Connect with us

Novetats discogràfiques

Pixel de Stael editen el seu LP debut “Nou Futurisme”

Publicat fa

el

Inspirats pel col·lapse sistèmic que estem vivint, el duo Pixel de Stael presenta el seu àlbum debut “Nou Futurisme”, títol amb què ironitzen sobre el futurisme defectuós propi de segle XXI. Un disc post-digital d’electrònica glitch pop que emana de la tensió entre la tecnologia invasiva i l’ansietat vital dels seus usuaris. Amb optimisme i esperit DIY.

Imagina que pots compondre la teva pròpia música. Imagina el teu cervell connectat a un ordinador, dictant notes segons el teu estat d’humor, algoritmes ordenant sensacions per a la malenconia i l’alegria, durant l’oci o treballant. Imagina una banda sonora que li aïlli del món o li faci popular a les xarxes. Música de butxaca i d’etiqueta. Tria una cançó i obre una finestra. Imagina un viatge del passat a el futur. Amb un dispositiu murmurant a l’oïda. Una veu sensual encara tartamudejant causa de fallades puntuals del processador o de la connexió a internet: “¿Que desitja avui? Un híbrid entre Joan Manuel Serrat, chanson française, una mica de Bach, música concreta i un pessic de Kraftwerk? Un punt cec on convergeixin romanticisme i humanisme? Massa suau… ¿és això? No s’enfadis. Prefereixes una mica de bogeria? Què tal si li posem una mica de post-punk? Et noto trist… Es pot ballar i plorar. Sé que t’agrada el chiptune. I el techno. Tranquil. Ballar ment-plorant no té res de dolent. O preferiries gaudir d’una pel·lícula clàssica?”

Nou Futurisme és un encreuament de camins. Clàssic i modern premsat per herència artística. Abans de publicar han fet la feina i la llista d’influències, va de Beck a Battiato, d’Eno a Moby passant per Pierre Shaeffer, Mark Mothersbaugh, The Art Of Noise o artistes més recents, com Cornelius o Superorganism. Profunditat, sagacitat, desvergonyiment. Talent. Llavors, la pista de ball i l’últim racó de casa teva estan condemnats a entendre. Perquè a la primera escolta sonen familiars. Potser per la seva proposta sincera, vestida de programador o d’asceta modern. No importa l’origen ni la condició social, el ritme també ens persegueix des de les cavernes. Hi ha les lletres de les cançons que disparen alt perquè facin mal. Després, les melodies, que funcionen entre el ventre i la cintura. No hi ha més secret en això. Funcionen amb l’alquímia de la tècnica actual que emula el dolç perquè o l’amarg que entre com la seda. Sincers, irònics, mal·leables, descriguin la hiperinformació perquè sembli un joc. Cada cançó és un error controlat, un glitch destinat a encallar-se en el cervell, perquè quan acaba continua sonant al teu cap. Ritme i melodia han fet la seva feina i t’han deixat a la boca el missatge destinat. Pixel 0 i Pixel 1, components de Píxel de Stael, han travessat la frontera i ara estan entre nosaltres. Frescos, mordaces, poliglotes com la música. Electrons lliures buscant derrotar el sistema amb les armes de l’enemic. (Text per Tuli Márquez)

Crèdits de “Nou Futurisme”
Interpretat, compost i produït per Pixel de Stael. Enginyeria de so, coproducció i barreja final d’Aurélien Landy Gana. El màster final és de Vacuum Mastering. Els violins de “Esperança”, “El Món Em Vol Connectar”, “Si Fuera Por Mi” i “Quan Em Creuo Un Vell Amic” han estat interpretats per Lisa Bause. Cors de “Gats còsmics” amb la Valentina Consonni i cors de “Si Fuera Por Mi” amb Zoé Harris. La imatge de la portada és un frame pres de el vídeo de “Si Fuera Por Mi” dirigit per Marc Juvé (aka Pixel Error) amb fotografia de Pau Lloret. El disseny de la coberta és obra de La baula. Han preparat també una edició digital especial per al públic llatinoamericà amb el títol “Nuevo futurismo” amb temes adaptats al castellà i llançat des de Mèxic.

