Festival
Tot el programa del festival LEM 2024
S’ha acabat l’agost i és moment de presentar-vos el cartell complet del LEM 2024! Una obra de Pau Badia i Quim Díaz on, finalment, podeu veure la llista sencera d’artistes d’aquesta 29a edició del Dispositiu. Un LEM amb concerts, sessions d’improvisació, presentacions de discos, xerrades, tallers… Han posat a la vostra disposició el programa del LEM 2024, amb tota la informació i que es pot consultar al seu blog, guardant-lo en PDF o bé descarregant o actualitzant l’app de Gràcia Territori Sonor.
Recordeu, a més, que encara queden abonaments per assistir a tot el LEM 2024 per només 45€! Podeu comprar-los, com també les entrades anticipades per a la majoria de concerts, clicant aquí.
Desafiar les certeses formals és un dels fonaments tant de la música experimental com de Gràcia Territori Sonor i, és clar, del LEM. Ho han fet durant gairebé tres dècades, en un recorregut tan emocionant com accidentat. Les adversitats viscudes des de 1996 fins aquest 29è LEM han estat moltíssimes, però s’han superat gràcies un munt de persones tant des de dins l’equip com de fora i especialment gràcies al públic: el de sempre, el nou i el que esperem que ens descobreixi.
I què tenim, aquest octubre? Doncs 29 concerts a 11 espais de Gràcia i de Barcelona, una sèrie especial d’Encontres en l’Espai-Temps, l’Àgape, una nova edició de Teranyines, un taller, una taula rodona i la presentació del primer àlbum del Col·lectiu Free’t, que formen part d’alguns dels altres dispositius en què Gràcia Territori Sonor treballa durant tot l’any. Una llarga llista d’esdeveniments que ompliran el calendari de propostes sorprenents que transiten fora dels grans circuits, combinant la descoberta d’artistes com la terrassenca Judit K., els eivissencs Ses Honorables Virtuts Il·lògiques o l’anglesa NikNak amb actuacions de noms consolidats com Pelayo Arrizabalaga & Eli Gras, HEDERA 4tet o Superelvis, que presentaran el seu primer enregistrament en 25 anys. A més, és clar, de la col·laboració amb el cicle Nocturna Discordia, que ens durà els millors artistes de l’escena de la improvisació del país.
Tot això és només un petit tastet del que tenim preparat del 4 al 26 d’octubre. Consulteu el programa i prepareu-vos per a quatre setmanes plenes de música normal. El que no és normal, al cap i a la fi, és que tothom escolti la mateixa música.
Festival
El Festival MiniBeat anuncia les primeres bandes
El MiniBeat és un festival familiar de música alternativa, que se celebrarà el pròxim 11 de maig amb horari diürn (10.30-19h) a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, Barcelona. Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, el MiniBeat és un espai per crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura underground.
La vuitena edició del MiniBeat arribarà el segon diumenge de maig i ja han desvelat els dos primers noms del cartell, els gironins MINIBÚS INTERGALÀCTIC i els nordamericans BLACK ENDS.
La primera banda anunciada, Minibús Intergalàctic és una injecció d’energia i psicodèlia a l’escena rock catalana actual. A principis de 2021, cinc amics sense més pretensió que passar-s’ho bé van començar a donar forma al que esdevindria el grup. Des de llavors, han configurat un so propi fruït d’una variada mescla d’influències d’abans i d’ara que no han perdut oportunitat de presentar arreu de la geografia catalana.
Ara ens presenten el seu primer LP, Meditacions des dels Miratges Mercúrics, un cocktail metzinós de rock psicodèlic, acid folk i pop seixantero que va publicar-se el passat mes d’abril sota el segell també gironí NEU!.
Amb un directe potent i enèrgic on despleguen tot el potencial i ritualitat del roc’n’roll, prometen convertir-ho en una festa on ballareu, suareu i tindreu experiències properes a la dissolució de l’ego.
La segona banda presentada, és el gunk-pop del trio de Seattle Black Ends, una banda influenciada per les llegendàries bandes grunge. Black Ends són hàbils per sufocar estructures de pop i rock enganxosos amb nivells tòxics de brutícia; però si us plau, no els anomenis “post-grunge”, el terme que s’utilitza per descriure l’onada de grups revestits de franel·la que intenten aprofitar l’estètica del grunge. Si cal, “post-post-grunge” pot ser més apte per captar la reacció de Black Ends contra aquest tipus de comercialització.
-
Festival6 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga