Connect with us

Festival

Tot el programa del festival LEM 2024

Publicat fa

el

S’ha acabat l’agost i és moment de presentar-vos el cartell complet del LEM 2024! Una obra de Pau Badia i Quim Díaz on, finalment, podeu veure la llista sencera d’artistes d’aquesta 29a edició del Dispositiu. Un LEM amb concerts, sessions d’improvisació, presentacions de discos, xerrades, tallers… Han posat a la vostra disposició el programa del LEM 2024, amb tota la informació i que es pot consultar al seu blog, guardant-lo en PDF o bé descarregant o actualitzant l’app de Gràcia Territori Sonor.

Recordeu, a més, que encara queden abonaments per assistir a tot el LEM 2024 per només 45€! Podeu comprar-los, com també les entrades anticipades per a la majoria de concerts, clicant aquí.

Desafiar les certeses formals és un dels fonaments tant de la música experimental com de Gràcia Territori Sonor i, és clar, del LEM. Ho han fet durant gairebé tres dècades, en un recorregut tan emocionant com accidentat. Les adversitats viscudes des de 1996 fins aquest 29è LEM han estat moltíssimes, però s’han superat gràcies un munt de persones tant des de dins l’equip com de fora i especialment gràcies al públic: el de sempre, el nou i el que esperem que ens descobreixi.

I què tenim, aquest octubre? Doncs 29 concerts a 11 espais de Gràcia i de Barcelona, una sèrie especial d’Encontres en l’Espai-Temps, l’Àgape, una nova edició de Teranyines, un taller, una taula rodona i la presentació del primer àlbum del Col·lectiu Free’t, que formen part d’alguns dels altres dispositius en què Gràcia Territori Sonor treballa durant tot l’any. Una llarga llista d’esdeveniments que ompliran el calendari de propostes sorprenents que transiten fora dels grans circuits, combinant la descoberta d’artistes com la terrassenca Judit K., els eivissencs Ses Honorables Virtuts Il·lògiques o l’anglesa NikNak amb actuacions de noms consolidats com Pelayo Arrizabalaga & Eli Gras, HEDERA 4tet o Superelvis, que presentaran el seu primer enregistrament en 25 anys. A més, és clar, de la col·laboració amb el cicle Nocturna Discordia, que ens durà els millors artistes de l’escena de la improvisació del país.

Tot això és només un petit tastet del que tenim preparat del 4 al 26 d’octubre. Consulteu el programa i prepareu-vos per a quatre setmanes plenes de música normal. El que no és normal, al cap i a la fi, és que tothom escolti la mateixa música.

Festival

Aquest octubre arriba la 27 edició del FESTIVAL FUSIÒNICA amb l’underground com a manera de viure

Published

on

By

El Festival Fusiònica 25.0, organitzat per l’Arcada Koncerts i La Kinki Records, arriba aquest octubre amb la 27 edició com a cita ineludible pels amants de la música alternativa i el DIY “do it yourself”. El 25 i 26 d’octubre serà la part central d’un festival únic pels amants de cultura underground.

El Fusiònica s’inicia el dimecres 16 d’octubre amb la festa de presentació a la sala Nau B1 de Granollers amb la presència de dues bandes molt interessants. Els japonesos GREEN MILK FROM THE PLANET ORANGE, una banda de Tokyo formada l’any 2001. La seva música combina elements de rock psicodèlic, prog-rock i punk. La banda va rebre una atenció considerable per una banda experimental amb un petit, però devot seguiment de culte fora del Japó. Estaran acompanyats pels sabadellencs ZARZA, un ‘power duo’ format per Ivan Ruiz (Moksha, Greus) i Marta Moreno (Your Grace, Falç de Metzinera). Tot i compartir gustos i referències pel que fa a música, en aquesta ocasió, ha estat el contacte amb el món subtil i espiritual el que els ha portat a unir energies per donar vida a aquest projecte. L’astròleg i la locutora els guien en un viatge pel cosmos freqüencial, per després estampart contra la Terra d’una forma brutal amb ritmes pesants i riffs greus i distorsionats.

