Connect with us

Novetats discogràfiques

Buen Destino, la nova banda hardcore/punk de BCore, estrena el primer single

Publicat fa

el

Si no t’agrada el hardcore recargolat, sorollós i intel·ligent, no cal que segueixis llegint aquesta nota perquè el que Buen Destino ofereix al seu primer disc no és per a tu. Establits a Barcelona des del 2020, els quatre membres que donen vida a aquesta nova banda no són uns nouvinguts: Runa, Jack Torrance, It’s Not Not, Standstill, Omega Cinco, Read My Lips o Vòrtex són algunes de les formacions on han militat Carlo Pavia, Rubén Martínez, David François i Àlex Fernàndez. Totes tenien alguna cosa en comú: la ràbia.

Si hi ha discos que són producte d’un moment, n’hi ha d’altres que són atemporals: pertanyen a un estil, no pas a una època. En aquest segon segment hi ha Buen Destino, les influències reconegudes del qual recorren d’un extrem a un altre l’espectre de la música incòmoda: Killing Joke, Discharge, Converge, Jesus Lizard, Daughters, Dead Cross, Breach o His Hero is Gone.

Gravat i barrejat per l’omnipresent Santi García a Ultramarinos a la primavera del 2022 i masteritzat poc després als AudioSiege Studios de Portland (EUA) per Brad Boatright –guitarrista i vocalista dels mítics From Ashes Rise, a més d’haver masteritzat discos de Obituary, Poison Idea, Torxe o Corrosion of Conformity, per citar només uns quants dels milers de projectes que han passat per les seves mans–, les dotze cançons que componen el debut de Buen Destino amb prou feines arriben a la mitja hora de durada. Durant aquest obrir i tancar d’ulls, un té temps de sobres per fer-se ferides amb les punxegudes guitarres de Rubén, omplir-se les orelles de blaus amb la bateria de David i arribar fins a l’asfíxia amb els versos en flames dels creients, espai o la caòtica Les virtuts del Primer Món.

Ha calgut passar enrere les pàgines del catàleg de BCore fins arribar a l’últim disc d’ALL ILL, Symbols Of Involution, –editat el gener del 1999, fa gairebé 24 anys–, per trobar una referència tan enfadada, explosiva i punxant com aquest àlbum. Qualitat extrema.

Foto de Carles Carabí

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.