Connect with us

Festival

BOCA, el festival de música creat per i per a adolescents, completa el cartell amb Santa Salut i Munic HB

Publicat fa

el

BOCA, el festival de música per a joves d’entre 14 i 17 anys, completa el cartell de la seva segona edició, que tindrà lloc el dissabte 2 de març al Hall del CCCBde Barcelona. Després d’haver anunciat el mes de desembre passat als dos primers artistes confirmats, Kuu i Martigo, ara anuncia la resta del line up amb dos noms molt potents: Santa Salut i Munic HB.  Les entrades per al BOCA ja estan a la venda en la plataforma DICE per 5€

BOCA es tradueix en una proposta única que es distingeix per la seva innovació, diversitat i accessibilitat, i que a més ha estat guardonat amb el premi Impulsa Cultura, gràcies al projecte participatiu i de co-creació Muntem Un Festival, creat per un Consell Jove, un grup de joves d’entre 15 i 19 anys i que s’encarrega d’organitzar i gestionar el festival. Així doncs, BOCA va més enllà de ser simplement un esdeveniment de música per a adolescent i fet per ídem, sinó que és un espai que advoca pels drets culturals d’aquesta població, brindant-los un entorn segur, acollidor i divertit per a viure una experiència cultural, col·lectiva i presencial.

Santa Salut

Encapçalant el cartell del BOCA estarà la sabadellenca Santa Salut, que arribarà al festival trepitjant fort i captivarà al públic juvenil amb els seus temes de temàtica social, revolucionària i feminista amb ritmes energètics. L’artista va debutar en petits escenaris en 2018 amb la seva primera maqueta “Converses Internes”, que incloïa hits com ara Bala Perdida, Herida Abierta, 90 Retro o Marcada i, des de llavors no ha parat de créixer fins a omplir sales i festivals de renom. Ara, presenta el seu nou disc “Discordia“, que la portarà de gira per tota Espanya, Europa i fins i tot LATAM. D’altra banda, estarà Munic HB (imatge principal), que és sens dubte un dels noms revelació de la present temporada en la música urbana en castellà. Nascut també a Sabadell però d’origen gambiano, el jove s’ha proposat a revolucionar el panorama amb la seva proposta musical i els seus temes que van del trap melòdic fins a les seves arrels en el afrobeat i el amapiano. Gràcies a que “ShazamPredictions” x Apple Music ho va posar en les seves llistes, va poder embarcar-se en una extensa gira per tota la península, destacant que va ser teloner de Duki en el Wizink Center i el Palau Sant Jordi. En el BOCA 2024, presentarà el seu nou i acabat d’estrenar EP al costat de Kabasaki “UN DÍA MALO PARA CELEBRAR“.

Una de les primeres artistes confirmades per al Festival BOCA va ser Kuu que, malgrat tenir tan sols 19 anys, ja porta un temps experimentant amb la música a l’estudi amb Roots, el productor d’artistes nacionals de la talla de The Tyets i Mushka. Kuu té les idees molt clares i ja sap que el pop electrònic és el seu camí dins la indústria, per la qual cosa a partir de 2024 començarà a publicar els seus primers temes. D’altra banda, l’altre artista ja confirmat és Martigo que, en molt poc temps, s’ha posicionat com la nova joia emergent de l’escena urbana de Mataró. El jove combina el reggaeton i el pop per a crear temes vibrants i ballables, acompanyats amb lletres molt intenses. Martigo ja ha llançat un mixtape, el qual va compondre completament en català i va batejar com XARNEGO. Un projecte que inclou 8 temes com Sakura o Surt el Sol, i que juntament amb tots els altres tocarà al BOCA.

BOCA va néixer a partir del programa ‘Muntem un Festival’– una proposta educativa innovadora que es va integrar des de 2016 als centres públics de secundària de Barcelona, i on  l’alumnat de l’ESO treballa en el disseny, producció i realització d’un mini festival de música exclusivament per a la seva franja d’edat, acompañat per una comunitat de professionals de la indústria de la música. Després de l’èxit de la seva primera edició, dóna recer a un grup que normalment és exclòs de la cultura dels festivals: els adolescents menors d’edat. Així, BOCA vol ser una plataforma d’exhibició per als artistes locals, i donar lloc a un festival on tinguin cabuda dinàmiques d’oci de diferents sensibilitats amb la condició d’aconseguir una major transversalitat dins dels gustos i preferències de lxs jovxs, en un entorn completament adolescent.
Amb aquest propòsit, el Festival BOCA es concep com un espai cultural i social propi per a joves d’entre 14 i 17 anys, on poden explorar la connexió amb la música en directe i potenciar la seva creativitat natural a través de diverses activitats multidisciplinàries. Aquest projecte innovador de co-creació prioritza l’accés equitatiu a la cultura per als joves, fomenta la seva participació cultural en els espais públics, impulsa l’activisme cultural i defensa els drets culturals de la comunitat adolescent. Com era d’esperar, el festival es presenta com un esdeveniment feminista i inclusiu, que compta amb un Punt Lila. Aquest espai segur i respectuós garanteix que tots els assistents es sentin benvinguts i a gust en un entorn 100% adolescent.

