Connect with us

Bolos

Ladilla Rusa actuarà al cicle Cítric de l’Ateneu 9Barris

Publicat fa

el

El 26 de març (19h) tindrà lloc a l’Ateneu de 9 Barris de Barcelona el concert de la banda més macarra i festiva del territori català, el duo Ladilla Rusa. L’actuació tindrà el pròleg a càrrec del periodista Nando Cruz, que explicarà el seu projecte, ja finalitzat, “Otros escenarios posibles”.

Ladilla Rusa és un grup de Montcada format per Tania Lozano i Víctor F. Clares. Neix al 2017 com una broma en forma d’electropop. El seu estil irreverent i eclèctic és capaç de crear hits cantats a tota festa que valgui la pena. Des de llavors, el grup de Montcada acumula desenes de milions de reproduccions youtube. Ladilla Rusa ha col·laborat amb artistes com Joan Colomo o Los Ganglios, recreant un imaginari orgullós de la perifèria.

El concert anirà precedit de la xerrada “Otros escenarios posibles” del periodista musical Nando Cruz, on ens mostrarà els escenaris que ha anat descobrint. Un viatge per les incomptables realitats musicals que coexisteixen a Barcelona. Expressions crítiques i lúdiques, populars i marginals, secretes i públiques que componen, alimenten, desborden, qüestionen i defineixen la ciutat de Barcelona i rodalies.

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.