Connect with us

Festival

LAVS’21, segona edició del festival que explora la imatge, el so i les noves tecnologies torna a Mataró

Publicat fa

el

LAVs / Laboratori d’Art Visual i Sonor, torna a Can Palauet els dies 28, 29 i 30 de maig amb un programa que continua explorant la relació entre la imatge, el so i les noves tecnologies. Ho farà, com a la primera edició, amb una proposta multidisciplinària pionera, en la qual instal·lacions reactives, generatives i immersives, la música electrònica i el videoart aniran de la mà. Com l’any passat, LAVs es podrà seguir des de qualsevol lloc de el món a través de la plataforma de realitat virtual Sansar. A més es faran retransmissions en vídeo a la web lavs.cat, i Mataró Audiovisual (televisió, ràdio i internet). També es podran escoltar lvr.fm, ràdio de festival.

A l’apartat musical cal destacar artistes que han participat en esdeveniments importants del nostre país (Sonar, eufònic, Modular Day), i que han portat el seu directe a ciutats com Nova York, Berlín o Tòquio. És el cas de Nikka i Puntalaberinto en l’apartat més experimental, o els mataronins Delusions amb el seu tecno ballable. Els sintetitzadors estaran representats en les figures de Víbora Umbra, un artista que va sorprendre amb el seu EP de debut “You can run but you can not hide” (Aiguamoll Records) i el debutant Penya-segat, que ens presentarà el seu synthwave minimalista. Dj Vizu participarà i tancarà el festival com a guanyador de la primera edició de LAVs Academy. Les projeccions seran a càrrec dels vídeo creadors Oopaco, Cobb i Batista.

Les activitats paral·leles guanyen pes en el LAVS’21 amb les presentacions del festival Galaxy Network, de Jordi Mur (VRNRG), la projecció de tres videoclips experimentals de BLACKDLR, i la demostració de el projecte de realitat virtual Sistema Solar produït per One Life. Aquest any el taller anirà a càrrec de Nikka, que ens explicarà que és i com crear un paisatge sonor.

Durant els tres dies que duri el festival es podrà visitar l’exposició d’instal·lacions a les sales de Can Palauet. The Smallest of Worlds d’Uwe Brunner, Bettina Kadjar Lange i Joan Soler-Adillon, és una experiència VR en què podrem descobrir aquests petits racons de les cases que han servit com a espais de reflexió i quietud durant el confinament. Tecnologia Obsoleta: Rebuig abandonat 0.2 de David Regañás i Joel Sánchez, és una instal·lació reactiva i generativa en la qual es dóna nova vida a la tecnologia que hem deixat enrere. Sonovac de David Vellveí i Marcos Bernabé, explora la sonoritat més experimental a través d’algoritmes generatius i la petita peça Mov3 de Marcel juliol ens proposa una obra immersiva amb moviment reactiu i elements 3D.

LAVs tindrà presència als carrers de Mataró amb l’exposició Suports i Algorismes del fotògraf Victor Arín amb música d’Alex Rivera. Quatre fotografies originades a partir d’algoritmes que repassen antics formats físics de música. Un codi QR ens servirà per saber quin ha estat el procés creatiu de l’artista, i a el mateix temps per escoltar la Banda Sonora composada per Rivera.

El festival LAVs està organitzat per Israel Parra, Marc Latorre i Raül Sala LAVs / Laboratori d’Art Visual i Sonor, en estreta col·laboració amb el M | A | C, Aiguamoll Música, Productora Vibbra, VRNRG, Tecnocampus Mataró, La Casa de la Música de Mataró, Negoci Empresa Mataró, IES Santa Eulàlia i Mataró Audiovisual.

Festival

El Festival MiniBeat anuncia les primeres bandes

Published

on

By

El MiniBeat és un festival familiar de música alternativa, que se celebrarà el pròxim 11 de maig amb horari diürn (10.30-19h) a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, Barcelona. Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, el MiniBeat és un espai per crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura underground.

La vuitena edició del MiniBeat arribarà el segon diumenge de maig i ja han desvelat els dos primers noms del cartell, els gironins MINIBÚS INTERGALÀCTIC i els nordamericans BLACK ENDS.

La primera banda anunciada, Minibús Intergalàctic és una injecció d’energia i psicodèlia a l’escena rock catalana actual. A principis de 2021, cinc amics sense més pretensió que passar-s’ho bé van començar a donar forma al que esdevindria el grup. Des de llavors, han configurat un so propi fruït d’una variada mescla d’influències d’abans i d’ara que no han perdut oportunitat de presentar arreu de la geografia catalana.

Ara ens presenten el seu primer LP, Meditacions des dels Miratges Mercúrics, un cocktail metzinós de rock psicodèlic, acid folk i pop seixantero que va publicar-se el passat mes d’abril sota el segell també gironí NEU!.

Amb un directe potent i enèrgic on despleguen tot el potencial i ritualitat del roc’n’roll, prometen convertir-ho en una festa on ballareu, suareu i tindreu experiències properes a la dissolució de l’ego.

La segona banda presentada, és el gunk-pop del trio de Seattle Black Ends, una banda influenciada per les llegendàries bandes grunge. Black Ends són hàbils per sufocar estructures de pop i rock enganxosos amb nivells tòxics de brutícia; però si us plau, no els anomenis “post-grunge”, el terme que s’utilitza per descriure l’onada de grups revestits de franel·la que intenten aprofitar l’estètica del grunge. Si cal, “post-post-grunge” pot ser més apte per captar la reacció de Black Ends contra aquest tipus de comercialització.

www.minibeat.cat

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.