Connect with us

Novetats discogràfiques

Nou disc dels Viva Belgrado per aquest 2020

Publicat fa

el

La banda cordovesa ha estat treballant en secret a Ultramarinos Costa Brava al costat de Santi García i Borja Pérez en el seu esperat nou treball, que serà masteritzat per Víctor García i que veurà la llum en els propers mesos a través de la discogràfica Aloud Music. L’anunci del disc vindrà acompanyat de diverses dates especials, festivals i novetats en les que la banda porta mesos treballant. Si tot va bé, tot i que està complicat pel covid-19, els podfreu veure al Actitud Fest (Vidreres), al MadCool Festival (Madrid) o al Castelo Rock (Castelo, A Coruña) al juliol de 2020.

Després d’editar 2 singles “La Cima” i el polèmic “Guillotinas” a la tardor de 2017, Viva Belgrado van compaginar dates per la península, festivals i gires per UK, Japó i Amèrica Central, amb la composició d’aquest disc. Entremig, una petita reestructuració interna, amb canvi de bateria inclòs (al setembre de 2017 Álvaro Mèrida substitueix a Álvaro Moreno), i un enregistrament frustrada a mitjan 2018 que va suposar una petita aturada a la seva agitada activitat, pràcticament imparable des de l’edició de “El Invierno” (2013).

Flores, Carne” (2014) i “Ulises” (2016) van despertar una inusitada expectació entre el públic amb aquesta particular barreja d’estils que han portat a Viva Belgrado a tenir un so propi i reconeixible a la primera escolta. Transiten descarats entre el screamo i el post-rock, sense perdre de vista sons contemporanis (a “Guillotinas” l’electrònica i el trap i son presents) i sempre vestits amb unes lletres captivadores que el públic fa seves des de la primera escolta.

Més de 30 països visitats, més de 250 concerts i més de 35.000km recorreguts majoritàriament en furgoneta formen part del passaport musical d’una banda basada en la humilitat, el treball fet amb cura i cuidant cada detall, el reconeixement als llocs del món que políticament lluiten pels seus mateixos ideals (feminisme, igualtat i respecte als animals), i que musicalment els ha permès portar el seu impactant directe a escenaris com el Primavera Sound (Barcelona), Resurrection Festival (Viveiro), Download Festival (Madrid), ArcTanGent (UK, Bristol), a més de ser escollits disc de l’any en revistes com Rockzone, Binaural, Ctrl-Rock o Zona-Zero.

La banda ha publicat aquest comunicat a les xarxes:

Hace ya algo más de ocho años desde que dimos nuestro primer concierto en Córdoba, cinco desde que publicamos «Flores, Carne», un disco que nos cambió la vida. Ha llovido mucho desde entonces.

Es un comentario cliché, pero la banda nos ha llevado a sitios con los que nunca podríamos haber fantaseado. Hemos tocado en Murmansk dentro del Círculo Polar Ártico o en un rascacielos en Tokio. En el Palacio de los Deportes de Madrid o en el Kasal de Joves de Roquetes, en un concierto mágico que nunca olvidaremos. Hemos tocado en Colombia, México, Guatemala o Costa Rica. En Serbia, Rumanía, Bielorrusia o Lituania. No estoy seguro de que fuéramos capaces de recitar de memoria todos los lugares en los que hemos estado. Y hemos tenido la suerte de trabajar con personas increíbles que han tenido una influencia clave en nuestra forma de entender la música, como Jose Walking Is Still Honest, Santi García o Sergio Aloud.

Cayendo de nuevo en el cliché, también ha habido muchos momentos al borde del precipicio. Y lo cierto es que desde la marcha de Álvaro Moreno en septiembre de 2017 algo dentro de la banda se rompió para siempre. Éramos un grupo de amigos que habíamos crecido y lo habíamos aprendido casi todo en la música juntos. Un núcleo muy duro y casi inaccesible. Fe de ello puede dar Sergio. Tanto era así, que con la salida de Álvaro nuestra dinámica interna quedó muy tocada. Hemos necesitado un par de años para ser conscientes. Y esto, unido al proceso de incorporación de Álvaro Mérida como nuevo batería de la banda, nuestro tránsito de estudiantes a personas adultas, y la búsqueda de una forma para recalibrar nuestra dinámica, nos ha llevado a estar más tiempo del que habríamos querido con el grupo en standby.

Sabemos que no somos muy comunicativos y que se ha rumoreado mucho sobre el estado de la banda. Durante todo este tiempo no hemos dejado de ensayar ni componer con asiduidad, pero hasta ahora no podíamos decirlo con seguridad: estamos vivos. Sí, nos ha tomado un tiempo.

Se acabó el año, cerramos ciclo y tocaba hacer balance. Y el caso es que todo esto venía por algo: tenemos nuevo disco. Lo hemos grabado, como siempre, con Santi y Borja en Ultramarinos Costa Brava durante las tres primeras semanas de diciembre; y lo está masterizando, como siempre, Víctor en Ultramarinos Mastering. Título, portada, fecha de lanzamiento y demás detalles aún son un secreto.

2020 será un buen año, gracias por estar ahí.

Nos vemos en la carretera <3

Imatge capçalera Paola Baltazar

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.