La segona data del Fusiònica serà el 19 d’octubre amb la banda DALTABAIX, que actuarà en format acústic al Dràstik de Granollers. Els seus components, en Xavi Garcia i en Ramon Mas (Matagalls, Les Cruet, FP, Surfing Sirles, Zeidun…) portaven anys donant voltes a fer un duet que els permetés anar de gira en cotxe i dormir al seient del darrere. DALTABAIX és una banda de folkpunk que va a l’arrel de les cançons, guitarra acústica i dues veus plorant a crits, sense floritures, sense solos ni estribillos que es repeteixin fins a l’avorriment.

El Fusiònica continua el 25 i 26 d’octubre, amb cinc bandes per dia i amb una barreja molt eclèctica que deixarà als fanàtics de la cultura alternativa ven despentinats. Anem a pams amb les cinc bandes del divendres: TH’ BOOTY HUNTERS, una banda amb un directe aclaparador, quan els vam veure, ens vam quedar a quadros. Són com un animal ferit en una emboscada, intentant sobreviure, és com fan aquests músics d’extra-ràdio que facturen Bluegrass Punk, Roots Metall, Anticountry…. O potser és tot una broma, d’aquelles que acaben al pati d’una presó amb un ganivet als budells i sagnant fins i tot pel cul. Sigui el que sigui, esperem que hagis fet les paus amb el Satan. THE WAX, una de les bandes de hardcore de la Catalunya central més importants sorgides en els darrers anys i un nom important a l’escena alternativa estatal. LEAVS comença a gestar-se anys enrere per Adrià Cabrerizo (Blak, Tröpical Ice Land) amb la premissa de voler expressar la superació de les inclemències psicològiques, tot i que no és fins al 2021 que decideix donar-li forma i començar a compondre els temes. Adrià recorre al seu cercle d’amistats per formar la banda: Gerard Serrano (Hurricäde, Llacuna), Jaume Casals (Anchord, C.A.L.M), Jonay Mora (Efiura) y Nina Montesó (Illinioise), els quals consoliden el grup i aporten la seva essència a les cançons. Els estils de referència, entre d’altres, són el shoegaze, el dreampop, passant pel trip hop i el blackgaze. Tots ells sense voler deixar a un costat la sensació d’immediatesa del punk.  Una de les essències del Fusiònica és donar veu a bandes emergents, i amb les JANE DOE ens fa la pinta de què veurem un directe espectacular. Punk rock per la vena. La darrera banda del divendres son els HUMMM, una banda de midwest, emo/math rock/screamo, formada a Barcelona l’any 2023. Una de les troablles de la temporada segons l’organització.

Anem pel dissabte: SANDRÉ, una banda amb un directe explosiu, davant d’aquesta tensió del cos vigilat, de les esquerdes de l’underground barceloní van emergir el 2018 Rosa, Carles, Stefi i Marc. Els seus concerts pengen el cartell de ‘no hi ha entrades’ i el seu periple presentant el seu nou disc els a fet girar per mig planeta. Un espectacle!!. TIGER MENJA ZEBRA el retorn més esperat pels Fusiònics, i tornen amb el nou disc “Admirables” on mostren una obra compacta de 8 temes sense concessions, a 140bpm de manera ininterrompuda. En aquesta ocasió, avançant un pas més en la seva particular evolució, la formació de Granollers es presenta amb 4 components: 2 bateries i 2 baixos, que donen suport a l’electrònica, veus i crits incessants. STUFFED FOXES, s’ha descrit que els francesos s’endinsen en els àmbits de la psiquiatria, fins i tot el shoegaze. Guardant les distàncies, son una barreja entre Lisabö i Viva Belgrado. Els barcelonins BAIT fan un hardcore punk polític entremaliat i de vegades més íntim, i per acabar el repàs, CHIEN FLIC, una banda de hardcore del nor-oest de França. Toquen amb un somriure a la cara, punk ràpid y boig… fastcore vs power non-violence!! Un espectacle en directe que només podràs veure al Fusiònica.

ENTRADES

www.fusionica.org

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.