banda EZPALAK no es pot quedar quieta. A través de la sèrie de vídeos “Localy Live”, que es pot veure al seu canal de YouTube, els guipuscoans ens han ofert una parada per gaudir de les col·laboracions de la jornada. Si és així, tenim la parada perfecta per ‘revisitar’ Hortz Aina Hots, directament i sense cap artifici. Adrenalina pura, sense filtres. Des del local fins al teu cervell-cor-ànima.

La setmana passada van estrenar el primer videoclip, “Kontran”, amb Cris Lizarraga i Lore Nekane Billelabeitia de BELAKO com a convidats al recinte. Poc després, Ane Barcena de Pinpilinpussies es va unir als músics de Zestoa per gravar “Lehertu Arte”. Ara, en canvi, és el torn de Gorka Urbizu (Berri Txarrak). “Va ser un gran plaer per a nosaltres tocar aquesta cançó “Poterearan Dantza” en directe amb Urbizu!”, ha agraït enèrgicament el grup EZPALAK.

EZPALAK son més madurs ara, com podeu comprovar fàcilment al seu darrer àlbum “Hortz Aina Hots” (desembre de 2022). La influència del rock britànic es nota en aquest disc, ja que la banda ens va presentar cançons més dures i violentes; a través de les 10 cançons del disc, els membres del grup han deixat clar que estan fent el que sempre han volgut fer. De fet, “zenbat buru, hainbat aburu”, diuen. Hortz és el tercer disc gravat a l’estudi Aina Hots, el segon amb el segell discogràfic Oso Polita; abans d’això es va estrenar l’obra Kolpatu Topatu, que va tenir molt bona acollida no només per la crítica, sinó també pel públic.

EZPALAK està format per: Juanjo Berasain (veu), Eñaut Gaztañaga (guitarra), Unai Eizagirre (baix) i Janardana Iglesias (bateria). En els darrers anys, el grup s’ha convertit en un referent de la música alternativa basca, i també n’han pres nota els grans mitjans, com la revista Mondo Sonoro o la ràdio Gaztea, ja que mostren una potència excepcional en els seus directes; a més, han actuat a Los Conciertos de Radio 3, així com al festival Bilbao BBK Live i als festivals Tsunami Xixon. El juny de 2024, seran al Festival Azzena Rock.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.