Connect with us

Novetats discogràfiques

Buen Destino, la nova banda hardcore/punk de BCore, estrena el primer single

Publicat fa

el

Si no t’agrada el hardcore recargolat, sorollós i intel·ligent, no cal que segueixis llegint aquesta nota perquè el que Buen Destino ofereix al seu primer disc no és per a tu. Establits a Barcelona des del 2020, els quatre membres que donen vida a aquesta nova banda no són uns nouvinguts: Runa, Jack Torrance, It’s Not Not, Standstill, Omega Cinco, Read My Lips o Vòrtex són algunes de les formacions on han militat Carlo Pavia, Rubén Martínez, David François i Àlex Fernàndez. Totes tenien alguna cosa en comú: la ràbia.

Si hi ha discos que són producte d’un moment, n’hi ha d’altres que són atemporals: pertanyen a un estil, no pas a una època. En aquest segon segment hi ha Buen Destino, les influències reconegudes del qual recorren d’un extrem a un altre l’espectre de la música incòmoda: Killing Joke, Discharge, Converge, Jesus Lizard, Daughters, Dead Cross, Breach o His Hero is Gone.

Gravat i barrejat per l’omnipresent Santi García a Ultramarinos a la primavera del 2022 i masteritzat poc després als AudioSiege Studios de Portland (EUA) per Brad Boatright –guitarrista i vocalista dels mítics From Ashes Rise, a més d’haver masteritzat discos de Obituary, Poison Idea, Torxe o Corrosion of Conformity, per citar només uns quants dels milers de projectes que han passat per les seves mans–, les dotze cançons que componen el debut de Buen Destino amb prou feines arriben a la mitja hora de durada. Durant aquest obrir i tancar d’ulls, un té temps de sobres per fer-se ferides amb les punxegudes guitarres de Rubén, omplir-se les orelles de blaus amb la bateria de David i arribar fins a l’asfíxia amb els versos en flames dels creients, espai o la caòtica Les virtuts del Primer Món.

Ha calgut passar enrere les pàgines del catàleg de BCore fins arribar a l’últim disc d’ALL ILL, Symbols Of Involution, –editat el gener del 1999, fa gairebé 24 anys–, per trobar una referència tan enfadada, explosiva i punxant com aquest àlbum. Qualitat extrema.

Foto de Carles Carabí

Bandes

“Leoncio Badía”, primer avançament del nou LP dels Futuro Terror, que se separen

Published

on

By

Diverses notícies en una. La primera és que Futuro Terror ens presenten “Leoncio Badía”, el single d’avançament del que serà el seu nou LP, “Presente”, que estarà als carrers el 20 d’octubre en una edició limitada en vinil de 12”. La segona és que Futuro Terror se separen, ho deixen. La tercera és que faran un concert de comiat el 22 de desembre a la sala Copérnico, a Madrid, al costat dels seus amics de Sudor. La quarta és que la prevenda del vinil de “Presente” ja està oberta.

Superada la muntanya russa d’emocions d’aquestes tres notícies, hi anem per parts. “Leoncio Badía” és el tema amb què s’obre “Presente”, un disc de 7 cançons que ens torna als Futuro Terror que sempre vam voler, que necessitem, que en aquests 11 anys ens han acompanyat, sempre presents malgrat haver-se’n situat (també sempre) elegantment al marge de la voràgine de la indústria. “Presente” serà el cinquè àlbum de la banda, el cinquè en una trajectòria impecable en què no ha sobrat ni un disc, ni un sol tema, en la intersecció perfecta de punk, pop, i les millors lletres que s’han vist a Espanya en molt de temps.

Per compondre i gravar “Presente” Futuro Terror s’han pres el seu temps. Ho han gravat en dues tandes diferents i en dos estudis diferents (Harrisound amb Alex Román i Millenia amb Diego Escriche), i ha estat barrejat per Jose Pazos. El disseny de l’edició en vinil és obra de Óscar Mezquita. Tot a València, tot queda a casa.

La portada de “Presente”, com la del seu single d’avançament, és negra, és el no-res, tot s’apaga. Estant, com està, el terror en el present, el futur ja no existeix, el futur ja és aquí, i ja no hi ha lloc a Futuro Terror. No és possible un comiat més íntegre que aquest.

Tot i que moltes vegades Futuro Terror ha estat etiquetat com a “post-punk” aquesta és la primera vegada en què realment les cançons mostren una clara intenció en aquesta direcció, deixant enrere les estructures clàssiques, progressions i mottos del punk i del pop per endinsar-se en altres territoris. “Leoncio Badía” n’és una mostra.

Cadascuna de les cançons de “Presente” té una història, però per ara ens centrarem en aquest avaçament Leoncio Badía, que llegeixi la premsa ho haurà vist, va ser un republicà a qui van encarregar enterrar els represaliats a les fosses comunes de la duríssima repressió que va tenir lloc a la Comunitat Valenciana a les acaballes de la guerra. Leoncio es va preocupar d’afegir a cada cadàver algun element personal perquè, si algun dia en el futur algú recuperava aquests cossos, pogués identificar els seus familiars. Un gest a cegues d’un home que va triar arriscar-se per un futur que potser ni tan sols arribaria a conèixer mai. I amb aquesta elegia a Leoncio, Futuro Terror torna una vegada més els peus a la terra enmig del mar de mentides, llocs comuns i soroll que embarulla el nostre dia a dia.

“Leoncio Badía” ja es pot escoltar a totes les plataformes, aquí els enllaços. El vinil de “Presente” es pot comprar en prevenda a la web de Humo Internacional. I les entrades per al concert a Copérnico són a la venda aquí.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.