Novetats discogràfiques

Neix el segell “Magic in the Air Records”, fundat per l’agència de comunicació Fever! Productions

Published

on

By

Quan a l’inici de la pandèmia es va dir allò de que “d’això en sortirem millors”, molta gent va ser escèptica. I quan es va témer que la indústria musical sortiria ferida de mort, d’altra molta va ser incapaç d’albirar un horitzó esperançador per al sector. Fever! Productions, però, s’ha rebel·lat contra les dues reaccions i ha decidit fer un pas més enllà del seu camp d’acció i del seu cercle de confort. Arriscat, sí, però decidit i il·lusionant. D’aquesta voluntat, i fruit de la feina de molts mesos, neix el segell Magic in the Air Records: una aventura capitanejada per Eneida Fever i Pablo Luna Chao per a la qual s’han aliat amb el segell Hidden Track.

Molts anys realitzant campanyes de comunicació i promoció en premsa per a artistes musicals nacionals i estrangers que duraven un temps limitat, Fever! Productions necessitava nous reptes i aspiracions. Acompanyar els artistes en el seu procés de creació, publicació i difusió dels seus projectes més a llarg termini, oferir-los suport, no només per a la comunicació, sinó en 360º, abastant tots els aspectes necessaris perquè tinguin èxit, i construir al costat d’ells una relació duradora amb la qual ambdues parts se sentin orgulloses i còmodes són la seva nova raó de ser. Amb aquest objectiu neix Magic in the Air, el nom fa honor al club que va muntar Eneida fa més de 20 anys a la sala Magic de Barcelona, referent de l’escena 60s i pop del moment.

Hi va haver un detonant amb nom i cognom: Chico Jorge. Quan l’estiu passat Jordi Bastida (guitarrista de Carlos Sadness, Trau, Els Pets, Ramon Mirabet, etc.) va recórrer a l’agència Fever! per promocionar el seu EP de debut en solitari, la seva música i el seu potencial com a artista van enamorar a Eneida i Pablo.

Era la persona i el músic idoni per emprendre amb ell un camí de llarg recorregut que, encara que porta gestant-se des de llavors, va arrencar oficialment el passat divendres 8 d’octubre amb el llançament de què serà el seu nou single, ‘Revolución a 32 versos’, la primera referència de Magic in the Air Records. El presentarà, al costat del seu EP de debut, Chico Jorge i i més cançons inèdites, el 21 d’octubre a la sala Laut de Barcelona en el cicle Tomorrow Never Knows organitzat per Houston Party.

Salvatge Cor

Chico Jorge és la primera pedra sobre la qual s’està edificant Magic in the Air, però no és l’única. A aquest primer fitxatge l’han seguit altres dos més. Un d’ells és la banda mallorquina Salvatge Cor, avalada per dos meravellosos àlbums i un grapat d’EPs i singles publicats des de mitjans de la dècada passada. ‘Cap a la llum’, l’imminent primer avançament de què serà el seu tercer disc, serà la segona referència de Magic in the Air el divendres 29 d’octubre.

Majo D’Souza és l’altre fitxatge. La cantautora folky de nacionalitat anglesa-uruguaiana però resident a Sant Cugat va publicar el seu primer EP en 2019, i al llarg del primer semestre del 2022 farà el seu debut en el segell amb un nou llançament.

Magic in the Air és una aposta pel concepte tradicional d’un segell discogràfic: estil, coherència, criteri. Un lloc a què els fans acudiran perquè els agrada i confien en la seva línia editorial. Un lloc, en definitiva, per seguir creient i estimant la música, perquè aquesta sí que de veritat ens fa millors.

Chico Jorge

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.