Connect with us

Festival

Torna el Festival Deficitari! El 8 de juliol Espolla acull la quarta edició de la festa major dels The Indian Runners

Publicat fa

el

El Festival Deficitari torna aquest 2023 amb una edició molt especial el dissabte 8 de juliol. Si l’any passat vam visitar els racons més verds i meravellosos de la pàtria de les Remei de Ca la Fresca, aquest any el festival posa els peus al bressol de La Ludwig Band (a.k.a. el segon millor grup d’Espolla)

El pati de l’escola d’Espolla acollirà l’escenari principal però també hi haurà alguns concerts a la plaça del dolmen. El cartell d’aquesta edició el conformen celebrats grups del segell The Indian Runners com Angela Dorrrm, Gebre i Òs Bru, les enigmàtiques Harta Melena (hmmm), i els mítics L’Hereu Escampa que ens treuran l’espina clavada des que van haver de ser baixa a última hora en l’edició del 2022. Els explosius Nerobambola, la millor DJ de l’Empordà (a.k.a. Ryna DJ), les cançons directes de Candela Escobar i l’antifolk de llarguíssima trajectòria de The Missing Leech completen un cartell de luxe. Per si tot això fos poc, el Deficitari té el gust de presentar-vos en exclusiva al tercer millor grup d’Espolla: La Ludwig Marching Band.

Aquest any el festival ofereix algunes opcions per fer més fàcil que et puguis quedar a dormir i amb l’entrada al festival diumenge tindràs accés gratuït a la piscina municipal d’Espolla.

HORARIS
Plaça Marquès de Camps
17 h Candela
17:45 h The Missing Leech
—– La Ludwig Marching Band —–


Escola
19.00 h Ós Bru
20.10 h Gebre
21.20 h Harta Melena
22.30 h Angeladorrrm
23.40 h L’Hereu Escampa
00.50 h Nerobambola
02.00 h DJ Ryna

On puc comprar les entrades?
Les entrades es poden obtenir a través de la plataforma Entradium per 18,32 € en aquest enllaç. L’aforament és bastant limitat, et recomanem que no esperis a comprar l’entrada a última hora o el mateix dia. Si tens 14 anys o més es requerirà que tinguis la teva entrada.

Si ets d’Espolla durant les setmanes prèvies podràs comprar entrades en un punt de venda al poble a un preu reduït. A mesura que s’acosti el festival en aquesta mateixa web t’oferirem els detalls sobre aquesta opció.

>> www.theindianrunners.com/deficitari

Imatge principal > La Ludwig Band

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.