Connect with us

Festival

La Diablada arriba a Barcelona de la mà de Dante Spinetta, Son Rompe Pera i Belén Natalí

Publicat fa

el

El pròxim dissabte 4 de maig, la sala Paral·lel 62 acollirà la primera edició d’una nova forma de trobada entre alguns dels i les artistes llatinoamericanes més destacades i la millor música feta des de Barcelona per artistes llatinoamericans i llatinoamericanes.

El pròxim dissabte 4 de maig, la sala Paral·lel 62 de Barcelona acollirà la primera edició de la Diablada amb les actuacions de l’artista argentí, Dante Spinetta; la banda mexicana de cumbia-punk, SonRompePera; i la cantant argentina establerta a Barcelona, BelénNatalí; a més de les sessions de DJ de les argentines AsiaKnox i SonidoTupinamba.

La Diablada pretén ser una nova forma de trobada entre alguns dels i les artistes llatinoamericanes actuals més destacades i la millor música feta des de Barcelona per artistes llatinoamericans i llatinoamericanes. D’aquesta manera, volem celebrar l’explosiva mixtura del groove llatinoamericà amb el Mediterrani. Un esdeveniment que neix de l’aliança de Say It LoudCharco i Costa Futuro.

Dante Spinetta, el polifacètic artista que va obrir les portes al gènere urbà a Argentina, és una de les grans figures de la música llatinoamericana dels darrers 30 anys. Avui, més vigent que mai, es prepara per travessar l’Atlàntic amb el seu últim disc, Mesa Dulce, on compta amb col·laboracions com les de Trueno i Ca7riel. Tot i això, els seus grans èxits com “Mostro” i “Soltar” no faltaran al seu show.

Son Rompe Pera (imatge principal), grup de fusió musical de Mèxic, caracteritzat per integrar en una base de cúmbia, gèneres musicals com danzón, punk, i molts més. Entre els seus admiradors i més propers col·laboradors poden comptar amb el Macha (Chico Trujillo, Bloque Depresivo) i Mario Galeano (Frente Cumbiero). Aquest maig aterraran aquí amb Chimborazo, el seu projecte més recent, un mix de cúmbia moderna; un àlbum tant rebel com irreverent, actituds que es faran notar a dalt de l’escenari, tant a Barcelona com a Coachella, el famós festival de Califòrnia on acaben de confirmar la seva actuació.

Belén Natalí, l’argentina instal·lada a Barcelona continua presentant en directe el seu nou EP Jaracandá on navega entre ritmes pop/lo-fi i reminiscències R&B, jazzístiques i de la música jamaicana. Amb Jacarandá, Belén Natalí s’aventura en el terreny del pop independent amb honestedat i vulnerabilitat, creant una atmosfera acollidora i màgica. Jaracandá ha comptat amb col·laboracions de luxe com la de Ferran Palau a la cançó que dóna títol a l’EP, un tema amb atmósfera R&B lo-fi amb un toc urbà; i amb Santa Salut a “Clones”, un temazo d’indie pop sense complexos amb rapejades a doble tempo.

Asia Knox, DJ resident a Barcelona i productora de Noche Romántica “NYC · BCN · Oakland · LA”. El seu estil es contorneja picant pels sons llatins dels 60 i 70: Boogaloo, House Merengue, Salsa, Cumbia, Funk, Latin Soul, Mambo… portant-nos de viatge a la diversitat musical Llatinoamericana, des dels seus orígens fins a l’actualitat. Els seus vinils han sonat per diferents sales i festivals en l’àmbit estatal i internacional (Estat espanyol, Alemanya, Portugal, França, Itàlia, Argentina…).

Sonido Tupinamba, barreja la calor del tròpic amb els sons més ballables de la música disco, el funk i el house d’ahir i avui. Incansable investigadora dels ritmes Africans i Llatinoamericans, va fundar el club de ball Poly–Rythmo Club el 2017 per on han passat Nu Genea, Frankie Francis (Sofrito) i Guts (Heavenly Sweetness) entre d’altres. Ha actuat en grans festivals com Glastonbury, WOMAD, Primavera Sound, Estéreo Picnic i també ha mogut pistes de ball de temples musicals com Pikes (Eivissa), Nitsa (Barcelona), Bar Caracol i Heavy House (San Pablo) o Noche Negra i Terminal Club (CDMX).

ENTRADES

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.