Novetats discogràfiques
Loss Leader, el quartet madrileny treuen el seu segon LP “Songs About”

Loss Leader bé podrien ser la millor banda que encara no coneixes de l’underground ianqui dels 90. La qual cosa no tindria sentit, ja que aleshores tan sols eren al col·legi i és ara quan existeixen realment com a banda. Això no és una simple hipèrbole, ja que seria difícil trobar un grup actual que clau més el so i l’esperit d’aquells que editaven discos en Dischord, Touch and Go o Southern Records en l’era pre-xarxes socials, quan predominaven el boca a orella, els fanzines i els basement shows. Una banda que desprèn integritat, amistat i un amor incondicional per la música. En altres paraules, una banda allunyada de tota la parafernàlia i distraccions que enfonsen a un gran percentatge dels grups en l’actualitat. Una banda que no persegueix tendències de forma desesperada, sinó que segueix el seu propi instint i el que es cou en la seva humil local d’assaig. Long Distance Runners.
El quartet es va formar a finals del 2017 a Madrid per Casta (baix), Paula (bateria i cors) i Tote (guitarra i veu principal), tots ells habituals de l’escena punk / DIY de la capital, i al seu torn membres d’altres bandes com Ulisses Lima i Wild Animals, per anomenar només un parell. Al desembre de 2018 van treure el seu primer EP homònim i després de sumar un bon grapat de concerts per la península, van afegir un matís extra al seu so cru amb en Guille (teclat) i van iniciar una gira per Anglaterra i França. Després de passar 2019 composant nous temes i fent concerts, van gravar el seu primer àlbum a la fi d’aquest mateix any. Val a dir que la gravació va ser una mica “Accident Prone”, incloent estudis de gravació inflamables, amenaces violentes de veïns i altres contratemps. Com a resultat, el disc final està format per sessions repartides entre 5 llocs diferents, incloent estudis improvisats i enregistraments casolans. A causa de la naturalesa nòmada de l’enregistrament, la banda es va plantejar titular l’àlbum “Nomads”, però finalment van decidir que era un nom infame i van optar per una mica més ambigu com és “Songs About”.

No obstant això, escoltant el “Songs About”, ningú diria que el procés de gravació hagués estat tan fragmentat, ja que les seves 10 pistes formen una peça sense fissures, on cap cançó dura més del compte i cadascuna enllaça perfectament amb la següent, com en els millors discos. L’àlbum arrenca amb “In This Cave”, irradiant una vitalitat ja insinuada en el seu EP de debut i oferint una pista sobre el que ve per davant. Guitarres a estones esquerpes i delicades, sòlides línies de baix desbordant melodia, bateries carregades de el ferms batecs de slowcore però també de la ràbia del punk, i un subtil teclat que posa la guinda a l’assumpte. La veu principal de Tote arriba directa del cor, ronca i plena d’emoció (pensa en els amics Guy, Blake or Geoff), amb Paula aportant la llum i les ombres necessàries en les seves harmonies. Kill Rock Stars.
“Ready for More” és potser el seu tema més “single” fins a la data, amb un gustós ganxo de teclat. El tercer tema del disc, “Water Falls”, és quan mostren que són veritables Sultans of Sentiment. La quarta cançó es guanya el cinturó negre de Karate on la cara A acaba amb una bona hòstia cortesia de la encertadament titulada “Personal Feeling” (seriós candidat a el millor tema del disc). “March on Rome” marca l’inici de la segona cara amb un irresistible regust a Seam, i que em denunciïn si “The Future em” no destacaria en un podcast de Washed Up Emo. El dòcil inici de “Nola” precedeix a un salvatge crescendo “New Year Wishes” acaricia suau abans de el tancament instrumental de “Seven Days”, una altra prova del seu domini del gènere slowcore, que conclou mitja hora reafirmant que fon fins al cor més endurit. Les lletres, personals de principi a fi, van des del abatut fins el triomfant i de tornada, honorant els moments preciosos i fugaços de la vida quotidiana, sense perdre mai de vista el panorama general.
“Songs About” s’edita en els segells nacionals BCore Disc, La Agonia de Vivir, Pífia Records, Saltamarges, Subpost i els internacionals Strictly no capital letters (UK) i Waterslide Records (Japan). La banda planejava una gira per Europa al juny, que serà ajornada fins passat l’estiu a causa de la situació internacional actual. Qualsevol amant de l’indie-rock, punk, emo o post-hardcore que es preï hauria de tenir aquest àlbum en la seva col·lecció.