El Consell Jove 2023/2024 encarregat d’organitzar, gestionar i co-crear aquesta edició del festival és molt divers i representa un ampli ventall de barris de la ciutat. Està format per quinze noves incorporacions, joves d’entre 15 i 19 anys, i està acompanyat per cinc participants del Consell Jove del BOCA de 2022, lxs quals actuen com mentorxs per a ajudar les noves generacions a poder créixer dins del projecte després de la seva passada experiència. Això  els va portar a més a estar nominats en els Music Cities Awards 2023 als EUA, i a guanyar el Premi Impulsa Cultura 2023 de la Fundació Catalunya Cultura, un premi que impulsa, secunda i visibilitza al projecte presentat en el programa IMPULSA CULTURA que més ha destacat per la seva excel·lència artística i capacitat transformadora.  

Què: Festival BOCA
Quan: dissabte 2 de març 2024
On: Hall del CCCB (C/Montalegre, 5)
Quant: 5€ 

Festival

Arriba la 7a edició del FESTIVAL MINIBEAT, música i cultura alternativa per crear nous adeptes al fascinant món de la cultura underground

Published

on

By

El pròxim 5 de maig arriba la 7a edició del Festival MiniBeat, organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts amb el suport de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El Festival MiniBeat és un espai ideal per gaudir en família i amics de la millor música alternativa del moment, en horari diürn, de 10.30 h a 19 h.

Com cada any, el festival ret homenatge a un personatge/banda que han marcat la història de la música, Ramones, The Cure, David Bowie, l’Elvis Presley, Sex Pistols i les Pussy Riot han estat les bandes escollides en anteriors edicions, i aquest any la protagonista és la carismàtica i lluitadora Tina Turner.

7 ESCENARIS PER GAUDIR DE TOT UN DIA DEDICAT A LA MÚSICA ALTERNATIVA
Aquest any 2024 hi haurà un total de 7 escenaris distribuïts per tot el recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Gran part de les activitats es faran a l’exterior. Hi comptarem amb bandes tan espectaculars com:

JOAN COLOMO, no hi ha gaire lloc per l’optimisme a “Tecno Realista”, el vuitè disc de Joan Colomo, que ens presentarà al MiniBeat. Un recull de melodies amables que contrasten amb un missatge incòmode i de vegades fins i tot desesperançador. Els mítics G.A.S DRUMNERS, en plena gira pels seus 25 anys a la carretera i amb un directe espectacular. THE BLACK WIZARDS, considerada per la crítica especialitzada com la millor banda de psicodèlia d’Europa. Vam venir al Festival Fusiònica de fa 2 edicions, i reafirmem al 100% que ho són! Amb dues paraules BRU-TALS. Els del Baix Montseny REMEI DE CA LA FRESCA ho peten allà on van amb un directe dinàmic i especial; no podien faltar a la cita!. Enamorats dels PERRO PACHINGO i de la seva RumbaCore! Són una banda única que, a més, ens presentarà el seu nou disc “Volem pa amb odi”. No podia faltar al MiniBeat una bona dosi de punk rock melòdic. Els PAÜRA són directes i contundents, el seu missatge cala molt endins. Els australians SUNFRUITS, que passen per les nostres contrades, i faran parada a Granollers, amb la seva psicodèlia en forma d’himne indie-pop. Després de trencar molts amplificadors al llarg de la seva dilatada carrera, ara els ZEPHYR LAKE es “calmen” i vénen al MiniBeat a celebrar la vida amb uns riffs espaterrants. FUINHA. Contents de veure el retorn als escenaris d’una banda que fa vint anys hauria d’haver marcat tendència. VICKY L’ARRÒS. És un projecte molt especial, del qual no trobem paraules per definir-lo. Simplement heu de venir i veure el seu directe!. Els SEVERIAN conduiran l’Escola del Rock i ens oferiran una selecció del seu millor repertori de rock alternatiu. Aquest any, el MiniBeat dedica una especial atenció a les bandes granollerines emergents d’aquest any: THE CRÜX, amb el seu rock fosc i positiu, i les BURXA, un duo quasi instrumental, amb un so que recorda tant al grunge i al punk dels ’90 com al stoner i al doom actual.

