Connect with us

Novetats discogràfiques

The Death of Robert, en directe al LETS Festival de Barcelona el 17 de febrer juntament amb els britànics bdrmm

Publicat fa

el

Hi ha qui diu que l’elegància no és una cosa que es pugui comprar o adquirir del no-res. Que es neix sent-ho o no. Però sí que es pot entrenar: partint d’una base, es pot perfeccionar, dirigir i aplicar l’elegància cada cop més encertadament en un objectiu concret. Com ara fer música. Que The Death of Robert van néixer sent elegants és un fet. Només cal sentir Casablanca, el seu àlbum de debut del 2020. Però ho són molt més a “The Deer”, el seu flamant segon treball: deu cançons que eleven al trio barceloní a la classe noble del pop-rock independent nacional.

Sense restringir-se a cap subgènere del pop-rock en concret, The Death of Robert interpreten amb encert les seves clares i riques influències, que van des de la crua honestedat teatral d’Àngel Olsen fins al glamur fosc i postmodern de The Last Shadow Puppets o Arctic Monkeys, passant per l’ombra del post-punk i per figures cabdals com Radiohead, Nick Cave, Leonard Cohen. Grans referències, que fan seves en un excel·lent exercici d’estil, amb composicions rodones i produccions (mà a mà entre la banda i Alberto Pérez de Sol de Sants) impecables, com si les cançons sempre estiguessin acabades d’encerar i brillants.

El trio, compost per Lara Giardina, Pablo Salvadores i Robert Panadés, s’atreveix a més amb una narrativa ambiciosa: endinsant-se amb valentia i ull clínic al laberint de les relacions, tracten assumptes com la passió, la vulnerabilitat, la manca de comunicació i les conseqüències de les emocions mal dirigides. La recerca constant d’alguna cosa que ens satisfaci a l’instant i la proliferació conseqüent de relacions fugaces i superficials són aspectes que interessen especialment a la banda. ‘Cameron’ i ‘Polar Kisses’ en parlen. La primera, intensa, gloriosa, sensual i barroca ma non troppo, amb la solemnitat preciosista que li atorga un superb desplegament instrumental i la dignitat aristocràtica de la veu de Lara. I la segona, intrigant i un punt malenconiós, amb un bon regust a Alexandra Savior ia secrets xiuxiuejats a la vora del mar de nit.

El trio barceloní actuarà el dissabte 17 de febrer a l’Espai Zowie de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en el marc del LETS Festival i en companyia dels britànics bdrmm, defensant en directe les cançons del nou disc, The Deer.

Novetats discogràfiques

BRIGADE LOCO presenten “ETEN”, primer avançament del seu nou disc, “Bide Baten Esanahia”

Published

on

By

La banda Gipuzkoana Brigade Loco torna amb força i grans novetats per a aquest 2025. El seu proper disc, titulat “Bite Naten Esanahia”, veurà la llum el 21 de febrer, i com a primer avançament presenten “Eten“, un single carregat d’energia que reflecteix l’essència renovada del grup.

A més, el grup sorprendrà els seus seguidors amb un projecte audiovisual únic. Divendres 10 de gener, s’estrena al Bergarako Seminarixoa la pel·lícula de Brigade Loco, un emocionant projecte dirigit per Beñat Goia, que inclou els videoclips dels tres singles que publicaran properament. Aquest esdeveniment marca l´inici d´una etapa innovadora i ambiciosa per a la banda, que amplia la seva proposta creativa més enllà de la música.

En paraules de la banda: “La cançó ETEN explica la història d’una amistat, de diferents etapes a la vida, i la necessitat de parar per avançar. Simbolitza la nostra relació com a grup, tot el camí recorregut fins ara, i els amics que hem conegut.
És el tema que obre el disc, apareixen el nostre antic guitarrista Mikel i el nostre amic ja conegut com a “actor de Brigade”, Jokin, parlant des de la nostàlgia i sent alhora un final i un començament per a la nova etapa de Brigade Loco.
Aquest tercer treball que hem realitzat constarà de 11 cançons una mica més introspectives comparades amb les anteriors, sense deixar enrere el compromís, la lluita interna, les emocions i els valors del grup.
És un disc que portem treballant-lo any i mig ia més hem tingut el plaer de comptar amb la gran ajuda de Miguel Peral com a productor.
En resum, serà un disc que manté l’essència de la banda deixant un clar progrés grupal.”

ETEN, com tot el disc, s’ha enregistrat a l’estudi Sound of Sirens a Iruñea durant els mesos d’octubre i novembre del 2024. I la lletra d’aquest tema que presenten ha estat escrita per Maitane Arteaga. Ha estat gravat, barrejat i masteritzat de la mà de Julen Urzaiz, i ha comptat amb la producció musical de Miguel Peral i Julen Urzaiz.

La banda també està a punt per conquerir els escenaris amb una gira que començarà el proper 7 de febrer a Londres. Aquesta sèrie de concerts promet ser una celebració del seu nou treball i una trobada inoblidable amb una base de fans creixent.

Entrades ja a la venda a www.hfmncrew.cat 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.