Connect with us

Novetats discogràfiques

“…y en paz la oscuridad” nou disc de la banda de post hardcore Ànteros

Publicat fa

el

Es tendeix a catalogar com a broma les coses que no es prenen massa seriosament. Una mica d’això hi podria haver als inicis dels Ànteros. Cinc amics que s’ajunten per passar-ho bé i gaudir de gustos comuns, poques pretensions i moltes rialles a la furgoneta. Entre mig d’altres projectes, ex-projectes de renom i fins i tot un que aprenia a tocar el seu instrument.

Grup barceloní amb membres de Syberia i Erroma, així com exmilitants de Toundra, Minor Empires i Krilin, van editar el seu primer àlbum, “Cuerpos Celestes” (radix Records, 2017) juntant les influències de tots els seus components sota un so que beu del posthardcore, el metall, el postrock i el progressiu.

Ànteros van agrupar cin cançons sota el nom de “Lunas” que, després d’un any i un petit canvi de formació, va acabar derivant en “…y en paz la oscuridad”, el seu primer disc llarg per al qual van regravar els temes de l’EP i en van afegir d’altres que complementaven un encertat treball i que els va servir per tocar en festivals com el Resurrection Fest, Download Madrid, AMFest o girar per tot Europa, acabant amb un històric sold-out a Barcelona.

Després d’esgotar tres edicions diferents en vinil del seu primer LP en les seves respectives edicions europees i després d’un temps de descans per compondre nou materfial, la seva esperada tornada es diu “Cuerpos Celestes” i està editat per Aloud Music.

Gravat entre Galícia i Barcelona en plena pandèmia, a les ordres de Carlos Santos i Jorge Mur, el segon treball dels Ànteros es mostra imparable des de l’inici, liderat pel joc de veus que Endika Pikabea i Rubén Martínez han desenvolupat, i que juga al contrast entre els crits i la melodia, entre la foscor i la llum, entre l’estrip, la ferida i la curació.

A les lletres inspirades i gairebé agòniques, se suma l’increïble treball instrumental on Ànteros demostra múscul i que frega aquí la perfecció, permetent fer-se amb els seus referents internacionals i amb un so a l’altura de molt poques bandes. Estem parlant, sens dubte, d’una de les produccions de post-hardcore / screamo més impressionants que s’editarà a Europa durant aquest any.

Ànteros mai van deixar de passar-ho bé però ara s’han posat seriosos. “…y en paz la oscuridad” és un treball impactant i necessari en un any terrorífic, un treball que ens permet buscar esperança en el lloc més fosc en el qual hàgim estat mai.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.