La vessant electrànica d’aquesta edició, l’ELECTROBEAT s’emplaçarà entre l’escenari de la Tèrmica i l’escenari Escurçó Negre. Comptarem amb:

IOU3R. Trio que després de posar punt final al seu anterior projecte (lo:muêso), van decidir emprendre un nou projecte on abocar tota l’energia acumulada i experimentar amb noves sonoritats. BEE BOYS que, amb una clara influència del Krautrock alemany dels ’70, ens farà ballar sense parar. TROMPETA és Balty Albiol, també conegut per ser el cantant i baixista de KLS, la brutal banda de hardcore extrem i experimental que ens ha destrossat els cervells innombrables vegades amb els seus directes aclaparadors.  ZÓNULA és en Rober, membre del col·lectiu agermanat Ojala este mi bisi, que ens portarà un directe amb artefactes analògics, girant potenciòmetres, suant circularies o inventant xaladures que produeixin o que facin mutar el so. CRIA CUERVOSla banda de “RAP Bastardo” ens vindrà a presentar el seu nou àlbum “Flow Cósmico”, on el rap, el rock, el dnb i el punk es donen de la mà per fer de vehicle de la seva poesia underground. VICTOR SEGUNDOens presentarà la nova maqueta “TODO VA BIEN”, el seu novè treball en solitari. Ritmes de rap clàssic i reggae, alegres, que contrasten amb lletres depressives i carregades de contingut polític, ironia i mala llet. Per acabar la llarga llista d’actuacions, MC’S EN ESTAT SALVATGE, hip hop des de Les Guilleries/Montseny i Guinarbronx/Alicompton. Bona barreja i bones mètriques per lluitar contra el sistema.

ACTIVITATS PARAL·LELES
En la programació d’activitats paral·leles d’aquest any, el MiniBeat comptarà amb els clàssics del festival, el taller de pintura i dibuix “do it yourself”. Com cada any, continua la col·laboració amb l’escola MIMÈTIC, que pintarà i pentinarà als més petits. BOX FOR KIDS és una de les novetats d’aquest any, un taller audiovisual interactiu que conjuga les projeccions amb càmera endoscòpica i la música electrònica. Seguint amb les novetats, l’artista ZÓNULA, que actuarà a la Tèrmica, organitzarà una JAM SESION amb instruments analògics i digitals. Una altra novetat molt interessant, seran les rampes d’SKATE que tindrem per als més petits, a càrrec de l’associació de Montornés MOSKA 08170. Així que si tens un skate, no dubtis a portar-lo. AUSA, associació responsable dels bucks d’assaig de la Roca Umbert, farà un taller d’enregistrament molt interessant. La companyia de clown CIRC VOLARE presentarà un espectacle per als més petits. El col·lectiu A PARTS IGUALS farà els ja clàssics i emocionants tallers de circ. Per segon any, les TELES aniran a càrrec de la SENYORETA BARROSO. El PUZZLE GEGANT que com cada any tothom pot fer i desfer tantes vegades com es vulgui, estarà ubicat entre els pasadisos de la Roca Umbert FA. L’ESCOLA DEL ROCK, un clàssic del MiniBeat tornarà a oferir un espai per iniciar-se en la pràctica d’un instrument. Aquest any l’escola estarà conduïda per la banda de Granollers SEVERIAN, que a part de l’escola, ens oferiran un tast dels seus millors temes. Taller d’estampació d’un mocador, a càrrec de la CRISTINA MORTE. Aquest any també s’organitza la fira discogràfica gestionada per la KINKI RECORDS, amb una pila de vinils i roba alternativa. Després de l’èxit de l’any passat, es repeteix el taller CREA LA TEVA TAULA DE MESCLES. Finalment, i per segon any es crearà un nou espai anomenat ELS ENCANTS DEL MINIBEAT, un lloc per intercanviar joguines en desús que tingueu per casa.
Com en edicions anteriors, el festival també comptarà amb barres i foodtrucks a preus populars.

La programació s’anirà ampliant a mesura que s’acosti la data del Festival. La podeu trobar actualitzada a la web www.minibeat.cat

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.