Novetats discogràfiques
EL PETIT DE CAL ERIL torna amb nou disc després de tres anys de silenci

Avui 23 d’abril, diada de Sant Jordi, El Petit de Cal Eril anuncia per sorpresa el seu retorn, després de tres anys de guaret, i la sortida del nou disc “ERIL ERIL ERIL”, així com els concerts de presentació a Barcelona. Aquí podeu veure el teaser del disc.
Per tal d’explicar les novetats en persona als seus seguidors, per Sant Jordi el grup s’instal·la al C.A.T. de Gràcia. Entre les 13h i les 21h hi haurà muntat un iglú de vent com el que acollirà els concerts de presentació, dins el qual es podrà escoltar el nou disc i aconseguir-lo en vinil de manera anticipada.
El llançament oficial a botigues i plataformes digitals serà el dia 9 de maig, sense que aparegui abans cap single previ. No obstant, ja es pot aconseguir el vinil des d’avui al web del grup.
També s’han anunciat els concerts de presentació, que tindran lloc els dies 10-11-12-13 de juny a IDEAL Centre d’Arts Digitals, a Barcelona. Les entrades ja estan a la venda aquí.
‘ERIL ERIL ERIL’
Llançament oficial: 9 de maig de 2025
Tot això que t’explico no és mentida, és història.
El setembre de 2022, després de sis anys de saludable hiperactivitat, El Petit de Cal Erils’acomiadava amb un cartell que indicava: “Tanquem per anar a pescar”. Llavors vingué el silenci. Ningú sap gaire com ha passat l’estona, a quina cala ignota ha estat tirant la canya. Però malgrat el misteri, ja estem en disposició de confirmar que els anys de guaret han donat fruit. El Petit de Cal Eril torna.
El Petit de Cal Eril torna tal com se’n va anar: sense gaires explicacions, quasi per art de màgia. No hi era, però de cop ja hi sóc. Sense fer soroll ja té llest un nou disc, 12 noves cançons que, si féssim cas del títol, haurien de ser marca de la casa, ADN pur: “ERIL ERIL ERIL”, es diu. Però com que a la primera cançó ja ens alerta que “jo ja no sóc qui era”, doncs a veure.
Perquè els que coneixeu El Petit de Cal Eril ja sabeu que no acostuma a transitar pel camí senzill, que necessita obrir vies i moure’s pels marges. Té una mica d’al·lèrgia a fer les coses com les fa tothom. Aquest és doncs un disc amb milions de preguntes i molt poques respostes, o potser amb totes les respostes possibles, que són infinites. Hi ha misteris, promeses, secrets, pensaments, un mar de dubtes i nusos per desfer. Independència, radicalitat, art. Éssers humans, persones, amics. La frontera difusa entre l’obscuritat i la tendresa.
“ERIL ERIL ERIL” s’ha enregistrat a l’estudi-teatre del grup a Guissona, amb el californià Luke Temple a la producicó i Paco Loco d’enginyer de so. Les mescles són de Jordi Matas i el màstering, de Heba Kadry.
Per presentar el disc en viu, El Petit de Cal Eril oferirà una sèrie d’actuacions molt especials i úniques que transcorreran en un espai alhora oníric i efímer: dins un iglú de vent.
-
Festival6 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga