Connect with us

Art Visual

BCORE DISC celebra el seu 35 Aniversari presentant el llibre “Cutter, cola y fotocopias” a Barcelona i Madrid

Publicat fa

el

35 anys de vida contemplen el segell BCore. Tres dècades i mitja, que es diu aviat, durant les quals han editat 400 referències discogràfiques, moltes pedres angulars de l’escena barcelonina i catalana de hardcore-punk i més enllà. Pensa en Aina, Standstill, The Unfinished Sympathy, Tokio Sex Destruction, Delorean, Nova Vulcano, Cala Vento o Madee i només hauràs recordat la punta de l’iceberg. Són 35 anys d’independència, d’activisme i de resistència davant de les grans companyies i de les modes passatgeres, de reivindicació del model d’autogestió a la indústria musical. La seva supervivència és un èxit i un exemple per a tota filosofia alternativa.

Per celebrar aquest aniversari, BCore editarà aquest cop un llibre que repassa la trajectòria del segell a la seva faceta d’agitador cultural, d’organitzador de concerts. Perquè a més de publicar àlbums, BCore porta des del 1990 apostant per la música en directe com a element fonamental en la creació i la cura de l’escena local. El llibre, que connecta l’afició de Jordi Llansamà (director del segell) pel disseny i la música, aplega una selecció de cartells de concerts organitzats o dissenyats per BCore Disc durant les tres dècades i mitja d’activitat. Ells van ser els primers a portar a Barcelona bandes tan icòniques i carismàtiques com Green Day, At the Drive-in, Karate, Hot Water Music, Snuff, K454, June of 44, Leatherface i molts més.

Abans de fundar BCore, Jordi Llansamà Quílez (Barcelona, ​​1967) va començar a involucrar-se a l’escena punk fent fanzines, gravant i dissenyant portades de cassets per als seus amics. Més tard, amb el segell, va complir la seva aspiració d’aglutinar la seva activitat de distribució de fanzines, cassets, discos i samarretes i d’organització d’algun concert. Aquest llibre és un repàs i un homenatge a tota aquesta obra, i una ocasió immillorable per reivindicar la tasca de BCore i la importància de les iniciatives alternatives. Llarga vida a BCore!


BARCELONA
divendres 13 de desembre
19.30h. salatrac C/. Ramón y Cajal, 144
entrada lliure

MADRID
divendres 27 de desembre
19.30h. Molar C/. Ruda, 19
entrada lliure


BC.400 CUTTER, COLA Y FOTOCOPIAS  
Memoria gràfica de BCore 1989-2007
Autor: Jordi Llansamà.
Proleg: Ramon Mas.  
Diseny: Snoop  

Amb la col·laboració de Moritz

Art Visual

Després del seu pas pel Festival In-Edit “Blackcelona: una historia de metal satánico” arriba als cinemes el 20 de juny

Published

on

By

“Blackcelona: una historia de metal satánico”, el nou documental dirigit per Diego de Walpurgis (Diego López-Fernández), s’estrena en cinemes seleccionats de Barcelona i Madrid aquest 20 de juny. El realitzador català, amb una consolidada trajectòria al documental sobre cinema fantàstic, s’aventura en aquesta ocasió al camp de la música per exposar un dels fenòmens més desconeguts de la Ciutat Comtal: als anys noranta, Barcelona va ser terreny fèrtil per a nombroses bandes novells que s’iniciaven a les arts fosques del Black Metall.

Programat al darrer festival In-Edit Barcelona amb el cartell “d’entrades esgotades”, el documental arriba ara als Cinemes Girona (Barcelona) i Artistic Metropol (Madrid), seguit de dos esdeveniments especials.

ESTRENA ALS CIENMES
20 juny · 20h · CINEMES GIRONA · BARCELONA
20 juny · 22h · ARTISTIC METROPOL · MADRID
22 juny · 22h · ARTISTIC METROPOL · MADRID 

21 juny · 13h FERIA DEL DISCO METAL. FOMENT MARTINENC (BARCELONA)
“‘Invocando a Blackcelona: Una historia de metal satánico”. Xerrada sobre el documental i l’escena dels ’90 amb Diego de Walpurgis, Thrash’et, Lilith Necrobitch i Fiar.

25 juny · PROJECCIÓ ESPECIAL A SIDE IMPERIUM · CARTAGENA
19:15h Xerrada amb Diego de Walpurgis (Director), Magius (Premi Nacional del Còmic el 2021), Javier García (Sombra Festival) y Dani (Down With the Most High).
20:15h Projecció del documental amb la presència del director.

SINOPSI
‘Blackcelona: una història de metall satànic’ és una completa radiografia de la història del Black Metal a Barcelona i fa extensible el relat a altres formacions sorgides a Catalunya al llarg de la dècada dels noranta. El documental analitza, a més, el protagonisme de la fonamental revista MetaliKO, els segells Abstract Emotions o New Gotia, els Estudis Don Simón, la sala de concerts Garatge Club, o botigues de discos com Anaconda o Hysteria. Tot això, determinant per a la gestació i consolidació del Black Metal a Catalunya.

Hi intervenen: Ramon Porta, Lilith Necrobitch, Akerbeltz Mercyless, Jordi KatuMarus, Christopher BW, Daniel Rubí, Risky, Jordi dels Reis, Alastor, Daniel Rabadan Goab, Fiar, Darshan, Thrash’et, Volkhaar, Erlick.

DIRECCIÓ I PRODUCCIÓ
Diego de Walpurgis (Barcelona, ​​1977) es va iniciar al món del documental col·laborant en diverses àrees del títol “La sonrisa del lobo” (2008), dirigit per Javier Perea i centrat en l’actor Paul Naschy i el seu personatge Waldemar Daninsky. Posteriorment va fer el salt a la direcció amb diversos documentals centrats en la història del cinema fantàstic estatal, entre ells “Los perversos rostros de Víctor Israel” (2010) i “Herederos de la Bestia” (2016), tots dos codirigits amb David Pizarro. Aquest últim, una anàlisi de l’impacte del film d’Àlex de l’Església “El día de la bestia” (1995), va collir excel·lents crítiques després del seu pas per festivals nacionals i internacionals, on va guanyar un premi i diverses mencions.

Ja en solitari, ha dirigit els curtmetratges-documental “Jack Taylor, testigo del fantástico” (2018), centrat en l’actor nord-americà Jack Taylor, i “La Dama del Fantaterror” (2020), que recorre la trajectòria de l’actriu Helga Liné. El 2022 va estrenar el seu últim documental fins ara, “[REC] Terror sin pausa”, un complet retrat de l’origen i impacte del primer lliurament de la saga dirigida per Paco Plaza i Jaume Balagueró, que Filmax va estrenar en el 15è aniversari de la cinta i va ser nominat el 2022 a la categoria de Millor Llargometratge Document.

Pecker Audiovisuals produeix i distribueix des de fa més d’una dècada ficcions i documentals del circuit alternatiu i underground, i ha fet obres de creadors com Jess Franco, Carles Prats, Pere Temboury, Naxo Fiol o Víctor Olid.

‘Blackcelona: una historia de metal satánico’ cuenta también con la colaboración de The Dangerous Meeting Circle. 

Direcció i guió: Diego de Walpurgis
Direcció de fotografía: Xevi Subinyà
Montatge: Albert Calveres
So: Moontower Studios
Productor ejecutiu: Ferran Herranz 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.